Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 31/08/11

Dansk folkemusik genfundet

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 143822 31. aug 2011

En enestående chance for at møde Dwight Lamb og Bugge & Jensen når de sammen holder den eneste koncert i Danmark i Vartovs store sal.
Pris 80,-
Billetter kan købes i døren.

Fra DR Klassisk Update:
Dansk folkemusik genfundet!
Dansk folkemusik der ellers var gået i glemmebogen dukker nu op igen. Dwight Lamb er født i 1934 og kan huske musikken fra dengang. Han er efterkommer af udvandrere fra Vendsyssel.

De to musikere Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen mødte Dwight Lamb på en festival i Minnesota, USA.

- Det var lidt af en åbenbaring, og vi blev fuldstændig revet med, fortæller Kristian Bugge. - Vi har knoklet for at lære alle hans melodier. Han bliver ved med at komme i tanke om flere.

Musikken indspillet på cd
Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen spillede med Dwight Lamb på Tønder Festivalen forleden, og de har også indspillet den gamle danske folkemusik på en cd, der netop er udkommet. Men Kristian Bugge har fortsat travlt med sin lille lomme-flashrecorder, så de gamle melodier ikke forsvinder.

- Dwight Lamb kommer i tanke om flere melodier, mens vi spiller. Pludselig dukker de op.

Mange af de gamle melodier er for længst blevet glemt i Danmark, og de er ikke tidligere blevet indspillet eller skrevet ned på noder. For Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen er det en ren skattekiste, der ligger og venter.

De to musikere har specialiseret sig i folkemusik, og de arbejder på også at få melodierne udgivet på noder, så andre musikere kan lære at spille dem.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register