Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/12/12

Dame ved tangenterne

  • Sangerinden og pianisten Dena DeRose. Foto: PRSangerinden og pianisten Dena DeRose. Foto:
I de danske jazzcirkler er den nu 46-årige amerikanske sangerinde og pianist Dena DeRose ikke det mest beskrevne blad, men det bliver der nu rådet lidt bod på.

-------
Helt faktuelt begyndte Dena DeRose at spille klaver i tre-års-alderen, og fra teenageårene handlede det om jazz. Grundet en alvorlig gigtlidelse måtte hun som 21-årig indstille klaverspillet, men begyndte så at optræde som sanger.

Efter et par operationer blev hun atter i stand til at spille klaver, og i 1991 flyttede hun til New York, hvor der hurtigt kom gang i karrieren. I 1995 udsendte hun sit første album, og det er nu blevet til 10 af slagsen, hvor Dena Derose giver en frisk og personlig opdatering af værker fra jazzens store sangbog.

Sideløbende med plade- og scenekarrieren er Dena DeRose en flittig musikpædagog, og hun er blandt andet leder af vokaljazz-uddannelsen ved Universitet for Musik og Drama i Graz i Østrig. Tidligere på året optrådte hun ved en festival i Spanien sammen med de danske musikere, altsaxofonisten Benjamin Koppel, bassisten Jesper Lundgaard og trommeslageren Alex Riel, og nu er det tid for en genforening.

Hvad: Dena DeRose Danish Quartet
Hvor: Jazzhus Montmartre, Store Regnegade 19 A, Kbh. K
Hvornår: Fre. 14. og lør. 15. dec. kl. 20
Hvordan: Entré: 375 kr. Forsalg via Billetnet.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register