Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 22/11/12

Copenhagen Art Ensemble: Nytårskoncert

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Ture 22. nov 2012

Copenhagen Art Ensemble møder Carl Frederik Reuterswärd

Ved orkesterets traditionsrige nytårskoncert i Literaturhaus den 30/12 kl 20:30

Aftenens solist er sangerinden og komponisten Qarin Wikström.
Ensemblet ledes af Ture Larsen og alle musikere er ombejlede på den danske og internationale jazzscene.
Der spilles nyskrevne kompositioner af Wikström, Ture Larsen, Lotte Anker og Jacob Anderskov. Alle værker er komponerede til tekster af Carl Fredrik Reuterswärd.

Copenhagen Art Ensemble er ved denne helt særlige lejlighed:
Qarin Wikström, sang. Lotte Anker, sax. Tomasz Dabrowski, trompet. Ture Larsen, trombone. Jacob Anderskov, klaver. Nils Davidsen, bas. Peter Bruun, trommer.

Carl Fredrik Reuterswärd (f. 1934)
er fortrinsvist kendt som maler og billedhugger. Han studerede hos Fernand Léger i Paris i 1951 og underviste i maleri på akademiet i Stockholm 1965-69. Reuterswärd er kendt for hans statue der viser en revolver med en knude bundet på løbet. Statuen hedder Non Violence og kan ses udenfor FN bygningen i New York samt i Berlin, Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Borås, Caen og Kirchberg.

Men han er også kendt for sin altid åbne og nysgerrige tilgang til kunst og materialer. Han dyrkede det absurde, det surrealistiske og har igennem denne tilgang skabt sine værker i grænselandet mellem genrerne og i mødet med sit publikum. En afsøgende multikunstner, der spillede bas, skrev lyrik og arbejdede med billedkunst.

Han skrev i starten af 60erne de konkretistiske digte På Samma Gång og Makabra og det er disse digte der danner grundlaget for aftenens koncert.

Copenhagen Art Ensemble har gennem de sidste 15 år markeret sig som et af landets nytænkende større ensembler under ledelse af dirigent/komponist Ture Larsen. Ensemblet befinder sig i krydsfeltet mellem ny musik, eksperimental-jazz, improvisation og scenekunst. Ensemblet har endvidere tætte samarbejder med kunstnere indenfor dans/performance, lyrik, lys, scenografi, video og elektronisk musik.

Ensemblet må siges at være førende på det legende, progressive og kompromisløse musikalske område. CAE har markeret sig ved koncerter inden- og udenlands, på cd'er og har modtaget talrige anmelderoser. Ensemblet har spillet omkring 150 uropførelser af danske, svenske, norske, tyske, engelske og amerikanske komponister.

Links:
http://www.qarinwikstrom.com/Home.html
http://www.turelarsen.dk/Pdf/CAE%20CV%20til%20nettet.pdf

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register