Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 16/11/12

CHRISTOFFER HØYER showcase

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Las Thomsen 16. nov 2012

Christoffer Høyer fik stukket en guitar i hænderne som 7 årig, og sendt til guitarundervisning hos en af de første elektrificerede guitarister i Europa.
Som 8-årig skrev han sin første sang og siden er det blevet til utallige kompositioner især i USA, hvor han har levet som professionel sangskriver og producer, og skrevet sange til diverse amerikanske film, til bl.a. "Lucky", med Collin Hanks (Tom Hanks’ søn) i hovedrollen, han har arbejdet med Steven Spielberg på ”Cowboys and Aliens”, musik til TV-shows som ”Comedy Central” (Southpark, The Daily Show…) og hit-tv serien "One Tree Hill" !

Hjemme igen i DK har Christoffer Høyer indspillet sin første soloplade, og inviterer i den forbindelse til en gratis intim showcase :

FREDAG d. 23. NOVEMBER kl 16.00 på LIBRARY BAR, Hotel PLAZA, Bernstorffsgade 4 i København !
Her vil han fremføre de nye sange sammen med en enestående strygerkvartet, bestående af Samira Dayyani, Karen Pedersen, Eva Kock og Benedikte Pontoppidan.
Få en lille forsmag her : http://www.youtube.com/watch?v=NpAwtNOGmmQ

Parallelt med den enorme produktion af sange og musik til særlige kunstnere, film, TV shows med mere, har der hele tiden været sange, der er dukket op uden anden eksistensberettigelse end at Christoffer havde brug for at udtrykke sig.
Han spillede ind imellem nogle af sangene for sin ven Tomas Høffding fra Who Made Who.
Tomas tog initiativet til indspille nogle af alle de perler, Chris indtil videre havde gemt væk i skuffen. Tomas havde i mellemtiden fået en anden ven med på projektet,
Frank Birch Pontoppidan, der bl.a. har produceret for Howe Gelb, John Parish, Tina Dickow, Tim Christensen…. De bosatte sig alle tre en uge i Sun Studiet (STC) i Københavns Nordvest kvarter, hvor hele albummet blev indspillet.
Resultatet er et elegant album med dekadente, legende sange i et overvejende analogt lydbillede. Produktionen er skrabet med et råt nærvær tilsat klassisk slagtøj, synths og mellotron. Udover Christoffer, Tomas og Frank er der kun én anden musiker, der spiller på pladen, nemlig den klassiske slagtøjsspiller, Mathias Friis Hansen (marimba, vibrafon, klokkespil, gonger…)
Christoffers stemme tindrer følsomt og intenst, mens han sammenkæder beretninger og stemningsbilleder - blandt andet fra sine rejser rundt i verden (fx balladen ”Pounding Heart” og ”Nobody Knows” – begge skrevet i L.A.) – eller historier om mord og utroskab (”I See Myself”), eller en klassisk historie om de evige to (”One Of the Ones”), eller pigen der er fanget i et edderkoppespind af lykkebringende sten og forlygters skygger i sit rum (”She Stands Alone”), torden og paranoia i forstæderne (”Mr. Suburbia”, ”Thunder”) melankoli (”Sinking Feeling”), et liv balancerende på kanten af skyggesiden (”Sinking Again”) samt om den usynlige grænse mellem West Hollywood og Beverly Hills (”Doheney Drive”).

Christoffer Høyer´s solodebut "Silent Songs About Things That Don´t Happen" er ude nu på Warner Music.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register