Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/12/12

Ches Smith & These Arches (US)

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 13. dec 2012

En af avantgarde-jazzens mest eftertragtede trommeslagere - kendt fra samarbejder med bl.a. John Zorn og Will Bernhard - gæster Jazzhouse med eventyrlig kvintet og helt nyt album.

Tim Berne (altsaxofon) Tony Malaby (tenorsaxofon) Mary Halvorson (guitar) Andrea Parkins (harmonika) Ches Smith (trommer)
Med en beundringsværdig evne til at favne både den eksperimenterende jazz og avantgarde-rocken er amerikanske Ches Smith svær at sætte i bås, men så meget desto mere af et fund for folk, der gerne lader sig føre ud i nye musikalske farvande.

Hans enestående evner som slagtøjsspiller kan nydes i nøgen form på soloalbummet Congs For Brums (2006), men Smith er også en brilliant holdspiller med sans for helheden. Han har spillet med nogle af avantgarde-jazzens markante skikkelser som John Zorn, Fred Frith og Marc Ribot’s Ceramic Dog, men hans evner har også gjort ham til en skattet medspiller i mange alternative rocksammenhænge, hvor han har arbejdet med bl.a. Xiu Xiu, Mr. Bungle og Carla Bozulich. Med tidligere Xiu Xiu-bassist Devin Hoff har han også doom/jazz-duoen Good For Cows.

Med These Arches har Ches Smith samlet en stærk kvintet, der tæller flere markante musikere, som Smith har spillet sammen med i andre kontekster - heriblandt guitarist Mary Halvorson og saxofonist Tim Berne. De udsendte deres første album, Finally Out Of My Hands, i 2010, og udsender i starten af 2013 opfølgeren Hammered, så der er helt friskt materiale med til koncerten i Jazzhouse.

Publikum kan forvente en stærkt eksperimenterende kvintet, der dog også rummer en stor variation og nuancerigdom. Støjende eruptioner balanceres således med poetiske elementer og et originalt lydbillede, der ikke mindst farves af Andrea Parkins’ harmonikaspil og selvfølgelig af Smiths åbne tilgang til slagtøj, der også gerne byder på mere eksotisk percussion og vibrafon - et instrument, Smith mestrer som få.

LINE-UP
Tim Berne - altsaxofon
Tony Malaby - tenorsaxofon
Mary Halvorson - guitar
Andrea Parkins - harmonika
Ches Smith - trommer

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27797/ches-smith-these-arches-us/

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register