Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 23/08/12

Calexico i Store Vega

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Vega Promo 23. aug 2012

Det anerkendte amerikanske band Calexico har flere gange tidligere gæstet Danmark og begejstret både publikum og anmeldere med deres karakteristiske støvede ørken-rock. Nu vender Arizona-duoen tilbage og kan opleves i Store VEGA den 26. september.

Det er to år siden, at amerikanske Calexico sidst gæstede Danmark, og 2010 var også året, hvor bandet sidst udgav et album. Til september kommer gruppen imidlertid med en helt ny plade, og i slutningen af samme måned gæster de Store VEGA.

En musikalsk rejse gennem Californien og Mexico
Arizona-folkrockerne fra Calexico - en sammentrækning af de to stednavne Californien og Mexico – skaber, som navnet antyder, et musikalsk univers, hvor country, americana og blues blandes med mexicansk musik.

Bandets sange bevæger sig mellem støvet ørkenrock, over de smukkeste amerikanske folk-sange, til mexicansk mariachi-musik, og de er blevet kendt for at skabe et lydbillede, der er så medrivende, at den støvede californiske vind næsten kan mærkes i håret.

Dette lydbillede understreges også i bandets musikvideoer, der ofte portrætterer det smukke californiske og mexicanske landskab. Se f.eks. musikvideoen til singlen ”Two Silver Trees” fra deres album Carried to Dust fra 2008.

Soundtrack til prisvindende film
Calexico har i alt udgivet syv studiealbums, hvoraf det sidste album udkom i 2010 og var soundtracket til den prisvindende dokumentar Circo. Dokumentaren omhandler et omrejsende mexicansk cirkus, der har eksisteret siden 1800-tallet, og som drives af tre generationer af den samme familie.

Calexicos støvede ørkenfolk danner her den perfekte underlægning til de smukke optagelser af de turnerende artister, som rejser gennem det mexicanske landskab.

Nu er det så Calexico selv, der tager på rejse, og det bringer dem denne gang forbi Store VEGA, hvor de kan opleves den 26. september.

Support: Laura Gibson
Support for Calexico denne aften er den amerikanske folk singer/songwriter Laura Gibson. Med sin forunderligt sammensatte vokal, der både tager sig sart, skrøbelig og stærk ud, er Laura Gibson til hver en tid et insisterende og absolut lytteværdigt bekendtskab.

Hun har i foråret 2012 udsendt sit tredje album, La Grande, som indeholder sange som den slide-inficerede og lystigt pulserende "Skin, Warming Skin" og den nærmest naive "The Fire". Albummet fik fire stjerner af Gaffa.

Billetpris 200 kr. + gebyr.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register