Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 20/04/11

Bremen

  • Foto: Bremen
I februar 2010 åbnede aktieselskabet Bremen Københavns musik- og comedy teater dørene op for en scene, der har en ønske om at skabe en stærk kulturel impuls, der er et attraktivt alternativ til traditionelle teatre og spillesteder.
Brugeromtale
Oprettet af: Karen Lundsby Andersen 20. apr 2011

HISTORIE Oprindeligt hed teatret Merkur Teatret og fungerede som sengekantsbiograf for det pænere Københavnske borgerskab. Teatret var, ligesom resten af bygningen i Nyropsgade, i hjertet af København, ejet af Simon Spies. Teatret er bibeholdt som da Spies ejede det, kun foyeren er nyrenoveret. Det betyder, at Spies’ berygtede elevator, der fører fra backstage direkte op i Spies’ tidligere privatlejlighed på toppen af bygningen, stadig eksisterer.

VISION Bremen er en stærk kulturel impuls i København, med et stærkt og bredt repertoire: der afholdes koncerter med upcoming bands og store, etablerede navne. Særligt har Bremen fokus på at give upcoming artister en mulighed for at stå på en scene og spille for et større publikum, blandt andet i form af JBL NITEs og 1 krones koncerter. Herudover er det en scene, der favner bredt, og benyttes til stort set alle arrangementer. Med andre ord er Bremen et fleksibelt hus med fokus på kvalitet og service – for både gæster og artister. Bremen er en kulturel smeltedigel, hvor alt er, eller skal være, muligt.

SCENER Sal og scene er fra Simon Spies’ tid. De har begge fået lov til at bevare sin patina og står, som da Spies åbnede scenen. Salen kan huse 644 siddende gæster, og er blevet installeret med lyd fra JBL, som ingen kan klage over. Opsætningen fra salens tid som biograf gør, at udsynet fra alle sæder er perfekt, hvilket er med til at give publikum en oplevelse ud over det sædvanlige. Foyeren er for nyligt blevet renoveret i forbindelse med en større vandskade, som ramte Bremen i januar 2011.

Fokus for renoveringen har været, at skabe et rum, der kan favne lige så bredt som salen, med særligt henblik på, at imødekomme arrangementer, der søger et mindre publikum. Herudover har der været stor fokus på akustik, hvilket nu gør det muligt, at afholde koncerter og shows i samme lydklasse som i salen. Foyeren er nu ideel til (efter)fester, pladereleases og arrangementer i den dur.

Backstageforholdene har fået samme omgang som foyeren, og tilbyder de spillede artister lokaler med hjemlig stemning med god forplejning.

BAGGRUND Bestyrelsen bag selskabet har, længe før Bremen blev en realitet, arbejdet på at finde et sted i hovedstaden med de rette muligheder og den rette kapacitet for at kunne skabe en ny ramme for musik, comedy, teater, teaterkoncerter, musicals, filmfremvisning, mode og fester. Disse muligheder udleves nu på Bremen.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.