Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 22/11/12

Björn Ingelstam 5tet »Tribute to Lee Morgan«

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
En hyldest med hornet

Mens jazzmusikere af tidligere generationer almindeligvis var tilknyttet en bestemt stilart, oplever man i dag flere og flere unge musikere, der ubesværet spiller jazz over en bred front.

Til disse hører den svenske trompetist Björn Ingelstam. Han er født i 1990, og han har ikke sin jazzmusikalitet fra fremmede, idet hans far, Hans Ingelstam, gennem årtier har været en meget aktiv basunist på den traditionalle jazzscene.

Det var da også her, Björn Ingelstem i 15-års-alderen begyndte at træde sine musikalske barnesko – for snart at vække opsigt med et både autentisk og autoritativt spil.

Og nu vender han så blikket og hornet imod en anden jazzgenre, idet han vil bringe en hyldest til et af sine forbilleder, den legendariske amerikanske bebop-trompetist Lee Morgen, som via sit iltre og magtfulde spil satte sig mange mindeværdige spor i jazzhistorien.

Björn Ingelstam har til lejligheden samlet et holde af unge løver, nemlig de to svenskere, altsaxofonisten Johan Christofferson og pianisten Calle Brickman, og de to danskere, bassisten Mathias Petri og trommeslageren Andreas Svendsen.

Hvad: Björn Ingelstam 5tet »Tribute to Lee Morgan«
Hvor: Jazzhus Montmartre , Store Regnegade 19 A, Kbh. K
Hvornår: Fre. 22. feb. kl. 20
Hvordan: Entré: 265 kr. Forsalg via Billetnet.

Brugeromtale
Oprettet af: Eskil Juul Elling 22. nov 2012

Denne aften fejrer fem af Skandinaviens unge stjernemuskere en af jazzens største helte, den formidable trompetist, Lee Morgan, som i 1963 hittede med Blue Note-pladen ”The Sidewinder”. Med Björn Ingelstam og super- talentet Johan Christofferson i front kaster kvintetten sig ud i alle de funky bebopnumre, som Lee Morgan er så kendt for. De spiller begge både origi- nalt, medrivende og med klare referencer til kongerækken af trompetister og altsaxofonister fra Lee Morgan til Cannonball Adderly.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register