Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 04/10/12

BILL FRISELL (US)

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 4. okt 2012

Fascinerende rejse i den amerikanske musiks rødder med stjerneguitaristen Bill Frisell.

Med sit på én gang dybt innovative og traditionsbevidste spil, har Bill Frisell skabt sig et navn som en guitarist i absolut særklasse. Hans spil kan bevæge sig fra det helt sarte og underspillede til avantgardistiske eksperimenter, men altid med en helt egen lyd. Dertil kommer, at han både som fortolker og komponist besidder en slående originalitet.

Bill Frisells musik trækker på både jazz, blues, folk og rock, og gennem en lang række fremragende plader, har han bygget et sandt katalog af essentielt amerikanske stemninger op. I 2005 vandt han en Grammy for bedste jazzalbum med pladen "Unspeakable".

I flere år var Frisell husguitarist for det legendariske ECM-label. Siden har han arbejdet sammen med en lang række markante kunstnere. John Zorn, Elvis Costello, David Sylvian, Brian Eno, Joe Lovano og Marianne Faithfull er blot nogle af de kunstnere, der har nydt godt af den alsidige guitarists spil.

Bill Frisells evne til at skabe original kunst ved at grave dybt ned i en amerikansk musik og historie viser sig også på et af hans seneste projekter, filmen "The Great Flood". Filmen, der er skabt i samarbejde mellem Frisell og filmskaber Bill Morrisson, tager udgangspunkt i den nærmest apokalyptiske oversvømmelse af Mississippi-floden i 1927. En naturkatastrofe, hvis ødelæggende kraft inspirerede talrige sange i sin samtid, men som også fik en enorm indflydelse på den amerikanske musiks udvikling. Det betød nemlig, at adskillige sorte arbejdere fra syden måtte emigrere til det nordlige USA. Med sig tog de deltabluesen, som i kraft af emigrationen førte til chicago blues, rhythm and blues og i sidste ende til rock'n'roll.

Hele denne fascinerende rejse oprulles i Bill Frisells musik. Til filmen har han samlet sig et eminent hold af musikere, og det er netop disse, der optræder med Frisell denne aften i Jazzhouse, hvor man således også kan forvente at høre musik fra "The Great Flood".

"It's hard to find a more fruitful meditation on American music than
in the compositions of guitarist Bill Frisell. Mixing rock and
country with jazz and blues, he's found what connects them:
improvisation and a sense of play. Unlike other pastichists, who
tend to duck passion, Mr. Frisell plays up the pleasure in the music
and also takes on another often-avoided subject, tenderness."
- The New York Times

LINE-UP:
Bill Frisell - guitar
Ron Miles - trompet
Tony Scherr - bas
Kenny Wollesen - trommer

280 dkk + gebyr.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register