Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 06/12/12

Baloji (CD)

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Global Copenhagen 6. dec 2012
Senest redigeret af Global Copenhagen 16. feb 2013

Koncerten er udsolgt

Baloji, der betyder ”troldmand” på swahili, er født i Den Demokratiske Republik Congo, men blev allerede som 3-årig sendt til Belgien for at bo hos sin stedmor og stedsøskende. Her voksede han op, og det var her, han i teenageårene jævnligt røg i problemer med loven. Hip hoppen blev hans vej ud af kriminaliteten, og Baloji var med til at danne gruppen Starflam, der blev en af de vigtigste grupper i belgisk hip hop.

I 2007 fik han en besked, der ændrede hans musikalske liv. Pludselig, ud af det blå, modtog han et brev fra sin biologiske mor, ifølge Baloji selv med ordlyden ”What have you been up to over the past 25 years?”.

Dette blev for Baloji starten på en søgen tilbage til sine afrikanske – og i særdeleshed congolesiske – rødder. Både på rejser men også i musikken. Resultatet blev det selvbiografiske album Hotel Impala (2007), der i høj grad var inspireret af traditionelle genrer som soukous or rumba.

Efterfølgende har han arbejdet sammen med herrer som Damon Albarn og Gilles Peterson, og i 2012 udkom mandens gennembrudsalbum Kinshasa Succursale, der også sendte Baloji på tour – bl.a. til Danmark for første gang, da han spillede på Roskilde Festival 2012.

Baloji betragtes i dag som én af de mest innovative rappere fra Afrika nogensinde.

Dørene åbner kl. 21:00

Forsalg: 80 kr. (+ gebyr) // Entré i døren: 90 kr. (70 kr. for studerende)

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort