Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/02/13

Bach's Johannespassion

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 35839 13. feb 2013
Senest redigeret af Bruger 35839 15. feb 2013

Palmesøndag præsenterer Graabrødre Kammerkor en storslået opførelse af Johann Sebastian Bachs gribende påskedrama: Johannespassionen.
Graabrødre Kammerkor er et af Københavns førende kor, og de samarbejder her med nogle af Danmarks førende solister og med korets faste orkester, Graabrødre Barokorkester.

Peter Lodahl, evangelist
David Wijkman, Pilatus + basarier
Pernille Madsen, sopran
Daniel Carlsson, kontratenor
Christian Damsgaard, tenor
Steffen Bruun, Jesus

Gorm Larsen, Dirigent

Der er lagt op til en helt særlig opførelse af Bachs mesterværk, med dramatisk udtryk, spændstig rytmik og ekspressivt nærvær, som giver publikum en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige. Musikerne er valgt ud blandt de allerbedste i Skandinavien, Tyskland og Holland og solisterne har alle stor erfaring – både i Danmark og internationalt.

Evangelist er Peter Lodahl, solist ved Det Kongelige Teater og blandt de førende danske tenorer i disse år. Han har, udover sit virke i Danmark, sunget ved operahuse i Tyskland .

Graabrødre Barokorkester består at 18 professionelle musikere, der spiller på barok-instrumenter. Koncertmester er Jesenka Balic Zunic, ung violinist med stor international erfaring. Som en af de få (ca. 12-15 på verdensplan) spiller hun på den såkaldte ’skuldercello’ Violoncello da Spalla. Publikum vil kunne høre dette spændende instrument i den gribende altarie ’Es ist vollbracht’.

Billetter kan købes på billetnet eller i døren. Entré kr. 175,-.

Sponsorer: Oticon Fonden, Augustinus Fonden, Dansk Kapelmesterforening, DAM, Statens Kunstråd.

Johannespassionen er en gribende fortælling om påskedagene: Om Jesu sidste timer og død, fra hans tilfangetagelse i Getsemane Have og Peters fornægtelse Skærtorsdag, til rettergangen hos Pontius Pilatus og henrettelsen på Golgatha Langfredag.
Bach har udnyttet Johannesevangeliets tekst til at skabe et dramatisk værk. Nogle korsatser giver nærmest udtryk for folkemængdens massepsykose og -hysteri. I modsætning hertil står de smukke koraler og de inderlige indlednings- og slutkor. Arierne er hit på hit og som skabt til at tryllebinde publicum. Stjernetenoren Peter Lodahl vil som evangelist føre os gennem værkets hjerteskærende musikalske iscenesættelse af dette historiens vel nok mest berømte drama.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register