Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 07/03/12

Av, min tå! - Bare tær på Charlottenborg

Tidspunkt

Torsdag 8. mar. 2012, kl 20:00

Café Charlottenborg

Nyhavn 2
1051 København K

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Håkon Berre 7. mar 2012

Barefoot Records præsenterer i samarbejde med PG Special Agent/One Spot Jazz, 3 koncerter på Café Charlottenborg i foråret 2012. Her kan man opleve et udpluk af de spændende og varierede musikalske projekter, repæsenteret på det fremadstormende københavnske pladeselskab og musikerkollektiv, Barefoot Records. Den første koncert er torsdag d. 8. Marts, hvor man møder den norske trommeslager Håkon Berre i fri improvisation sammen med den tyske trompet virtuos Stephan Meinberg og den grænsesprængende svenske danser Linda Reinered.

“One of the most interesting new labels in Danish jazz”. Sådan beskriver det Amerikanske musiktidskrift All About Jazz det Dansk/Norske musiker- og pladekollektiv Barefoot Records, et musikerdrevet kollektiv bestående af 9 musikere fra Danmark, Norge og Estland med base i København. Selskabet udgiver plader i en bred vifte af musikalske genrer, fra folk og singer/songwriter til fri improvisation og avantgarde, forenet af en stærk fornemmelse for originalitet og en kompromisløs æstetik. Barefoot Records er et non-profit musikerkollektiv, hvor hvert medlem bidrager til at promovere sin egen såvel som de andre medlemmers musik. Kollektivet blev skudt i gang af 3 musikere på musikkonservatoriet i Esbjerg tilbage i 2006, i form af en trioudgivelse. Efter 5 år tæller selskabets bagkatalog 15 solide og anmelderroste udgivelser.

8. Marts - kl. 20:00:

Håkon Berre (NO) - trommer + Stephan Meinberg (DE) - trompet, flugelhorn, euphonium + Linda Reinered (SE) - dans

Den norske trommeslager og komponist Håkon Berre har etableret sig som en af de mest interessante unge musikere på den danske scene for improviseret musik. Hans opfindsomme og energiske trommespil har bragt ham til klubber og festivaler over hele verden, i samarbejde med kunstnere som Peter Brötzmann, Kasper Tranberg, Peter Friis-Nielsen, Niels Præstholm, Petter Wettre, John Tchicai og Sture Ericson. Håkon kan opleves på en diskografi der spænder over 17 CD'er, mange af dem udgivet på Barefoot Records, hvor Håkon er en af medstifterne.

Stephan Meinberg er en fordomsfri, ikke-dogmatisk improvisator og komponist fra Hamburg, der opfinder overraskende og følelsesmæssigt rige musikalske historier sammen med sine medmusikere. Baseret på lange erfaringer med en mange forskellige musikalske sprog, benytter Stephan en bred vifte af klange, instrumentale teknikker og formgivende strukturer; hans spil er kendetegnet ved nuancerede rytmer, impulsiv energi, en sangbar melodiøsitet, ekstrem dynamik, underlige lyde, glimt af mikrotonalitet, og en lineær intensitet. Stephan er aktiv med orkestre som "vitamin", "Arnie Bolden", "Heelium" og "moLd" (med de danske musikere Anders Banke, Mark Solborg, Peter Bruun) og har ellers spillet med bla. Charlie Mariano, Han Bennink, Günter "Baby" Sommer, Dave Liebman, Chris Speed, Dieter Glawischnig, Matthias Schubert, Nils Wogram, Wolfgang-Schmidtke-Ensemble feat.. Peter Brötzmann, OrkestROVA og NDR Bigband.

Linda Reinered (f.1984) er danser, performer og koreograf med base i København. Hun er uddannet fra Skolen for Moderne Dans i København i 2011. Før hun flyttede til Danmark arbejdede hun som danselærer og studerede dans i Sverige. Hun har sin baggrund i moderne folkedans, hvor hun har arbejdet i grupper som Qwinfolk, Contemporary Folkdance Company og Fomp. Hun har nu sit fokus på moderne dans og improvisation og arbejder sammen med grupper som Superhands og performance kollektivet Kötteatern.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge.

email:

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester