Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 21/11/12

Atomic på Jazzhouse

  • Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
Den nordiske lyd. Det var et begreb, som sneg sig ind i jazzen gennem det forrige årtusindes sidste årtier, og som almindeligvis betød improvisationsmusik af let drømmende, impressionistisk og folkemusikalsk tilsnit.

...

Men der var også nordiske musikere, som var mere optaget af de rabiate amerikanske og europæiske freejazz-strømninger, og i 2000 var der fem af slagsen, der – som en slags oprør imod de lidt for stillestående strømninger – skabte gruppen Atomic.

Og de to svenskere, saxofonisten Fredrik Ljungkvist og trompetisten Magnus Broo, og de tre nordmænd, pianisten Håvard Wiik, bassisten Ingebrigt Håker Flaten og trommeslageren Paal Nilssen-Love, sørger fortsat for at holde såvel fanen som musikkvaliteten højt.

De vedgår beundring for store amerikanske stilskabere som Duke Ellington, Archie Shepp, Charles Mingus og George Russell og for den europæiske avantgardemusik, og selv beskriver de deres musik som en blanding af en akademisk forelæsning og en glad aften i byen.

Atomic, som giver et virtuost og originalt bud på nutidsjazz, og som har udsendt 12 CDer og turneret i Europa, Japan og USA, runder nu Niels Hemmingsens Gade.

Hvad: Atomic
Hvor: Jazzhouse, Niels Hemmingsensgade 10, Kbh. K.
Hvornår: Tirs. 27. nov. kl. 20
Hvordan: Entré: 130 kr. Forsalg via billetlugen.dk

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register