Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 18/06/08

AOKs guide til Roskilde Festival 2008

  • Roskilde Festival 2007 Foto: Roskilde FestivalRoskilde Festival 2007 Foto: Roskilde Festival

Så er der gjort klar til årets musikbrag på dyrskuepladsen i Roskilde. Med et program, der ligger blandt de bedste i dette årtusinde, er der lagt op til fire fantastiske dage i forhåbentlig høj solskin, eller i det mindste uden den rekordmæssige regnmængde, der væltede ned over sidste års festival. Uanset vejret er og bliver Roskilde Festival årets vel nok vigtigste danske musikbegivenhed.

AOK har samlet en guide med nyttig og unyttig viden om dette års festival, og vil rapportere løbende fra festivalpladsen med stemningsbilleder og interviews, så følg med her på siden, hvis du ikke selv har pakket telt og sovepose.

 

Musik

Foto: Ikke oplyst
Som sædvanlig er der musik for enhver smag i programmet for Roskilde Festival. I år er der lagt vægt på rocken, men der er naturligvis musik at finde i alle genrer, selv den klassiske musik er repræsenteret i år. Uanset musikalske præferencer, byder programmet på fire dage med mulighed for en overdosis af musikalske oplevelser.

Bandliste

Dagsprogrammer
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag

 

AOK på Roskilde Festival

Foto: Ikke oplyst
AOK har pakket telt, sovepose og computer, og er klar til at følge årets festival på tæt hold. Over hele festivalugen, vil du her kunne finde interviews med nogle af de optrædende, reportager fra pladsen, billedserier og blogs.
  • Roskilderusen (billedserie) - Med AOK's udsendte festivalreporter Linda Corfitz Jensen rundt på campingarealet, hvor det sprutter af mennesker, der søger det sjove i alt, hvad de laver.

  • Tømmermænd retur - Roskilde Festival har sørget for et tømmermændshospital, så festivalfolket kan komme deres tømmermænd til livs.

 

AOK anbefaler

Foto: Ikke oplyst
Smag og behag er som bekendt forskellig, og gudskelov for det, for ellers ville Roskilde programmet næppe være så alsidigt som det er, og man ville ikke have mulighed for at gå på opdagelse i nye genrer og finde kunstnere, som man endnu ikke har stiftet bekendtskab med. AOK og Berlingskes Roskilde udsendte har samlet hver deres "Top 5 Must See" liste, som du kan se herunder.

Det skal vi høre

Du kan også lave dit eget program på Roskilde Festivals hjemmeside. Ofte er de bedste Roskilde koncerter dem, som man ikke på forhånd havde satset på, men det er altid godt at have et programmæssigt udgangspunkt, som man så kan afvige fra når man står på festivalområdet. AOKs musikredaktør har lavet en foreløbig plan, som med garanti bliver ændret undervejs.

Musikredaktørens spilleplan

Lav din egen spilleplan

 

Anmeldelser på Roskilde

Foto: Ikke oplyst
Berlingskes musikanmeldere Thomas Søie Hansen og Jeppe Krogsgaard Christensen havde blokken Mmed på årets Roskilde Festival. Se hvad de skrev om koncerterne, og hvordan de bedømte dem her. Læs Berlingskes koncertanmeldelser fra Roskilde
 

Roskilde fakta

Foto: Ikke oplyst
Mere eller mindre ligegyldig viden er der nok af, også om Roskilde Festival. Men er man tilhænger af almen trivia, eller er ens bedste score trick at fortælle, hvor højt publikumstallet er, eller hvor mange slamsugere, der dagligt kører til festivalpladsen, så er der måske hjælp at hente her. AOK har samlet en del af den unødvendige, men alligevel interessante viden, som Roskilde festivalen har genereret gennem tiden. Fakta om Roskilde Festival
 

Roskilde traditioner

Foto: Ikke oplyst
Gennem Roskilde festivalens levetid er en hele del sjove traditioner opstået, en af de længstlevende er teltlejren "Viggo er en kage", og en af de sjoveste er det årlige nøgenløb. AOK har kigget på et par af de traditioner, der er med til at gøre Roskilde festivalen til en helt speciel oplevelse. Læs Berlingskes tilbageblik på 36 års Roskilde Festival Roskilde traditioner
 

Roskilde Cinema

Foto: Ikke oplyst
Roskilde Festivalen er som bekendt andet end musik, og på dette års get-together på Dyrskuepladsen er det igen muligt at gemme sig i mørket og slappe af med en film. Man kan også varme op til festival med Ulrik Wivels dokumentarfilm om RF, som netop har haft premiere.

AOK's udsendte filmredaktør har listet fem af sine egne absolutte favoritfilm, som du kan se i guiden De 5 bedste film på Roskilde. Se guiden De 5 bedste film på Roskilde

 

Kunst på Roskilde Festival

Foto: Ikke oplyst
Kunsten har altid haft en fremtrædende plads på Roskilde Festival, og er hvert år med til at skabe den helt specielle Roskilde stemning. Kunsten tager ny form og farve hvert år, men man kan med garanti altid finde sjove, sørgelige, farvestrålende eller tankevækkende installationer rundt omkring på pladsen. Som regel bevæger kunsten sig også rundt på området, enten i form af teatertrupper eller mobile kunstværker. I år bliver selvfølgelig ingen undtagelse, og Roskilde Festival år 2008 bliver også fyldt med kunst, og i år kan du selv medvirke til den kunstneriske udsmykning, idet du kan lave to små tegninger, som du sætter op på en særlig væg hvorefter du tager en andens tegning med videre. Eller du kan tage en tur den interaktive oplevelsesmaskine Eksplosionslandsbyen, og meget meget mere.

Få et overblik over dette års kunst, events og happenings HER

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register