Føj til favoritter Del Send
Jul | 15/11/17

Guide: Seks juleforestillinger for børn

  • Foto: PR Foto:
  • Foto: Liselotte Sabroe Foto: Liselotte Sabroe
  12  
Der er masser af juleeventyr for de små i byens teatre. AOK guider her til seks juleforestillinger for børn og juleglade voksne.

Julemysteriet

Musicalteateret har i år lavet en hel ny julemusical »Julemysteriet« for hele familien. Her møder man julemandens pakkenisse nr. 37, som er træt af at pakke gaver ind til børn, derfor siger han sit job op og drager ud på en rejse for at finde et mystisk julehjerte, som kan gøre hans hjemmebyggede snemand levende.

Mød også Julemanden, Julefeen, rensdyret Allan, Isdronningen fra Ishøj samt bagermestrene Kringle og Klejne.

Hvad: Julemysteriet
Hvor: Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg
Hvornår: 12. til 21. december
Hvem: Fra tre år
Hvor meget: 65 kroner. Køb billetter her


Foto: Ikke oplyst

Julehjertet

Igen i år kan man opleve et rigtigt juleeventyr, når Eventyrteateret opfører musicalen »Julehjertet« i Glassalen i Tivoli. »Julehjertet« er en underholdende julemusical for hele familien. En musical fyldt med humor, eventyrlig sang og dans. Historien handler om de tre unge nisser, Kastanje, Hasle og Nellike, der alle arbejder på julepakkeriet i julenissernes hovedstad, Sneborg. Men lige før juleaften forsvinder Kastanje på mystisk vis.

Hasle og Nellike drager ud for at finde deres ven, hvilket bliver en eventyrlig rejse, hvor de både møder guldnisser, påskenisser og juletræsnisser.

Hvad: Julehjertet
Hvor: Glassalen i Tivoli
Hvornår: 25. november - 17. december
Hvem: Fra fem år
Hvor meget: Fra 240 kr. find billet her


Foto: PR

Når du ser et stjerneskud

Jan Mogensens poetiske juleeventyr »Når du ser et stjerneskud« handler om den gnavne Madsen, der lejer et værelse til den unge gravide Sofie, hvor også den ensomme forfatter Jensen bor. Under kvisten i huset bor nissen, der ikke har fået risengrød i 77 år, og i baggården holder katten Hannibal til.

Julestemningen er bestemt ikke i top, men så dukker to engle op og hjælper miraklerne på vej.

Hvad: Når du ser et stjerneskud
Hvor: Anemoneteateret, Suhmsgade 4, København K
Hvornår: 17. november til 22. december
Hvem: Fra fire år
Hvor meget: 40 – 135 kr. køb billet her


Foto: PR

De underjordiske

I eventyret »De underjordiske« følger man Flora og Ebbe, der begiver sig ud på en rejse for at finde Kornmoren, der er lavet af høstens sidste neg. Den må og skal findes, hvis gården ikke skal rammes af ulykke inden jul. Men den er forsvundet på mystisk vis til høstfesten på Mikkelsdag, og ingen ved, hvem der har taget den.

Derfor drager Flora og Ebbe ud for at finde den. På rejsen møder de naturen med alle dens kræfter, væsner og dyr. Da de to kommer tilbage til gården ved juletid, er de dog blevet en hel del klogere, for de har fået genskabt mange af deres glemte minder.

Forestillingen bliver vist i Riddersalen for 18. sæson i træk.

Hvad: De underjordiske
Hvor: Riddersalen, Allegade 7-9, Frederiksberg
Hvornår: 22. november til 19. december
Hvem: Fra seks år
Hvor meget: 40 – 175 kr. Køb billetter her


Foto: Liselotte Sabroe

Nøddeknækkeren

Traditionen tro viser Den Kongelige Ballet den berømte forestilling »Nøddeknækkeren« på Gamle Scene. Forestillingen, der oprindeligt er skrevet af den excentriske, tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og senere blev lavet til en ballet af den franske koreograf Marius Petipa i 1892, er blevet en sand juleklassiker især efter George Balanchines mesterlige udgave fra 1954.

Nødeknækkeren er skabt til og for børn, men den er bestemt også en stor oplevelse for det voksne publikum, især hvis man elsker julen.

Hvad: Nøddeknækkeren
Hvor: Det Kongelige Teater, Gamle Scene
Hvornår: 1. til 22. december
Hvem: Fra syv år
Hvor meget: 100 – 760 kr. Køb billetter her


Foto: Ikke oplyst

Et juleeventyr

På Frilandsmuseet kan man se eller gense Charles Dickens juleklassiker »Et juleeventyr« om den gamle gnier, der ikke forstår sig på julehygge.

I år er forestillingen dog nyfortolket, så alle roller spilles af kvinder også den gamle gnier. Men ellers er alt som det plejer at være, så når mørket falder på, og gnieren kryber ind under dynen, viser hendes afdøde kompagnon sig, hvorefter ånderne dukker op en efter en, og tager gnieren med tilbage til fortiden.

Forestillingen er iscenesat med masser af komik, musik, sang og ikke mindst masser af (u)hygge.

Hvad: Et juleeventyr
Hvor: Bernhard Olsen Teatret, Højskolevej 17, Kongens Lyngby
Hvornår: 14. november 20. december
Hvem: Fra seks år
Hvor meget: 40 - 165 kr. Køb billetter her.