Føj til favoritter Del Send
For børn | 26/07/11

Zoo opstiller mælkeautomat

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Nu kommer der et alternativ til sodavand i Zoo. Ved siden af køerne i Børnezoo kan man nu få mælk, drikkeyoghurt og Cocio.

Af Jan Hedegaard

Zoo København tilbyder fremover gæsterne et alternativ til sodavand i form af mælk, drikkeyoughurt, Cocio og Starbucks iskaffe. Produkterne kan købes i en mælkeautomat, der er placeret ved køerne i Børnezoo.

"Ved at skifte sodavandsautomaten i Børnezoo ud med en mælkeautomat kan vi ikke alene tilbyde gæsterne et sundere alternativ til sodavand men også tilbyde eksempler på produkter fra danske køer, som er del af den husdyrudstilling, gæsterne kan opleve hos os," fortæller Palle Juhl Taulov, som er direktør i Food & Shop, Zoo København.

Mælkeautomaten er den første drikkevareautomat i Danmark, som udelukkende indeholder mejeriprodukter og lanceringen i Zoo København sker i samarbejde med Arla Foods. Arla lejer mælkeautomaten, mens Zoo står for den daglige drift af automaten.

Køerne i Zoo, som Arla er sponsor for, er ikke alene udstillingsdyr, de bliver også flittigt brugt i undervisningen af skole- og børnehavebørn, der kommer og deltager i fodringen af dyrene og udmugning i stalden. Og et par gange om dagen viser dyrepasserne gæsterne, hvordan man malker en ko.

"Mælken kommer ikke fra supermarkedet, som mange tror, men fra koen. I Arla er vi glade for, at Zoo gør en indsats for at fortælle gæsterne om forskellen mellem vilde dyr, kæledyr og produktionsdyr," siger projektleder Lars Bonde Jessen, Arla. "Placeringen af mælkeautomaten ved siden af køerne gør, at vi kan fortælle hele jord til bord historien."

De foreløbige erfaringer med mælkeautomaten viser, at den er en succes.
 
"Vi har allerede fået flere positive tilkendegivelser fra gæster, og salget går over al forventning," fortæller Palle Juhl Taulov.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Fantastisk!

En sponsoreret mælkeautomat. Fantastisk! Progressivt! Forbilledligt! Jeg synes, det er flot, at ZOO satser hele butikken ved at udfordre deres egen pommes frites-, matadormixmenu-, rød pølse-politik allerede her i det 21. århundrede. Hvad mon det næste bliver? Glæder mig allerede til de næste par årtier, hvor man måske opdager andre eksotiske fødevarer som fx pasta og sandwich.