Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 19/12/12

Mellem jul og nytår

  • Foto: PR Miklos Szabo Foto: PR Miklos Szabo
Julen er slut og nu må man berede sig på den næste fest. København tilbyder dog heldigvis en række glimrende aktiviteter for børn, der kan forsøde juleferien og nytår.

Operaen

Ekvipagemestervej 10
1438 København K

Fiffig opera i 3D

Foto: Steen Larsen

Hvis du gerne vil hive ungerne væk fra konfektfadet og spilkonsollerne i juleferien og give dem en dosis højkultur, så er det bare med at komme ud i operaen og opleve »Den fiffige lille ræv«. Børn fra 6 år og op vil nemlig elske den farvestrålende opsætning af den tjekkiske opera fra 1924, som bruger lys og 3D-animationer til at skabe et eventyrligt rum på scenen, der minder om en tegnefilm i 3D og snildt vil kunne overstråle ungernes nyerhvervede Skylanders-portal, når det kommer til forbløffende magi.

Scenografien er skabt af Es Devlin, som blandt andet stod for afslutningsceremonien til OL i London, og operaen er instrueret af Fransisco Negrin. Og det er naturligvis ikke bare farvesprudlende effekter det hele: Leos Janáceks musik er smuk, sopranerne dygtige og historien om den lille ræv, der ikke føler sig helt tilpas i menneskenes verden, har dybde nok til, at voksne operagængere vil få mindst lige så meget ud af forestillingen som de medbragte unger.

Hvad: Den fiffige lille ræv
Hvor: Operaen, Store Scene
Hvornår: Torsdag 27. og lørdag 29. december kl. 19

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48 - 50
1307 København K

Lav din egen hat

Foto: PR Foto: Ikke oplyst

Nissehuer hører juletiden til, men når pakkerne ikke længere befinder sig gemt under gavepapiret, er det tid til at tage den røde hovedbeklædning af. Dog kun for en stund, for med nytårsaften er der endnu en anledning til at bære hat. Det giver Statens Museum for Kunst mulighed for, for mellem jul og nytår afholder museet en workshop, der giver alle børn muligheden for at lave deres egen hat til når nytåret skal skydes ind. Børnenes forældre går heller ikke forgæves på Statens Museum for Kunst.

I øjeblikket er det udstillingen »Detaljer«, der har indtaget museets vægge, og her får publikum mulighed for at gå i dybden med en diskussion af detaljernes funktion og status i malerier fra 1700-tallet til 1930’erne. Den periode tæller en række danske malermestre som Vilhelm Hammershøi og Christen Købke.

Hvad: Børnenes Værksted
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50,1307 København K 
Hvornår: Dagligt fra klokken 10.30 til 16.30 i perioden onsdag 26. december til søndag 30. december 2012.

Experimentarium i Hellerup

Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup

Masser af fyrværkeri

Caroline Gad Gunbak laver sæbebobler på Experimentarium. Søndag 21. oktober 2007. Foto: Tine Gad

Experimentarium tager forskud på nytårsløjerne og skyder fyrværkeri af, lang tid før klokken bliver midnat på årets sidste dag. Science centeret i Hellerup viser nemlig, hvordan fyrværkeri virker, og hvad man skal passe på ved det sprængfarlige stads.

Showet foretages af en fyrværker, og under den halve time showet varer, kommer børnene nærmere kemien bag raketter og heksehyl. Udover det fortryllende ved farvestrålende eksplosioner og høje brag giver Experimentariums show også en grundig indføring i de farer og sikkerhedsregler, der skaber en tryg nytårsaften for børn og deres forældre.

Experimentarium er det eneste sted i København, hvor lunterne tændes før tid. Tivoli lader som vanligt en professionel fyrværker skyde raketter og batterier af fra klokken 21.00 onsdag 26. december og de følgende fire aftener.

Hvad: Fyrværkeridage på Experimentarium
Hvor: Store Scene i Experimentarium, Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup
Hvornår: Tre daglige shows klokken 12.00, 14.00 og 16.00 i perioden torsdag 27. december til søndag 30. december 2012.

CinemaxX Fisketorvet

Kalvebod Brygge 59
1560 København V

Nemo, nu med dybde

Cinemaxx Foto: Claus Bjørn Larsen

»Find Nemo« er barnlige forældres bedste undskyldning for at gå i biografen med poderne. Pixar studiernes fantastiske animationsfilm appellerer nemlig til barnlige sjæle i alle aldre. Historien om den lille, eventyrlystne klovnfisk med defekt finne, der så gerne vil ud at opdage den store verden, men ikke må for sin angstprægede far, er en vellykket moderne fortolkning af en klassisk eventyropskrift og blev da også et gigantisk biografhit, da den ramte biograferne i 2003.

»Find Nemo« forbliver en af den slags film, der kan ses igen og igen og 2. juledag er muligheden for at se den 10 år gamle film i biograferne igen til stede. Denne gang får Nemo og alle de sjove bifigurer en ekstra dimension, filmen er nemlig blevet overført til 3D mediet. Og selv om det i høj grad er historien, der er »Find Nemo«s livsnerve, så skader det næppe, at Nemos store eventyr i de australske have bliver endnu mere spektakulære.

Hvad: Find Nemo 3D
Hvor: Biografer over hele landet
Hvornår: fra 25. december

Pumpehuset

Studiestræde 52
1554 København V

Børne Bash med reggaerytmer

Foto: Liselotte Sabroe

Pumpehuset lægger lokaler til en musikalsk eftermiddag, der nok skal ryste juleposen godt og grundigt. Spillestedet fyldes 29. december med reggaerytmer med tilhørende aktiviteter. Det er kort sagt reggae i børnehøjde, der præsenteres denne eftermiddag, hvor dørene slås op klokken 11. Under titlen »Børne Reggae Bash«, vil værterne Chapper, Eagger, samt Trolle og Tormod guide publikum gennem dagen, sidstnævnte med en reggae live sæt om bogstavernes lyde og sjov matematik.

DJ Skummetmælk spiller op til reggaestopdans og arrangerer børne sound-clash - en disciplin,fra jamaica, hvor to diskoteker, eller soundsystems, som de kaldes, battler mod hinanden. Det er også DJ Skummetmælk, der er lærer i beatboxskolen, hvor man kan få trænet sine evner til at lave trommelyde med munden. Efter to en halv times reggaefest, pakkes

Hvad: Børne Reggae Bash
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52
Hvornår: 29. december, kl. 11 - 14
Hvordan: 120 kr. på Billetlugen

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester