Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 12/07/12

Her kan du shoppe billigt genbrug til børn

  • Foto: Camilla Rønde Foto: Camilla Rønde
AOK er taget ud i brokvartererne med sutten lige i munden for at teste de fem bedste butikker for billigt brugt baby- og børnetøj.

Frelsens Hærs Genbrugsshop

Gammel Kongevej 85
1850 Frederiksberg C

Frelsens Hærs Genbrugsshop

Foto: Scanpix
Fra at være utrendy har flere velgørende organisationer oppet sig og fokuseret på børnetøjet i deres butikker. Det samme gælder Frelsens Hærs Genbrugsshop på Gammel Kongevej, der ligger lige rundt om hjørnet fra Værnedamsvej. Her kan man både købe tøj til baby, børn og voksne.

Første del af butikken er viet til baby- og børnetøj til priser, som selv en slunken SU-økonomi kan klare. Udvalget er ikke stort, men det er godt, og priserne lave og lette at gennemskue. T-shirts koster typisk 10-14 kroner, og mange af dem er fra H&M, men det er også muligt af finde både Oshkosh og Cap til samme pris, mens Saint Tropez og Nike T-shirts koster nogle få kroner mere. Jakker fås til under 30 kroner, mens en funky lyserød regnfrakke koster 34 kroner.

Flyverdragter i op til størrelse ca. fem år koster typisk under en halvtredser, og butikken byder desuden på et mindre udvalg af sko og støvler. Bodystockings til de helt små får man forærende til seks kroner.

Hvad: Frelsens Hærs Genbrugsshop
Hvor: Gammel Kongevej 85
Hvornår: Mandag til fredag fra klokken 10 til 17:30, lørdag fra 10 til 15.

Børnestafetten

Dronningens Tværgade 56
1302 København K

Børnestafetten

mødrehjælpens genbrug til børn, børnestaffeten Foto: PR-Foto
Børnestafetten i Studiestræde fører kun baby- og børnetøj, og alt er sirligt ordnet i tøj til drenge og piger efter aldersgrupper. Butikken holdes gående af et hold på 25 frivillige kvinder, der er yderst venlige, hvis du har brug for hjælp.

Én afdeling rummer drenge- og pigetøj op til etårs-alderen, hvor priserne ligger mellem 20 og 35 kroner for både T-shirts, bukser og bluser. Flyverdragter i små størrelser fås til 45-75 kroner. Der er mest tøj i de mere traditionelle mærker H&M, ColorKids, Bakito, Disney og Friends.

Lige inden for indgangsdøren finder man en særskilt afdeling med mærketøj til børn op til otte år, hvor der blandt andet hænger OshKosh, Paddington, Rohde, Benneton, Lego, Schiesser, CAP og Alphabet. Priserne ligger et sted mellem 30 og 75 kroner, mens støvler og sko fås til under 30 kroner.

I et tilstødende lokale er der tøj til lidt større børn samt brugt lege- og sengetøj.

Hvad: Børnestafetten (Mødrehjælpen)
Hvor: Dronnings Tværgade 56
Hvornår: Mandag til fredag fra klokken 10 til 17:30 og lørdag fra 11-15.

Red Barnet Genbrug

Nordre Frihavnsgade 61
2100 København Ø

Red Barnet Genbrugsbutik

Foto: Colourbox
En lyseblå bamse troner på toppen af en kurvefletreol med bodystockings og kortærmede T-shirt, der er prismærket til en flad femmer på det håndskrevne kuffertmærke. Udstillingen i vinduet passes omhyggeligt, og alt er sirligt ordnet i drenge- og pigetøj i Red Barnets atmosfærefyldte kælderbutik.

Første afdeling er præget af lyse farver til de helt små, men der er også et lille udvalg af mere sprælske farver i strik. Sparkedragter koster mellem 25 og 40 kroner, og priserne på jakker, buks mv. stemmer ellers overens med tøjet til børn på egne gå-ben.

I afdelingen for de større børn fås sweatshirts til 30 til 40 kroner, flyverdragter 80 til 100 kroner, jakker 30 til 40 kroner, og det oplyses på prislappen, hvis der er en mangel eller slidtage.

H&M og Kids Wear præger billedet, men det er også muligt at finde GAP, Benneton og Ticket to Heaven til samme pris.
Butikken drives af 19 kvinder, og de håndterer foruden tøj også barnevogne, sko, støvler og legetøj.

Hvad: Red Barnet Genbrugsbutik
Hvor: Nordre Frihavnsgade 61, kld., København Ø.
Hvornår: Mandag til torsdag fra klokken 10 til 17, fredag fra 10 til 14, første lørdag i måneden fra 10 til 14.

Hva' Så

Estlandsgade 20
1724 København V

Hva' Så

Foto: Colourbox
Mange brikker kan være svære at hitte rede i, specielt når brikkerne er blandet børnetøj til drenge og piger i små størrelser. Men som i ethvert puslespil er der dog en vis form for orden i Hva' Sås lange hyldemeter af brugt tøj til de små.
 
Tøjet er opdelt efter størrelser lige fra baby op til 12 år, men det er specielt børnene op til ét år, der er forfordelt. ”Dyrest” er jakker og flyverdragter til 25 kroner. Billigst er strømper til to kroner og bodystockings til fem kroner. Ellers fås alt andet tøj i butikken til enhedsprisen 12 kroner – og tre styks for 30. Tøjet får butikken forærende af forældre i lokalområdet.

Rummene emmer af kaffe, samvær og god tid, og det er ikke et særsyn, hvis et kravlende barn trækker dig i buksebenet og falbyder en tilfældig T-shirt, for Hva' Så er også et aktivitetssted, der tilbyder blandt andet systue, foredrag og mødregruppe for enlige og familier fra Vesterbro.

Alle er imidlertid velkomne i butikken, der drives af Kristeligt Studentersettlement.

Hvad: Mor-far-barn butikken Hva' Så
Hvor: Estlandsgade 20, København V.
Hvornår: Mandag og onsdag fra klokken 10 til 16:30, torsdag fra 10 til 17:30, tirsdag og fredag fra 10 til 15.

Cirkelines Æske

Blågårdsgade 31C
2200 København N

Cirkelines Æske

Foto: Ikke oplyst

Den ene lækre genbrugsforretning efter den anden åbner i hovedstaden for tiden, så storbyens mødre kan få glæde af andres dyrt indkøbte designerbørnetøj uden selv at skulle betale en formue for det. Men hos Cirkelines Æske på Nørrebro er det ikke de mest eksklusive mærker, der hænger på bøjlerne, og formålet med forretningen er ikke at udstyre den yngste generation med mærkevarer.

Cirkelines Æske sælger børnetøj, legetøj, tasker og meget andet, og overskuddet går til at hjælpe hjemløse og misbrugere på fode igen.

Der er tøj til babyer og børn i alderen fra nul til 12 år, og du kan blandt andet købe body stockings til den beskedne pris af 15 kroner samt kjoler, jakker og sko fra 20 kroner.

Hvad: Cirkelines Æske
Hvor: Blågårdsgade 31C, København N
Hvornår: Tirsdag til fredag fra klokken 13 til 17, lørdag fra klokken 11 til 14.

Klodshans

Amagerbrogade 170
2300 København S

Klodshans

Foto: Colourbox
Klodshans lever op til sit navn. Det er lidt af en rodebutik i loppemarkedsgenren, men det opvejes til fulde af det enorme udbud, man finder i butikken.

Man skal vide, at tøjet er i kælderen, for den 250 kvadratmeter store stueetage byder på alt i nyt og brugt inden for barnevogne, bæreseler, autostole og nyt legetøj. Man kan derfor gå ud af butikken fuldt ekviperet, hvis man har både tid og tålmodighed.

Nyvasket brugt tøj, sko, støvler og legetøj findes i den rustikke kælder, og baby- og børnetøj i små størrelser hænger i den fjerneste ende i meter efter meter og sælges til meget lave priser. Bukser, kjoler, nederdele og sparkedrager koster 30 kroner, et par strømper to kroner.

Det er bare at gå i krig, og der er alle muligheder for at gøre et kup, for priserne er ens for både H&M og mærkevarer, hvis man da finder nogen. Flyverdragter til små og store børn kan fås i prislejet 69 til 89 kroner, jakker for 49 til 69 kroner.

Hvad: Klodshans
Hvor: Amagerbrogade 170, København S.
Hvornår: Mandag til torsdag fra klokken 10 til 17:30, fredag fra 10 til 18.00 og lørdag fra 10 til 14.

Vintage Kids Copenhagen

Enghave Plads 17
1670 København V

Vintage Kids Copenhagen

Foto: Niels Ahlmann Olesen

I et lille butikslokale med bolsjestribede vægge på Enghave Plads har den kreative sygeplejerske Barbara Bennett forfulgt drømmen om en kreativ karriere og har åbnet Københavns første vintage-butik for børn.

»Der findes ikke meget af den slags herhjemme, så jeg tænkte, at det var en super god ide,« siger indehaveren, der indsamler tøjet til butikken via kontakter i udlandet og får det ind fra blandt andet Holland, Tyskland og England.

De unikke, farverige gevandter på bøjlestængerne stammer fortrinsvis fra 60erne og 70erne, mens andet har klaret tidsrejsen helt fra 1940erne.

Og mange af de fine, gamle sager bringer minder frem hos flere generationer af de kunder, der kigger forbi, fortæller Barbara Bennett.

»Vintage har mange fordele. Jeg kan godt lide ideen om, at ting bliver genbrugt, og tit er håndværket også meget bedre udført end det er på nye ting, der bliver produceret på samlebånd,« siger hun. I baglokalet udfører butiksindehaveren småreparationer på vintagetøjet og har planer om på sigt at sy sine egne genbrugskreationer.

Hvad: Vintage Kids Copenhagen
Hvor: Enghave Plads 17, København V.
Hvornår: Mandag til tirsdag fra klokken 11 til 17, torsdag fra 11 til 17, fredag til lørdag fra 10 til 15.

 

Skriv en kommentar