Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 10/01/12

Guide: Fem steder med lun kakao og plads til børn

  • Foto: Scanpix Foto: Scanpix
Varm kakao med blød, snehvid flødeskum er et klassisk hit for små munde, og det er særlig dejligt at kunne varme sig i vinterkulden.

Jeg tog mine børn, Hannah på 10 og Rebekka på 8, med på en Tour de Café for at teste byens udbud af varm kakao. Vi drak kun på kakao på caféer, der også er rare for børn at besøge.

Læs også: 5 steder med mad i børnehøjde

Læs mere på Børn i byen

Riccos Kaffebar på Falkoner Allé

Falkoner Alle 24
2000 Frederiksberg

Riccos Kaffebar

Foto: Benita Marcussen

Det er ikke et tilfælde, at kakaoen hos Riccos Kaffebar står først på denne Top 5. Den er simpelthen både bedst og billigst. Mælken er økologisk, og så er Riccos det eneste sted, hvor der ikke bruges kakaopulver.

I stedet dumpes der lækker mørk chokolade ned i den varme skummende mælk, der røres rundt, indtil det hele er smeltet, hvorefter der gavmildt trykkes masser af flødeskum på toppen. Det var også klart pigernes favorit. Ricco har 10 kaffebarer i København og omegn, og stemningen i kaffebaren på Falkoner Allé, som vi besøgte, er afslappet og hyggelig.

Hvad: Riccos Kaffebar
Hvor: Bl.a. på Falkoner Alle
Hvornår: Man-fre 8-20 og lør-søn 10-20

Café Flottenheimer

Skindergade 20
1159 København K

Café Flottenheimer

Foto: PR

Jeg blev lokket ind i caféen på grund af den utroligt hyggelige 'pudeplads' i den brede vindueskarm. Pladsen var imidlertid optaget, så vi sad på de høje stole, som pigerne syntes var så seje, ved det andet store vindue med udsigt til lidt af Gråbrødretorv.

Hannah sagde, at hvis man kan lide duften af hygge, er det her et godt sted. Kakaoen var lækker. Den blev serveret i et stort glaskrus, og pigerne mente, at det er et problem, hvis man ikke kan tåle flødeskum, for det er der meget af. Det må man vist kalde et luksusproblem.

Hvad: Café Flottenheimer
Hvor: Skindergade 20
Hvornår: Man-ons 10-23, tors 10-01, fre-lør 10-02 og søn 11-17

Cafe Hovedtelegrafen

Købmagergade 37
1012 København K

Cafe Hovedtelegrafen

Foto: Morten Juhl

Gå ind på Post & Tele Museum alene på grund af den fantastiske glaselevator! Det er en helt særlig morsom og spændende tur op på 5. sal, hvor caféen ligger.

Bordene står tæt, så hvis man er bekymret for, om ens børn larmer for meget, vil det nok være en anelse stressende at sidde i caféen. Men formentlig bliver alle børn så betagede af den storslåede udsigt over byens spir og tage, at de er rolige.

Kakaoen var for sød til min smag, men Rebekka sagde, at hvis børn kan lide søde sager, så er den rigtig god. Umiddelbart trækker det ned, at den er lavet på vand, men hvis dit barn, som Rebekka, let får ondt i maven af mælk, er det jo en fordel. Så derfor kom kakaoen med i denne guide.

Hvad: Cafe Hovedtelegrafen
Hvor: Købmagergade 37
Hvornår: Alle dage 10-16

Kaffe Lladro

Godthåbsvej 44
2000 Frederiksberg

Kaffé Lladro

Foto: Ikke oplyst

Den fine café åbnede for få måneder siden, men kan hurtigt gå hen og blive manges favorit. Caféen er elegant og hyggelig, og et hjørne er hjemligt indrettet på en mormor-agtig måde. De fleste varer er økologiske.

Kakaoen er sød, og den serveres i et kæmpestort krus rundhåndet toppet med flødeskum. Ejeren vil snart begynde at lave arrangementer med forskellige foredrag for mødregrupper, så hold øje med stedet i fremtiden.

Hvad: Kaffé Lladro
Hvor: Godthåbsvej 44
Hvornår: Man-fre 8.30-22, lør 9.30-19.30 og søn 9.30-21.30

BioMio

Halmtorvet 19
1700 København V

BioMio

Foto: Else Bjørn

BioMio er et lækkert 100% økologisk spisested, hvor de ved en masse om sundhed. Stedet er kæmpe stort, så der er også blevet plads til at indrette et hyggeligt legehjørne til børnene med puder, bøger og en tegnetavle.

Stemningen er meget afslappet, og det er sjovt for børnene at kunne se kokkene stå og tilberede maden. BioMio's varme kakao bliver serveret i et stort glas med sugerør og hjemmelavet flødeskum, og er ikke så kraftig i smagen.

Hvad: BioMio
Hvor: Halmtorvet 19
Hvornår: Man-tors 12-23, fre 12-24, lør 11-24 og søn 11-23

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester