Føj til favoritter Del Send
For børn | 26/03/18

Guide: 12 ting man kan lave med børnene i påsken

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Kom på hajskole, deltag i æggedyst og mød hr. Skæg. Der er masser af påskesjov for de små i hele København.

Kunst og farver

Det bliver farverigt på Statens Museum for Kunst i påskeferien. Her kan børnene komme med på børneomvisning og høre om kunstnernes brug af farver. Derefter kan de små selv slå sig løs med hele farvepaletten i Børnenes Værksted, hvor huskunstnere guider og hjælper på vej. Det anbefales at børn er fra tre år og op efter.

Hvor: SMK, Sølvgade 48-50, København K
Hvornår: 24. marts til 2. april (bortset fra mandag den 26. marts) 2018
Hvor meget: Gratis for børn, voksne 110 kr.


 

Foto: PR

Hajskole og skattejagt

På den Den Blå Planet sættes der fokus på hajerne i påsken. Her er der masser af sjov for de små med f.eks. Haj-school, hvor man kan blive klogere på havdyret. Man kan også komme på æggejagt blandt de mange akvarier, støbning af hajtænder og der er mulighed for at komme helt tæt på hajerne og havoddere sammen med en dyrepasser. Dyrepasseren fortæller om dyrenes historie og hjælper de små deltagere med at fodre havodderne.

Hvor: Den Blå Planet, Jacob Fortlingsvej 1, Kastrup
Hvornår: 24. marts til 2. april 2018
Hvor meget: Børn 95 kr. Voksne 115 kr.


 

Foto: Ikke oplyst

Bliv ægge-ekspert

I bedste påskestil, handler påsken i Zoo om æg. Her kan de små nemlig blive »ÆGspert« i alverdens æg. Hver dag i påsken fortælles der om de mange forskellige æglæggende dyr i haven. Børnene kan prøve at støbe et kolibriæg, som de kan tage med hjem i en halskæde, deltage i æggedysten eller være med i Zoos ÆgZootiske show, der dagligt afholdes på Zooarenaen. Hvis man er heldig, kan man også opleve, hvordan forårets første dyreunger kommer til verden.

Læs hele programmet for Zoo her.

Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: 24. martil til 2. april 2018
Hvor meget: Børn 100 kr (tre-11 år) og voksne 180 kr.


Filmhygge

Tag de små med i biografen, hvor den nye animerede udgave af »Peter Kanin« har fået premiere. Kaninen, der er baseret på Beatrix Potters børnebøger fra 1902, kan denne gang opleves sammen med alle sine venner i kampen for at beholde deres yndlingshus.

Ud over »Peter Kanin« kan man også se animationsfilmen »Hulemanden Sten«, der får premiere i påsken. Den foregår i stenaldertiden, og handler om Sten og hans bedste ven Grøffe, der drømmer om at komme ud i verden, jage mammutter og opleve eventyr.

Cinemateket byder også på skønne film for både store og små i påskeferien samt muligheden for at lave sin egen stop-motion-film med baggrunde, figurer, musik og lydeffekter. Det sker hver dag i ferien mellem kl. 11-15.30.

Åbent hver dag i påsken den 24. marts – 2. april. Tjek program og billetter her.

Hvor: I flere af byens biografer og Cinemateket
Hvor meget: Alm. billet-entré


 

Game Streetmekka København. Foto: Ikke oplyst

Gadeidræt og kæmpe-Twister

Onsdag 28. marts kan alle børn deltage i forskellige typer af gadeidræt, når Game Streetmekka København, som blev kåret til Byens Bedste for Børn 2017, afholder gadedag i påskeferien. Her kan man bl.a. prøve street basket, parkour, hiphop-dans, gadefodbold, panna, street art med mere. Derudover vil der også være forskellige street-aktiviteter som kæmpe-Twister, nailart, sjippetove og bordtennis.

Hvis sulten melder sig under alle aktiviteterne kan man købe vafler og varm kaffe. Dagen er ganske gratis - man dukker bare op og tilmelder sig de forskellige aktiviteter på dagen.

Læs mere her.

Hvad: Gadedag i Game Streetmekka København
Hvor: Enghavevej 82D, København V
Hvornår: 28. marts 2018 kl. 12-15


 

Foto: PR

Påskeskattejagt i Carlsberg Byen

I Carlsberg Byen er der påskesjov for både store og små. Her kan man deltage i en stor påskeskattejagt 2. påskedag kl. 11, hvor alle børn bliver udstyret med hver sin plastikskovl og så skal der ellers graves efter æg i det lille urban beach område ved Carlsberg Byen. Ud over skattejagt er der også kreaworkshop, hvor man kan puste og male på æg, komme på hestevognsture, besøge gækkebrev-værkstedet og få lagt ansigtsmaling, Man kan også se børneteater med forestillingen »Lille Frø«, og sidst er der »Jagten på Kylle Kyller« for de voksne, hvor det ellers gælder om at grave årets påskeøl op af sandet.

Læs mere her.

Hvor: Vesterfælledvej 100, København V
Hvornår: 2. april 2018, kl.  11-14
Hvor meget: Voksne 100 kr. børn fra seks år 70 kr og børn under seks år gratis


 

Foto: PR

Kongelige påskehygge

På Amalienborg Slot bliver der fortalt om kongelige, folkelige og religiøse påsketraditioner med udgangspunkt i slottets samling. Der vil også være kreahygge i papirklip-værkstedet, hvor man kan lave gækkebreve og hører H.C. Andersens digt »En sommergæk« og blive klogere på de kongelige påskeægs-traditioner.

Læs mere her.

Hvor: Christian VIII’s Palæ, Amalienborg
Hvornår: 24. 27. og 31. marts samt 2. april, to gange dagligt kl. 11.10  og 13.10. 28. marts og 3. april en gang dagligt kl. 11.10
Hvor meget: Gratis for børn, voksne 95 kr.


 

Foto: PR

Bliv en del af hoffet på Rosenborg

På Rosenborg bliver der fortalt historiske fortællinger om bl.a. Christian 4., der byggede Amalienborg som sommerhus og gik i krig mod svenskerne, hvor han mistede sit ene øje. Men først og fremmest kan alle børn komme i lære som hoffolk på slottet. Under optagelsesprøven skal der ledes efter monogrammer og historier i lofterne, høres kongelig musik og øves i at bukke og neje korrekt i Riddersalen, så man kan blive rigtig adelig. Man kan også komme med ned til de dyrebare kongekroner og kronjuveler, der funkler i skatkammeret dybt under Rosenborg. Under jorden kan man skabe dit helt eget våbenskjold, hvis man altså har, hvad der skal til for at blive en del af det kongelige hof.

Læs mere her.

Hvor: Øster Voldgade 4A, 1350 København
Hvornår: 24. marts til 2. april kl. 10.10-11.40 og 12.20-13.50
Hvor meget: Gratis for børn, 95 kr. for voksne


 

Foto: PR

Picasso og påskeæg

På Louisiana er der masser af påskehygge. I Børnehuset inviteres der bl.a. på gækkebrev-klip, maling på påskeæg og æggejagt i Louisianas samling. Her kan man se udstillinger med dyr, der lægger æg samt æggets ovale former i Picassos mange kunstværker.

Læs mere her.

Hvor: Louisiana, Gl Strandvej 13, Humlebæk
Hvornår: 24. marts til 2. april 2018 kl. 11-18
Hvor meget: Voksne 125 kr. Børn gratis


Teatersjov i påsken

På Teater V i Valby kan man tage børnene med ind og opleve forestillingen »Mustafas Kiosk«. En fantasifuld forestilling bestående af 17 små optrin, otte instrumenter, en musiker, to skuespillere, tre skyggespil og fire dukker i en skøn forening med bogen »Mustafas Kiosk« som omdrejningspunkt. Forestillingen henvender sig børn fra fire år og op til 10 år.

Læs mere og køb billetter her.

Hvor: Teater V, Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, Valby
Hvornår: 24. til 30 marts 2018
Hvor meget: 40 - 130 kr.


 

Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Hr. Skæg og MGP-stjerner på Bakken

Bakken er klar med en ny sæson og åbner 23. marts med masser af familiehygge. Her kan børnene bl.a. glæde sig til at møde stjernerne fra MGP 2018, der gæster Friluftsscenen 29. og 30. marts samt 1. april. Man kan også glæde sig til Ramasjang-figuren Hr. Skæg, der kigger forbi 2. april med sit helt eget og lærerige show.

Læs mere her.

Hvor: Dyrehavevej 62, Klampenborg
Hvornår: 23. marts til 2. april 2018
Hvor meget: Gratis