Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 05/02/13

Fastelavn for børn

  • Foto: Johan Gadegaard Foto: Johan Gadegaard
Master Fatman på Bryggen, pynt-din-egen-krone-workshop og fortælling om fastelavn i gamle dage. Årets fastelavnsarrangementer har en del mere på programmet end boller og tønder. Se nogle af de bedste her.

Den 10. februar vil tøndeslagningen dundre over hele byen, og glade børn i fjollede dragter vil mæske sig i fastelavnsboller, mens frysende forældre vil trampe i jorden. Det er blevet tid til fastelavn, og alle afkroge af København fejrer begivenheden på den ene eller anden måde. På Islands Brygge kan du f.eks. købe billet til det helt store fastelavnsparty, mens du på Blågårds Plads blot kan troppe op - i kostume naturligvis. Vi har fundet en håndfuld sjove fastelavnsarrangementer frem, som du og dine børn kan deltage i.

Islands Brygges Kulturhus

Islands Brygge 18
2300 København S

El Fastalavn Fantastico med Master Fatman

Copenhagen Jazz Festival 2011 arkivsolo. Foto: Claus Bech
Der er lagt op til et festligt arrangement, når BørneJazzKlubben og Kulturhuset Islands Brygge slår dørene op til fastelavnsfest med den børnevenlige showmand Master Fatman.
Der vil være tøndeslagning for store og små samt kåring af kattedronning og kattekonge ledsaget af et farverigt show med Master Fatman, hans hjælpere, dansere og ikke mindst superband.
Programmet ser således ud, at der kl. 13 er tøndeslagning og underholdning ved Master Fatman, der får assistance af Prins Pilfinger, Den Sorte Prinsesse, Rom Piraten og Hr. Langemand. Der vil være en tønde for børn i alderen 1-4 år og en tønde for de større børn, så alle har en jordisk chance for at være med. Kl. 14:30 samles alle til den helt store fest, hvor Master Fatman, hans superband og dansere får taget til at lette med en sprudlende fastelavnsbørnekoncert.

Hvad: El Fastalavn Fantastico med Master Fatman
Hvor: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S
Hvornår: Søndag den 10. februar kl. 13-15:30 (billetter kan købes i forsalg på www.bornejaz.dk til 57 kr. for børn og 87 kr. for voksne, eller I kan betale entré i døren; 50 kr. for børn og 80 kr. for voksne).

Blågårds Plads

Blågårds Plads 1
2200 København N

Tøndeslagning for alle

Sankt Hans aften på Blågårds Plads. Foto: Mogens Flindt

Alle kan være med, når Støberiet afholder fastelavn på Blågårds Plads. Støberiet er en del af kulturenheden BLÅGÅRDEN, og hvert år inviterer de områdets børn og forældre til tøndeslagning og gratis fastelavnsboller og kakao. Arrangementet er bygget op omkring lokale fastelavnstraditioner herunder naturligvis også kåring af kattedronning og kattekonge med fine præmier til de kyndigste tøndeslagere. Deltagelse er gratis.

Hvad: Fastelavn på Blågårds Plads
Hvor: Blågårds Plads, 2200 København N
Hvornår: Søndag den 10. februar kl. 13-15.

Nationalmuseet

Ny Vestergade 10
1471 København K

Alverdens børn danser på Nationalmuseet

nationalmuseet Foto: Brian Bergmann

Siden fordums tid har forældre stået frysende og stampet i jorden, mens deres børn i alverdens fjollede dragter har slået med en kæp på en tønde. Fastelavn er en årelang tradition, de på Nationalmuseet går meget op i at fejre. Og årets fastelavnsarrangement går da også op i, ud over de traditionelle ingredienser, at fortælle børnene om det historiske bag fastelavn. Og deltagelse er gratis.

Til arrangementet skal børnene høre narren fortælle om fastelavn i gamle dage, de skal danse til Bollywood-rytmer, afrikanske trommer og spillemandsmusik, og til sidst danner alle deltagende et fastelavnsoptog fra Nationalmuseet til Dantes Plads, hvor katten skal slås af tønden.

Husk udklædning og varmt tøj til tøndeslagningen!

Hvad: Fastelavn på Nationalmuseet
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1220 København K
Hvornår: Søndag den 10. februar kl. 11 (kl. 12 bevæger fastelavnsoptoget sig over på Dantes Plads).

Ungdomshuset

Dortheavej 61
2400 København NV

Ungdomshusets fastelavnsgøgl

Foto: Ikke oplyst

Fremmødet var stort sidste år, da Ungdomshuset, Biblioteket Rentemestervej og Børnekulturhuset Sokkelundlille gik sammen om at holde et brag af en fastelavnsfest. Så i år gentager de succesen med fest og farver for bydelens børn og forældre.

Programmet er spækket med alle de klassiske glæder, der hører sig med til fastelavn: Tøndeslagning, ansigtsmaling og fastelavnsboller. Derudover vil der være musik og dans i Ungdomshusets sal, som vil være festligt pyntet op af lokale børn og voksne i dagens anledning.

Hele arrangementet foregår i biblioteket og Ungdomshuset (se program for detaljer på www.bibliotek.kk.dk/biblioteker/rentemestervej og på www.ungeren.dk).

For børn med kreative fingre, er der mulighed for at dekorere egen konge- eller dronningekrone i pynt-din-egen-krone-workshoppen. Og når I har fyldt maverne med varm kakao og fastelavnsboller, er der lagt op til skæg og ballade med gøgleroptræden på Ungdomshusets udendørsscene.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Hvad: Fastelavnsfest
Hvor: Ungdomshuset, Dortheavej 61, 2400 København NV og Biblioteket Rentemestervej, Rentemestervej 76, 2400 København NV
Hvornår: Søndag den 10. februar kl. 11-15.

Custom House

Havnegade 44
1058 København K

Champagne og klovnerier

Foto: Erik Refner
Champagnebrunch, tøndeslagning og klovneshow er tre ingredienser, der tilsammen giver en dejlig fastelavnsfest for både børn og voksne. Og det er tilfældet på Custom House.

Custom House er kendt for deres champagnebrunch, men denne gang er den tilsat klassisk fastelavnsindhold, så forældrene kan slå to fluer med ét smæk: Give børnene sjov og ballade og samtidig selv få en lille skid på.

Brunchen serveres fra kl. 10, hvor børn op til 8 år spiser gratis. Kl. 11 kommer klovnen Ballon kaj og underholder de barnlige tilskuere med sit ballonunivers på restaurantens 1. sal, inden katten slås af tønden en halv time efter.

Når arrangementet går på held, og når kattekongen, kattedronningen og bedste kostume har fået deres præmier, er der underholdning og tegnefilm for børnene, mens forældrene nyder de sidste dråber champagne.

Husk at reservere bord via reservations@customhouse.dk.

Hvad: Champagnebrunch og fastelavn
Hvor: Custom House, Havnegade 44, 1058 København K
Hvornår: Søndag den 10. februar - brunch fra kl. 10 og børnearrangementer fra kl. 11.

Vandkulturhuset (DGI-byen)

Tietgensgade 65, DGI-by
1704 København V

Tøndeslagning i vandet

Foto: Ikke oplyst
I vandkulturhuset i DGI-byen er der i anledning af fastelavn hængt tønder op over vandet, så små og større børn kan prøve kræfter med at slå katten af tønden i vandet. Børnene må meget gerne være udklædt, men skal dog også huske badetøjet.

Kl. 11 er der tøndeslagning i Indsøen for de 0-8-årige, kl. 13 for de 8-14-årige i Idrætsbassinet og kl. 15 for de 15-årige og opefter i Fjeldsøen.

Tøndeslagningen er gratis, når entréen til svømmehallen er betalt.

Hvad: Fastelavn i Vandkulturhuset.
Hvor: Vandkulturhuset, Tietgensgade 65, 1704 København V
Hvornår: Søndag d. 10. februar kl. 11 (for de 0-8-årige), kl. 13 (for de 8-14-årige) og kl. 15 (for de 15-årige og opefter).

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester