Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 01/10/12

Dinosaurerne vækkes til live i efterårsferien

Tidspunkt

Experimentarium

Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup

Åbningstider

Man-ons 09:30 - 17:00
tors: Torsdag 09:30 - 20:00
fre: 09:30 - 17:00
Lør-søn 10.00 - 17.00

I alle skoleferier åbent til kl. 18 man, tirs, ons, fre, lør og søn.

Kontakt

39 27 33 33
 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Efterårsferien byder på et væld af unikke oplevelser i København, hvor folk kan opleve alt fra spøgelser til hemmelige steder i byen. Den 12. oktober åbner Experimentarium i Hellerup dørene for noget rigtig stort og temmelig skræmmende - de vækker nemlig dinosauerne til live.

-------------------------------

Den 12. oktober åbner særudstillingen “Dinosauerne - følg sporet”, som er et 800 m2 gennemført univers, fyldt med animatroniske dinosaurer, skeletter og knogler. Både børn og voksne kan komme tæt på T. rex’s skarpe tænder, designe farver og fjer på deres egen dinosaur, hugge sig vej ind i et stenskred der gemmer på klo- og tandfossiler og være vidne til det dinosaur-udryddende meteornedslag i 3D.

Først og fremmest er publikum inviteret til at prøve rollen som forsker og palæontolog, som skal gætte på dinosaurernes udseende.

Udstillingens fokus er nemlig, at forskere bruger fantasien til at forestille sig, hvordan dinosaurerne så ud, og nogle gange har de bedre held med det end andre. I 1877 var forskerne således overbevist om, at dinosauren Stegosaurus havde to hjerner: En i hovedet og en i bagdelen.

Det var simpelthen nødvendigt med en hjerne nummer to for at kunne manøvrere det store korpus. Teorien holdt indtil 1900-tallet, hvor man fandt ud af, at Stegosaurus’ store bagdel var et simpelt fedtdepot.

Arrangørerne af udstillingen sammenligner arbejdet med dinosaurer med at samle IKEA-møbler, bortset fra, at man ikke ved, hvad det er man samler og ikke har nogen brugsanvisning. Derfor er man nødt til at bruge sin fantasi og forestillingsevne.

TV: Tag et smugkig på udstillingen

 

Danmarks eneste kvindelige palæontolog Eliza Jarl Estrup har været konsulent på udstillingen. Hun var den første til at finde et dinosaurfossil i Danmark, da hun kun var 18 år gammel. Derfor har hun med egne øjne og hænder været tæt på processen med at finde sporene efter dinosaurernes eksistens og genskabe dem, og man kan derfor forvente en udstilling som beror på virkelige, videnskabelige erfaringer og ikke mindst passion for de kolossale væsner.

“Også de mindste børn er inviteret til at bruge deres fantasi og gætte med, og dinosaurerne er livagtige og kommunikere med børnene. Det gør denne udstilling rigtig livlig i forhold til andre dinosaurudstillinger, hvor man bare kigger på skeletter. Man lærer noget samtidig med, at man selv er en aktiv del af udstillingen.”

Udstillingen er produceret af Natural History Museum, London. Læs mere på www.experimentarium.dk/dinosaurerne

Hvad: Udstilling “Dinosauerne - følg sporet”
Hvor: Experimentarium, Hellerup
Hvornår: Fra 12. oktober 2012 - 1. september 2013
Hvordan: Børn 105 kr., voksne 165 kr.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register