Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 11/02/16

De bedste legepladser i København

  • Foto: Rune Evensen Foto: Rune Evensen
Se hvor der er plads til leg for ungerne og tiltrængt afslapning for trætte forældre.

Trafiklegeplads

Gunnar Nu Hansens Plads 10
2100 København Ø

Trafiklegepladsen

Foto: Pr - Ursula Bach

Hvis efteråret skal rumme en pause fra hverdagen på den lærerige måde, er Trafiklegepladsen et oplagt bud. Her kan børnene lære om trafikken, uden at forældrene skal slingre rundt med dem ude i den virkelige verden.

På legepladsen er der en trafikbane med skilte, kørebaner, signaler, vejafmærkninger og cykelstier, præcis som de findes i den virkelige verden, blot uden biler og mennesker i fuld fart fremad. Køretøjerne består af mooncars, og der er sågar en tro kopi af en benzintank, så familiens 5- til 14-årige også kan lære, hvordan den slags fungerer. For de mindre, de 2- til 5-årige, kan trafikreglerne leges ind ved at hoppe ombord på en gokart, en trehjulet cykel eller en cykel med anhænger.

Normalt er der rush-hour på trafiklegepladsen, når adskillige institutioner sætter kursen denne vej, men i påskeferien er der masser af plads på de små veje og stier. Det er der også på den del af legepladsen, som er det, man normalt forbinder med en sådan – med vipper, gynger, rutsjebaner, og en sandkasse.

Læs AOK's omtale her

Østre Anlæg

Stockholmsgade 24
2100 København Ø

Østre Anlægs legeplads

Foto: Torben Christensen
Efteråret er en perfekt årstid til at trække i en ekstra sweater og tage en klap for øjet og begive sig på eventyr på de imaginære syv have. Alle byens børn kan lege sørøvere i Østre Anlægs legeplads, der som et af sine trækplastre har et gammelt skib stående, hvor man kan klatre og kravle så tosset man vil, fange fiktive krokodiller og slås mod pirater.

Er det mere stjernedrømmene, der trækker, kan man også låne en fodbold eller en tennisketsjer og for en stund leve sig ind i drømmen som Ronaldo eller Federer på fodbold- eller tennisbanen på legepladsen. For de voksne er der på pladsen masser af borde og bænke at slå sig ned på og kaste sig over de medbragte madder og hvorfra man kan holde øje med børnene. Eller bare nyde de smukke omgivelser, der blandt andet består af en sø, blomstrende buske og træer og ikke mindst den statelige bygning, der ligger lige ved siden af og indeholder Statens Museum for Kunst.
Læs AOK's omtale her

Ørstedsparken

Nørre Farimagsgade 6
1358 København K

Ørstedsparkens elektroniske legeplads

Vinter i Ørstedsparken. Foto: Andreas Hagemann Bro

Er det nødvendigt at bruge lokkemidler for at få børnene med udendørs og væk fra computeren derhjemme, kan det måske hjælpe at fortælle dem om den af byens legepladser, hvor computerspillet er rykket ud under træerne. I Ørstedsparken handler det om at få redskaberne til at reagere med lys og lyd, præcis som man ville gøre på en computer.

Men modsat derhjemme på værelset, hvor tryk på tastatur eller joystick er den eneste motion, er det her børnenes hop, dans og bevægelser med kroppen, der sætter teknologien i gang. Udover den elektroniske del af legepladsen er Ørstedsparken også en regulær legeplads med alle de gængse redskaber til rådighed: cykler, sandkasse, mooncars og rutsjebaner og legetårn.

Læs AOK's omtale her

Naturcenter Vestamager

Foto: PR-foto fra Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside
Nogle gange har både børn og voksne brug for at tumle og for et sted, man for alvor kan gøre det uden at være bange for at trampe i et velplejet rosenbed eller støde ind i bedsteforældre, der hviler sig på en bænk. Sådan et sted er Naturcenter Vestamager. Med noget, der virker som et uendeligt område af mark og skov med bålpladser, vandhuller, hvor man kan fange haletudser, og legeområder formet som et skib og en skov af sære træer.

Indenfor er der et oplevelsescenter, hvor børn i påsken kan lære at bygge drager eller male hinkesten, som de kan tage med ud og bruge med det samme. Eller de kan blive ude og udfordre balanceevnen og fysikken i parkour – bevægelseskunst, der handler om at komme under, over og igennem forhindringer hurtigst muligt. Og mens børnene brænder krudt af, kan de voksne puste ud over en is eller en kaffe i cafeen.
Læs AOK' omtale her

Frederiksberg Haves Legeplads

Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg

Frederiksberg Haves legeplads

Foto: Thomas Rahbek, Slots- og Ejendomsstyrelsen
Engang var det en køkkenhave, så blev det en legeplads af den gammeldags slags, og senest har Frederiksberg Haves legeplads i april sidste år fået en gigantisk make-over og fremstår nu som et af byens skønne steder at tage børnene med hen i efterårsferien.

Ikke bare for børnenes skyld og deres mange muligheder for at kaste sig ud i fri leg, men også fordi det som voksen er en spændende oplevelse at se, hvordan legepladsen spiller sammen med den romantiske landskabshave i bl.a. udformningen af legeredskaberne.

Disse er lavet af materialer som koldt stål, hård granit og træ, og består bl. a. af en sommerfugl, der kan sprøjte med vand, forgyldte metalfigurer og hængekøjer til at tage en ferieslapper i. Derudover er der klatretræer og en sandkasse for de, der hellere vil lege med sand end vand. Legepladsen er især rettet mod de mindste, men alle andre er også velkommen til at lege påsken væk her.
Læs AOK's omtale her

Legepladsen Enghaveparken

enghaveparken Foto: Benita Marcussen
I Enghaveparken på Vesterbro kan ungerne boltre sig på den nyrenoverede legeplads, som ligesom Ørstedparkens er bemandet i hverdagene. Og her er masser af muligheder for at udfordre sig selv med klatring og balancegang eller en tur på cykel.

Midt på legepladsen står et højt klatrestativ, som mest af alt ligner et edderkoppespind, og ved siden af det et stativ med rutsjebane til de lidt mindre børn. Der er også masser af bænke, hvor man kan sidde og spise sin madpakke, eller mor og far kan drikke kaffe, mens ungerne leger.

Bondegården i Remiseparken

Peder Lykkes Vej 71-73
2300 København S

Bondegården i Remiseparken

Trænger ungerne til lidt landlige indtryk, så besøg bondegården i Remiseparken. Her er både heste, geder, kaniner, høns, grise og en ko. Bondegården er bemandet både i hverdagene og i weekenden. Inde i stuehuset er der forskellige aktiviteter i hverdagene, for eksempel legestue for de 0-3 årige, og det er ganske gratis.

I får sikkert ikke ungerne med hjem igen lige med det samme, så tag bare madkurv med, og hæld kaffe på termokanden. Det hele kan indtages ved et af de mange borde, mens ungerne fyrer krudt af på den udendørs legeplads.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

AOK Tjenester