Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 07/01/13

De 5 gratis museer for børn

  • På Nationalmuseet. Foto: Kristian SæderupPå Nationalmuseet. Foto: Kristian Sæderup

”Pas på, ikke røre, shhh...”. Synes du også, at familieudflugt og museumsbesøg er svært forenelige størrelser? Heldigvis tilbyder en række museer udstillinger særligt rettet mod børn og unge, der gennem utraditionelle udstillingsmiljøer udfordrer alle sanser og appellerer til barnets kreative evner.

Her er forslag til fem magiske universer, hvor hele familien får mulighed for aktivt at deltage i legen – og så er de endda helt gratis.

Leveret af Børn i byen

Post & Tele Museum

Købmagergade 37
1150 København K

1. Post & Tele Museum

Foto: PR Foto: Ikke oplyst

På Post & Tele Museum gøres Danmarks kommunikationshistorie levende gennem en række udstillinger, hvor der både må røres og leges. Ungerne kan bogstaveligt talt rutsje ind i frimærkernes finurlige motiver, der er forstørret op til kæmpeformat og omformet til en herlig legeplads. Hele familien kan desuden få sig et godt grin over klodsede mobiltelefoner på 11,5 kilo, samt andre sjove teknikminder fra tiden før Iphones og Ipads. Gratis adgang.

2. Børnenes Museum på Nationalmuseet

Foto: PR

Børnenes Museum på Nationalmuseet er en perle midt i byen. Her tages hele familien på en opdagelsesrejse gennem forskellige tider og lande. Afsæt gerne et par timer, for når de små poder først begiver sig op i middelalderborgen, vikingeskibet eller ind i den gamle skolestue flyver tiden af sted. Alt er kopier, så dragterne må prøves og varerne i den pakistanske købmandsbutik puttes på håndvægten. Gratis adgang.

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

4. Thorvaldsens Museum

Foto: Torben Christensen Foto: Ikke oplyst

De fleste har passeret Thorvaldsens Museums karakteristiske gule hovedbygning med sejrsgudinden Victoria på toppen. Museet rummer billedhugger Berthel Thorvaldsens skulpturer, malerkunst og genstande fra den ægyptiske, græske og romerske oldtid. Fra gulv til loft er der udsmykket med farver, malerier, mosaikker og ornamentik, som børnene kan tegne efter (farveblyanter og tegneark kan lånes på muset). Gratis adgang hver onsdag.

Ny Carlsberg Glyptotek

Dantes Plads 7
1556 København V

5. Glyptoteket

Ny Carlsberg Glyptotek. Foto: Jens Nørgaard Larsen
På Ny Carlsberg Glyptotek sidder masser af kunstspirer og tegner efter grundlægger Brygger Carl Jacobsens imponerende antikke skulpturer. Museet er en rolig oase midt i byen, hvor I bl.a. kan gå på opdagelse i den eventyrlige Vinterhave, der byder på grønne palmer og guldfisk. Glyptoteket arrangerer jævnligt skattejagt i kunstsamlingen og rundvisninger for børn. Gratis adgang hver søndag.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register