Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 01/10/12

De 5 efterårsudflugter

  • Nordsjælland. Foto: Steffen OrtmannNordsjælland. Foto: Steffen Ortmann
Efteråret er for alvor over os! Det suser i trætoppene og kulden er begyndt at bide i kinderne. Men glem alt om at krybe indendørs. På med det varme tøj og hop ud i efteråret! AOk guider dig her til fem fede naturoplevelser, som egner sig perfekt til efteråret.

Dyrehaven

Dyrehaven 1
2930 Klampenborg

Dyrehaven til hest

Klampenborg Dyrehave Foto: Peter Helles Eriksen

Lej en hestevogn, put jer under tæpperne og tag på en uforglemmelig tur i Dyrehaven. I bestemmer selv hvor længe, I vil køre, og hvor turen går hen. I kan fx bede om at blive sat af ved Peter Lieps Hus, hvor I kan nyde en kop varm chokolade.

Frederiksberg have

Frederiksberg Have 1
2000 Frederiksberg

Frederiksberg have

Efterår i Frederiksberg Have  Foto: Brian Bergmann

Tøm køkkenskabene for gammelt brød og sæt kursen mod Frederiksberg Have. Her er der rig mulighed for at fodre fugle, både ved den store sø og de små vandløb i haven. Når brødposen er tom, kan ungerne kaste sig over de enorme bunker af blade. Måske kan der stadig findes et par kastanjer, bog eller agern, og måske er I så heldige at støde på Hejremanden.

Amager Strand Park

Amager Strand Stien Amager
2300 København S

Amager Strand Park

Stemningsreportage fra Amager Strandpark. Med sin mærkelige blanding af grå cement, sand og marhalm ligger et rekreativt område langs den lille ø Amager. Med sine 4,6 kilometer strand, er det en stor konstruktion. Den gennemløbes af små gangstier, er overstrøet med menneskeskabte klitter og strategisk placeret ligger fire store cementkonstruktioner der fungerer som udkigsposter. Her om vinteren er der alt lige fra hundelufteren over manden der prøver at fange sin nytårstorsk, til folk der prøver lykken. Stedet er et lille stykke arrangeret natur der hedder Amager Strandpark.  Foto: Andreas Hagemann Bro

Tag en tur til stranden og lad den friske havluft blæse jer godt igennem. Tag fx til Amager Strand eller Charlottenlund Strandpark og gå en tur, slå smut og kig efter fine sten og muslingeskaller. Hjemme kan stenene og skallerne forvandles til fine kunstværker med maling eller tuscher. Hulsten kan trækkes på neonfarvet murersnor sammen med fine perler og hænges op til pynt.

Amager Fælled

Artillerivej 95
2300 København S

Amager Fælled

Drageflyvning  Foto: Christian Als

At flyve med drage er altid et hit for både store og små, og man kan faktisk købe små drager, som selv de allermindste børn kan håndtere. Men man kan selvfølgelig også vælge selv at bygge sin drage. Der findes masser af haver og parker, der egner godt sig til drageflyvning, fx Fælledparken, Søndermarken eller Amager Fælled.

Valbyparken

Hammelstrupvej 100
2450 København SV

Valbyparken

Rosenhaven Valbyparken  Foto: Niels Ahlmann Olesen

Legepladser er ikke kun til varme sommerdage. Faktisk er en naturlegeplads alle tiders, når vejret er koldt og råt. På Naturlegepladsen i Valbyparken er der rig mulighed for at få varmen på de 20.000 kvadratmeter. Her er noget for hele familien med tårne, bakkelandskaber, klatrestativer og sandkasse til de mindste. Vil man benytte bålpladsen, skal man ringe og lave en aftale på forhånd. Find flere naturlegepladser her.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester