Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 13/09/12

De 5 anderledes oplevelser for børn

  • Foto: Khanh Gia Foto: Khanh Gia
Skal ungerne udfordres med en tidsrejse eller en tur alene på restaurant? AOK har fundet fem velvoksne begivenheder kun for børn.

Ballerup Børnebibliotek

Banegårdspladsen 1
2750 Ballerup

Børneliv i 1950’erne

Småpiger på rulleskøjter. Foto: Poul Petersen

For det moderne barn, som leger med iphone og ipad, sog om har mere styr på computere end sin egen motorik, kan et liv uden elektronik og forprogrammeret leg virke højst besynderligt og eksotisk.

Golden Days sætter i øjeblikket fokus på 1950’erne, og det giver dine børn og børnebørn chancen for at blive forargede og overraskede over det primitive, men også sjove og anderledes børneliv fra dengang du var lille.

Udstillingen »Børneliv i 1950’erne« er bygget op som et erindringsunivers med skolepult og skolebøger fra perioden, legetøj, man kan lege med og læsebøger, man kan kigge i.

Udstillingen lægger op til, at bedsteforældre kan tage en snak med børnebørnene om deres barndom med Ole Bole, Teknobiler og Puk-bøger.

Der er dermed lagt op til et nostalgisk gensyn med din barndoms elskede legetøj og gode stemning fra de gyldne dage i 1950’erne, og børnene kan måske inspireres til at lægge noget af elektronikken og i stedet prøve at opfinde en leg ved hjælp af livsløst legetøj. Det bliver en hyggelig og lærerig familieoplevelse på tværs af generationerne.

Hvad: Børneliv i 1950’erne
Hvor: Ballerup Børnebibliotek
Hvornår: 8.- 22. september i bibliotekets åbningstid. Åbning af krigsbunker

Ejbybunkeren

jyllingevej 303
2610 Rødovre

Ejbybunkeren

På Vestvolden i Rødovre ligger et stykke Danmarkshistorie, der siden den kolde krig har været helt lukket for offentligheden. Ejbybunkeren blev taget i brug i 1954 som kontrolcenter til Københavns luftforsvar, der skulle beskytte hovedstaden mod luftangreb under den kolde krig.Ejbybunkeren er nu genåbnet som digitalt og interaktivt oplevelsescenter for både børn og voksne. De overklippede telefonledninger og skilte med kodeord for Danmarks militære status er intakte.

Børn i biffen

Foto: pr foto

De næste ti dage bliver et rent slaraffenland for filmglade børn i alle aldre. Årets store børne- og ungdomsfilmfestival, Buster, havde gallaåbning i går og forsætter frem til 23. September med at fylde biograferne med film for, af og med børn.

Der er over 120 film i programmet og man kan roligt sætte kryds ved en god portion af filmene, uden at skulle sende sparegrisen til slagtning. Alle film i Buster programmet kan nemlig ses for 15 kroner, og der er endda helt gratis film at finde.

Buster præsenterer en lang række børne- og ungdomsfilm, som ikke kommer i dansk biografdistribution, så det er med at benytte chancen mens de kan ses i biograferne. Ud over en masse film, byder Buster også på mulighed for selv at prøve kræfter med filmmediet.

Der er omkring 200 workshops, foredrag og lignende i programmet. Man kan blandt andet lære at lægge lyd på film, udvikle computerspil, eller lege med animationsfilm og stop-motion teknik. Hverdagene i festivalperioden er primært dedikeret til aktiviteter for skoleklasser, men i weekenderne er der frit slag for alle.

Hvad: Buster Festival
Hvor: Hele København
Hvornår: 13. - 23. september
Hvordan: 15 kroner pr film Jazz i børnehøjde

Tidspunkt:

Tirsdag 15. nov. 2011, kl 17:00
Se alle datoer

Blikfang

Skyttehusene 32
2620 Albertslund

Smagens Time

Foto: Scanpix

Nu skal børnene alene i byen og spise fint! - og der er absolut ingen adgang for forældre. Sådan er reglerne til Smagens Time tirsdag 9. oktober, hvor mere end 100 restauranter over hele landet reserverer alle deres siddepladser til børn, som får serveret en tre-retters menu og hvad der gerne skulle være en madoplevelse for livet, mens forældrene må finde noget andet at lave i mellemtiden.

Ideen er, at ungerne både får sig et sundt og lækkert måltid, som samtidig får stimuleret deres nysgerrighed over for mad, de ikke kender i forvejen.

I København deltager adskillige toprestauranter såsom Kong Hans Kælder og Relæ, og her er billetterne allerede revet væk, men man kan søge på alle deltagende restauranter efter lokalområde på madbillet.dk/smagens-time/ Ungerne skal være 5 år og opefter for at deltage, og det hele foregår på halvanden time fra kl. 17 til 18.30.

Overskuddet fra Smagens Time går ubeskåret til at etablere en madskole for fattige unge i Bolivias hovedstad La Paz.

Hvad: Smagens Time
Hvor: Restauranter landet over.
Hvornår: Tirsdag 9. okt. kl. 17-18.30
Hvordan: 100 kr. plus gebyr på http://madbillet.dk/smagens-time/

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register