Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 05/09/12

Buster Festival 2012

  • Foto: pr foto
13. - 23. september står i børnenes tegn, i hvert fald hvis man er interesseret i film. Den store Buster Festival, som i år bliver 13 år, fylder byen med film i børnehøjde ti dage i træk.

...

Så kan filmglade børn godt begynde at sætte krydser i programmet. Det er blevet tid til årets helt store børne- og ungdomsfilmfestival, Buster. Som sædvanlig er der over 120 film fra nær og fjern, samt en lang række workshops og sjove filmaktiviteter tilgængelige for en pris, der ikke behøver at tømme sparegrisen. Entréprisen til alle film er på beskedne 15 kroner. Det er dog nødvendigt at bestille billetter til film og arrangementer.

Buster Festival er ikke blot en mulighed for at se film fra hele verden, men også en mulighed for filminteresserede, for at kigge nærmere på mediet og prøve kræfter med det tekniske håndværk bag filmproduktion.

Buster arrangerer hvert år en række workshops, hvor man for eksempel kan lære at arbejde med filmlyd, bygge en animationsfilm op, eller udvikle computergrafik. Festivalen varer fra 13. til 23. september og hverdagene vil primært være rettet mod skoleklasser, mens weekendarrangementerne er åbne for alle.

Læs også: Ny børnefilm af instruktørerne bag 'Det Gule Hus'

Læs også: Buster for de ældre

Det er også under Buster Festival, at man kan følge med i finalen i Oregon, den landsdækkende filmkonkurrence for unge filmskabere under 20 år.

Festlighederne skydes som sædvanlig i gang med en åbningsgalla i Palads. Gallaen finder sted i Palads, torsdag 13. september og åbningsfilmen bliver den danske animationsfilm, ‘Marco Macaco’, som får verdenspremiere ved denne lejlighed. Filmen kan ellers først ses i de danske biografer fra 11. oktober.

Dyk selv ned i det store program og læs meget mere om de forskellige film og arrangementer på www.buster.dk.

Hvad: Buster Film Festival
Hvor: Hele byen
Hvornår: 13. - 23. september
Hvordan: Billetter til film bestilles i den biograf, filmen vises.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register