Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 18/04/18

Børnenes Museum på Nationalmuseet

  • Foto: PR Foto: PR
  • Børnenes museum. I 1930'er-skolestuen hjælper Emilie på otte sin søster på fire med at stave sit navn. Foto: Peter Helles Eriksen

    Børnenes museum. I 1930'er-skolestuen hjælper Emilie på otte sin søster på fire med at stave sit navn.

    Foto: Peter Helles Eriksen
  12  
Find kedsomhedsknappen i weekenden, tag på børnerundvisning og besøg Børnenes Museum på Nationalmuseet.

På Nationalmuseet har børnene deres helt egen afdeling. I Børnenes Museum kan ungerne virkelig få historien ind under huden. Her må man røre ved det meste, og der er masser af ting man kan prøve på egen krop.

I skolestuen kan man sidde ved gamle pulte. I baggården kan man gå på stylter og hinke. Her er masser af leg og læring om Danmark gennem tiden.

Find kedsomhedsknappen hver weekend

I påsken 2018 lancerede Nationalmuseet et helt nyt tiltage til Børnenes Museum nemlig »Kedsomhedknappen«. Hvis man ikke nåede forbi museet i påsken, kan man stadig nå det, for kedsomhedsknappen gemmer sig et sted på museet alle lørdage og søndage resten af året 2018.

En knap børnene kan trykke på, hvis museet bliver alt for kedeligt og vupti så bliver statuer levende, mumier rører på sig, hemmelige kister åbner sig og børnene kan passere talende malerier eller møde store eventyrere, som har vovet pelsen i jagten på at opklare historiens mysterier.

Om knappen fortæller Nationalmuseets museumschef Anni Mogensen;

»I 2018 giver vi al magt til børnene. Vi begyndte i påskeferien og lancerede et omfattende børneprogram, hvor vi rusker op i forestillingen om, hvad et museum er, og giver børnene adgang til Nationalmuseets og historiens hemmeligheder og magiske universer. Børnene skal løbende hjælpe os og være med til at bestemme, hvad der skal afprøves, eksperimenteres med, hvad der skal blive, og hvad der skal ud af programmet«.

Mumier og dansende skeletter

Nationalmuseet har også lavet en helt ny børnerundvisning, hvor de modige børn møder moselig, mumier, ånder og dansende skeletter. På turen rundt på museet får børnene de bedste historier om, hvad de dødes grave gemmer, og de kommer helt tæt på livet og døden blandt vores forfædre.

Hvor: Nationalmuseet
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 10-16.30

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.