Omtale
Føj til favoritter Del Send
For børn | 04/02/13

5 oplevelser for børnefamilier

  • Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup
Klokken har ringet ud til vinterferie, og lektier, madpakker og forældremøder er sat på stand-by. Brug det kærkomne afbræk til at udforske byens mange muligheder for fysisk aktivitet og opladning sammen med hele familien. Her har vi udvalgt en håndfuld steder, der giver store og små mulighed for at klatre, hoppe, svømme, bygge, cykle og løbe – indendørs som udendørs.

Carlsberg Byen

Olivia Hansens
1799 København V

Klatring i trætoppene

Foto: PR

Gør vinterferien til en Tour de legeplads og prøv en ny af byens mange legepladser hver dag. Et must på denne tour må være én af de mere specielle legepladser, nemlig den helt særlige Klatreskov mellem træerne ved Boble Plads i Carlsberg Byen. Her kan modige børn boltre sig og komme højt til vejrs i klatre- og svævebaner, på en rapellevæg, i et udspringstårn og i en udrangeret bil bundet op i wirer mellem trætoppene.

Klatrebanerne er, ligesom skipister, inddelt i fire forskellige sværhedsgrader ved hjælp af farver: Gul for små børn, grøn for de lidt større børn, blå for begyndere og rød for letøvede. Alle med hang til balancegang i højderne kan udfordres her. ---- Frem til april er Klatreskoven kun åben ved gruppebookning på min. 10 personer, så tag hele familien med eller slå jer sammen med naboen. Husk handsker, når kulden bider.

Hvor: Klatreskoven i Carlsberg Byen
Hvornår: Hver eftermiddag – men i vintersæsonen kun åben ved bookning på forhånd.
Tjek klatreskoven.dk

Blegdamsremisen Legeplads

Blegdamsvej 132 A
2100 København Ø

Legeplads i tørvejr

Foto: Morten Juhl

- Ungerne trænger til at boltre sig, men vintervejret raser uden for vinduerne. Heldigvis behøver I ikke klapre tænder uden døre, for byen byder på en række indendørs legepladser, hvoraf Blegdamsremisen på Østerbro er helt unik. Den gamle bygning, der oprindeligt blev brugt til sporvognsremise, byder på et væld af legetilbud – ganske gratis! ---- @BME BRØD MED INDRYK:Sørøverskib, boldbane, bordtennis, klatrestativer og tovbane giver rum for fysisk udfoldelse i alle aldre. Er der brug for at få pusten igen, kan der slappes af med mere stilfærdige sysler som dukkehus, LEGO og diverse kreative værksteder. ---- Der er mulighed for at spise medbragte madpakker i køkkenet. Husk hjemmesko – udendørs fodtøj er ikke tilladt. Alle ledsagede børn op til 12 år er velkomne, dog er tirsdag og torsdag formiddag forbeholdt legestue for de mindste på 0-3 år.

 @BME INFO TEKST (kolon):Hvor: Blegdamsremisen, Østerbro.
---- Hvornår: Mandag og onsdag 9.30-16.30, tirsdag og torsdag 8.30-16.30, fredag 10-14.30.

Valby Vandkulturhus

Julius Andersens Vej 1A
2450 København SV

For vandhunde

Foto: PR

Er der vandhunde i familien, er det oplagt med et besøg i Vandkulturhuset i Valby Idrætspark ved siden af Valby Hallen. Her møder man et topmoderne og superæstetisk vandkulturhus med et væld af muligheder. Lad børnene muntre sig i morskabsbassinet med modstrøm, grotter og vandfald eller på rutsjebanen.

De mindste kan fornøje sig i soppebassinet med springvand. Tank op på familiens energikonto i wellnessområdet, hvor både store og små er velkomne. Her kan der slappes af i varmtvandsbassinet og i forskellige slags saunaer: finsk-, aroma-, infrarød- og panoramasauna.

Plaskeriet kan i øvrigt gøres med god samvittighed – Valby Vandkulturhus er en lavenergisvømmehal, som får en del af sin energi fra et 123 m2 stort solcelleanlæg på taget af Valby Halle

Hvor: Valby Vandkulturhus
Hvornår: Mandag og onsdag 14-20.30, tirsdag og torsdag 8-16.30, fredag 8-20.30, lørdag og søndag 9-16.30.

Bella Center

Center Boulevard 5
2300 København S

Klodset byggeplads

Foto: Scanpix

Bella Center danner igen i år rammen om LEGO World – en gigantisk byggeplads fuld af LEGO-klodser. Her kan børn i alle aldre skabe, kreere, lære og lege med et hav af klodser og inspiration fra LEGO-universet. Mulighederne synes uendelige – dekorér din egen LEGO-klods eller tag en tur i LEGO-adventure bilerne, hvis du da ikke hellere vil se film i LEGO-biografen eller gå på opdagelse i de fantastiske LEGO-landskaber med tro kopier af alverdens bygningsværker.

Herefter kan du forsøge at finde vej i LEGO labyrinten, se på LEGO fra mor og fars barndom eller lure tricks fra en vaskeægte klodsmajor – nemlig en LEGO-designer.

Tager I turen til LEGO World, er I garanteret timevis af underholdning for både store og små. Husk kamera, så de små kan forevige deres bygningsværker eller dokumentere mødet med en LEG-brandbil i 1:1 størrelse.

Hvor: LEGO World, Bella Center
Hvornår: Den 14.-17. februar kl. 10-17

Naturcenter Vestamager

Granatvej 5-7
2770 Kastrup

Friluftseventyr

Foto: PR-foto fra Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside

Kun 15 minutter fra Nørreport kan familien komme helt tæt på naturen. Tag metroen til endestationen og besøg Naturcenter Vestamager for et uforglemmeligt eventyr i det fri. Følg stien fra metroen med stop ved naturlegepladsen, Himmelhøj, og videre til Naturcentret med skøn udsigt over den åbne fælled. Lad børnene klatre på balancestien, der fører jer hen til en fold med søde, tamme får, som gerne vil kløs i den tykke uld.

Sulten melder sig hurtigt ved aktivitet i det fri, og medbragte madpakker kan nydes på de mange bænke eller i en glaskuppel i ly for vinden. Efter aftale kan man også slå lejr på en bålplads og bage snobrød eller booke en udflugtskasse på trækvogn med brænde og optænd, dug, krus, popcorn-poppere m.m., ligesom det er muligt at leje cykler. Rundt omkring er der vandposter og gode toiletforhold. ---- Hop i det vind- og vandtætte overtøj og bered jer på en pragtfuld oplevelse i de åbne vidder.


Hvor: Naturcenter Vestamager
Hvornår: Området er åbent hver dag. Udlejning af udstyr i friluftshuset kl. 9-11 på hverdage i februar-marts.

 

Det mener brugerne..

TROLDETUR

Mere udendørs?

Prøv en Troldetur i Østre Anlæg.

Se Troldetur her på AOK.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester