Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 26/10/07

Vester Vov Vov

  • vester vov vov Foto: Christian Alsvester vov vov Foto: Christian Als
Biografen har fra begyndelsen satset på de smalle film, nu viser den også film, som er udspillet i citybiograferne. Salene er indrettet med flysæder med tilhørende borde, hvor fadøllen kan parkeres. Vester Vov-Vov er en rigtig græsrodsbiograf åbnet i 1975.

Engang lå biograferne dør om dør på Vesterbro: Carlton, CityBio, Saga og pornobiografen Studio Bio. I dag er der kun én rigtig vesterbrobiograf tilbage: Vester Vov Vov i Absalonsgade.

Vester Vov Vov er en rigtig græsrodsbiograf åbnet af en flok idealister i 1975. Biografen har fra begyndelsen satset på de smalle film, men har i de senere år også været den biograf, der har spillet nogle af de film, som er udspillet i de store city-biografer, men som får et nyt liv og et nyt publikum i Vester Vov Vov.

Desuden har Vester Vov Vov også som den eneste biograf i byen spillet bl.a. flere dogmefilm, bl.a. Festen og Idioterne med engelske undertekster som en service for udlændinge i København.

Vester Vov Vov var en af de første cafe-biografer i Danmark, og det skal tages ganske bogstaveligt. Foruden cafeen i foyeen (læg mærke til det smukke mosaik-loft) er salene nemlig indrettet med flysæder med tilhørende borde, hvor colaen eller fadøllen kan parkeres under forestillingen.

Vester Vov Vov har også sit eget import- og distributionsselskab. Det har blandt andet være med til at tage flere skandinaviske og europæiske film hjem til Danmark. Desuden var det Vester Vov Vov, der i 1992 importerede den amerikanske film My Own Private Idaho.

Navnet Vester Vov Vov er i øvrigt en hyldest til nogle af dansk films første store stjerner. Det er nemlig også titlen på en klassisk Fy & Bi-stumfilm fra 1927 med Carl Schenstrøm (Fyrtaarnet) og Harald Madsen (Bivognen) som det elskede vagabond-par. Fy & Bi var sammen med Asta Nielsen nogle af dansk films første internationale stjerner og indspillede bl.a. film i både Tyskland og Østrig.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.