Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 28/11/12

Venskab i blåt

  • Foto: PR Foto: PR
End of Watch’ ligner ved første øjekast en ganske ordinær politifilm, der forsøger at spille rå og street-smart med med håndholdte optagelser og hektisk klipning. Men det bliver hurtigt klart, at instruktør David Ayer har større ambitioner end som så – han vil også røre os.

End of Watch’ er en på samme tid rå og rørende opdatering af den traditionelle historie om to politibetjente – og venner – på arbejde i gader uden nåde. En historie der, i forskellige forklædninger, jævnligt bliver pumpet ud fra Hollywood.

Umiddelbart ligner ’End of Watch’ da også bare mere af det samme; smæk for skillingen og flittigt brug af de for tiden så populære rå hjemmevideooptagelser, der får lærredet til at ryste som en rumpet til salsaaften og oftere føles som en stilistisk konstruktion end som en naturlig del af fortællingen.

Men skinnet bedrager, for ’End of Watch’ er en fortælling med overraskende meget substans bag den hektiske facade. Der går ikke lang tid før man glemmer ethvert optræk til irritation over det konstruerede i, at samtlige karakterer, både helte og skurke, tilsyneladende har gang i deres eget lille hjemmefilmsprojekt – hvilket giver en uendelig mængde af skæve, rystede billeder af alskens situationer.

Brian og Mike er to drengerøve, der ikke helt har fattet, hvor livsfarligt det kan være at være betjent i Los Angeles’ rå South Side-distrikt. De leger bare røvere og soldater og opfører sig som om de er nogle helvedes karle. Men efterhånden som de også på hjemmefronten får noget at miste, begynder alvoren at gå op for dem.

Desværre først efter at det er lykkedes dem at rode gevaldigt op i en mexicansk narkorede med forbindelser til de etablerede karteller syd for grænsen, og nettet for længst er begyndt at strammes ubehageligt om vores to dødsmærkede venner.

Den spændende kernehistorie er krydret med rigelige mængder hektiske, rå og effektive actionscener, som det sig hør og bør i en ægte politithriller. Både biljagter, skuddueller og en heltemodig indsats i et brændende hus er med til at få adrenalinen til at pumpe – men nok så meget til at give os informationer om, hvilket stof Brian og Mike er gjort af, når det virkelig gælder.

Stærke skuespilspræstation fra Jake Gyllenhaal og Michael Pena som Brian og Mike er med til at gøre, at vi er med de to uheldige helte hele vejen, mens altid skønne Anna Kendrick kaster kærlighed og lys over den ellers nok så mørke redelighed i rollen som Brians kæreste Janet. 

Se også: December måneds filmtrailere

Og netop balancen mellem mørke og lys, drengerøvsmanerer og oprigtige følelser, sjov ping-pong og blodig alvor er med til at hæve ’End of Watch’ over mængden af actionthrillers. Det handler ikke så meget om gang i den og biljagter som om partnerskab, parforhold og venskab og det store altoverskyggende spørgsmål; hvem er parat til at tage en kugle for hvem? Det er spændende til det allersidste – og overraskende rørende.

Hvad: End of Watch
Hvem: Instruktør David Ayer. Medvirkende: Jake Gyllanhaal og Michael Pena
Hvor: Premiere over hele landet

Se trailer:

Powered by Preview Networks

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer