Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 03/04/12

Tærten er tilbage

  • Foto: PR Foto: PR
Efter fire pinlige film i serien ”American Pie” er det originale hold af skuespillere tilbage, og det er blevet til en plat, morsom og varm genforening.

Siden den morsomme komedie ”American Pie” fra 1999 har drengerøvsbrandet og filmserien været skamredet helt ned på nederste hylde i videobutikken, hvor kun de dårligste film, der udsendes direkte på dvd lever et sølle liv.

Heldigvis er to af de gamle skuespillere nu gået ind som executive producers i den ottende film, og de har fået et par opfindsomme instruktører med på galejen til en fornøjelig sidste film i serien. Forhåbentlig da.

Læs også: Her er ugens premierefilm

De fem gutter symboliserer hver sin del af manden eller drengerøven om man vil. Tilsammen ville de være den perfekte mand. Stifler (Seann William Scott) er DET manden har mellem benene. Oz (Chris Klein) er kroppen. Finch (Eddie Kay Thomas) er den cool facade og lystløgneren. Kevin (Thomas Ian Nicholas) er mandens bløde side og Jim (Jason Biggs) er vores samvittighed. Jim Leventhal blev gift i film nummer tre og det er ham, der er omdrejningspunktet i de dage, hvor de gode gamle venner mødes for at feste igen 13 år efter afslutningsfesten i gymnasiet.

Selv om drengene gennemgående er blevet mere modne, undtagen partydyret Stifler, er der nye tabuer i horisonten. Naboens datter som Jim passede, da han var ung, er nu blevet 18 år og hun synes i hvert tilfælde selv, at hun er lækker og Jim er ikke helt uberørt. Det halter nemlig lidt med sex i ægteskabet med Michelle. Og sådan er der så meget.

Læs også: Top 10: De bedste film i biffen lige nu

Set fra det voksne liv ser gymnasietiden ud som en sød frugt. I ”American Pie Reunion” rammer de nye instruktører balancen mellem det platte og det varme godt, så filmens genforeningsfest bliver en rørende reunion. Selvfølgelig er begivenhederne i filmen platte, for de handler om kvindelige kurver og afføring, men i ”American Pie” universet er begivenhederne dog rodfæstet i de fleste mænds DNA og derfor klinger pinlighederne rigtigt, selv om de af og til er lidt forskruede.

Glem alt om filmene fra nummer fire til syv. De udkom kun direkte på dvd og er blege ekkoer af de første tre film. Tærten er nu for alvor tilbage og den er heldigvis varm og vellavet. Måske lidt vel blød i anden del, hvor alle de medvirkendes historie absolut skal afrundes og falde i hak. Men det går, for på grund af den gennembagte humor og varmen er man i tilgivende humør. Komedier er svære. Komedier med hjerte er mindst dobbelt så svære.

”American Pie Reunion” er i den genre meget mere vellykket, end man havde lov til at håbe. Når roserne er uddelt, er det også på sin plads at sige, at ”American Pie” handler om mænd og vil få mænd til grine, og derfor kan en vurdering af en stramtandet feminist lyde ganske anderledes.

Hvad: American Pie: Reunion
Hvem: Medvirkende: Jason Biggs, Chris Klein, Seann William Scott
Hvor: Biografer over hele landet
Hvornår: Premiere 5. april

Powered by Preview Networks

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer