Føj til favoritter Del Send
Film | 30/05/18

Se Danmarks forbrydertrio på storskærm - midt på Rådhuspladsen

  • Foto: Nordisk film Foto: Nordisk film
Filmen »Olsenbanden går i krig« har 40 års premiere, og i den anledning er alle inviteret til filmaften med Egon Olsen og hans bande.

Nogle vil huske scenen, hvor Keld, Egon og Benny balancerer på skiverne af Rådhustårnets ur i filmen »Olsenbanden går i krig«.

Det var naturligvis ikke det rigtige rådhusur, der blev brugt i filmen, men derimod en kopi bygget af Nordisk Film. Desuden var urskiven en halv gang større.

Ikke desto mindre er Rådhuspladsen et oplagt sted at se netop den film, som har 40 år premiere i år, og hvor netop den location indgår. Det mener Dansk Filmskat og Olsen Banden Fanklub DK, som inviterer alle interesserede »hundehoveder og hængerøve« til storskærmsvisning af Olsen Banden går i krig.
Storskærm på 81 kvm er Skandinavisens største, understreger arrangørerne, og i True Full HD. Komiker Nikolaj Stokholm byder velkommen og optræder lidt inden arrangementet, som Nordisk Film garanterer bliver »et skidegodt familiearrangement« med mulighed for at se originale kostumer og quizze, hvis man vil teste sin Olsen Banden-viden.

Dokumentar på vej

»Olsen Banden er ærkedansk og forener os som intet andet, og på Dansk Filmskat kan vi se, at filmene bliver set igen og igen,« siger Kasper Rasmussen, redaktør for Dansk Filmskat, Nordisk Film, og fortsætter:

»Muligheden for at opleve Olsen Banden går i krig midt på Rådhuspladsen, med en kold fadøl i hånden og på Skandinaviens største skærm er dog helt enestående. Jeg tror, de fleste vil få et sug i maven, når Egon, Benny og Kjeld klatrer rundt i rådhusuret«.

I løbet af arrangementet vil der blive lavet interview med udvalgte publikummer til en kommende Olsen Banden-dokumentarfilm co-produceret af Nordisk Film. Den bliver vist på TV2 til oktober.

Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: lørdag 2. juni klokken 13.00
Hvor meget: Gratis. Der kan købes øl og vand