Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 13/09/17

SCI/FI-AFTEN – REJSEN TIL ANDRE STJERNER

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Hvordan kommer man til andre stjerner, og hvad kræver det? Det forsøger vi at svare på til denne sci/fi-aften.

Brugeromtale
Oprettet af: Tycho Brahe Planetarium 13. sep 2017

kl. 19.15-22.00
Pris: 195 kr.
Studerende og medlemmer 165 kr.

Program
19.15-19.50: Foredrag om rejser til andre stjerner
20.00-22.00: Visning sci/fi-film, der handler om en ensom rejse.

Teknologien eksisterer ikke i øjeblikket til at rejse ud til selv den nærmeste stjerne. Besværlighederne kan tilskrives de enorme afstande i rummet, som tager umenneskeligt meget tid at tilbagelægge. Tag bare vores hurtigste rumfartøj – Voyager 1. Med dens hastighed på 17 kilometer i sekundet vil det tage omkring 70.000 år at nå ud til den nærmeste stjerne.

På trods af dette har rejsen til andre stjerner været et tilbagevendende emne indenfor science fiction film. Oftest er det en rejse, som tager mere end et enkelt menneskes levealder, hvilket betyder at de rejsende enten skal leve flere generationer inden slutmålet eller blive lagt i dvale. Det åbner op for spændende fortællinger om menneskets psyke, og hvordan vi mennesker håndterer sådanne ekstreme situationer. Hvad gør det fx ved en, hvis man er vågnet op alene på et rumskib ved en fejl og skal leve alene på rejsen?
Til denne sci/fi-aften undersøger vi disse overvejelser i et foredrag efterfulgt af en film, som handler om passagerers oplevelse af en ensom rumrejse.

Sci-/fi-aften
Science fiction er inspireret af videnskaben men der har også flydt inspiration den anden vej. Til Sci/fi-aften dykker vi ned i et konkret emne som fx kunstig intelligens, bemandede missioner til Mars og Universets kræfter. Efter et kort foredrag vil vi se en science fiction-film, der passer til emnet, eller måske endda ligefrem har inspireret til foredraget.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register