Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 21/11/12

Sæsonbetonede superhelte

  • Foto: PR Foto: PR
I kølvandet på Batman, Superman og alle de andre kanoniserede superhelte kommer nu et helt nyt hold; Julemanden, Påskeharen, Tandfeen, Jack Frost og Sandmanden – tilsammen kaldet ’De eventyrlige vogtere’.

Det er højsæson for julefilm, og selvom ’De eventyrlige vogtere’ ret beset foregår i ugerne op til påske, så er der masser af eventyrmagi og julestemning af hente – for både små og store. De eventyrlige vogtere, en gruppe mytologiske figurer med superkræfter, består af Julemanden, i en buldrende og tatoveret kosak-version, Påskeharen, Tandfeen og Sandmanden, hvis gyldne sand sikrer søde drømme.

Deres mission er at beskytte alverdens børn, og de har fået deres sag for. Den onde Mørkemand har nemlig opfundet en metode til at forvandle Sandmandens gyldne drømme til kulsorte mareridt, der fylder børnene med frygt og får dem til at miste troen på Julemanden og de andre – og uden børnenes tiltro mister Vogterne deres kræfter.

Heldigvis får de forstærkning fra uventet kant i form af Jack Frost. Ham er der i forvejen ikke mange børn der tror på – faktisk aner han ikke engang selv hvor han kommer fra, og hvad hans mission er, udover at skabe frost i træer og tæer. ’De eventyrlige vogtere’ byder på masser af eventyrstemning og en spændende historie.

Selvom figurerne er lige lovligt computer-glatte at se på og bombardementet af hæsblæsende kaneture og gallopperende drømmefigurer til tider bliver lige vel heftigt, formår instruktør Peter Ramsay at afbalancere det med en række nærmest poetiske og rørende scener om Jack Frosts søgen efter sin identitet.

Læs også: Gode film til julemåneden

Filmens karakterer bærer stærkt præg af at være skabt til et amerikansk publikum – herhjemme er der for eksempel ikke mange børn der kender Sandmanden, vi har jo Ole Lukøje til samme formål, ligesom de mange intertekstuelle referencer til for eksempel Alice i eventyrland nok vil gå hen over hovedet på en del børn.

Men det gør ikke så meget, for der er rigeligt andet at more sig over i ’De eventyrlige vogtere’, der dog takket være den grumme mørkemand ikke er egnet for de helt små.

Hvad: De eventyrlige vogtere
Hvem: Instruktør Peter Ramsey. Danske stemmer Henrik Jandorf, Lars Ranthe, Lars Bom m.fl.
Hvor: Premiere over hele landet

Se trailer:

Powered by Preview Networks

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer