Føj til favoritter Del Send
Film | 07/09/17

Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge36)

  • Foto: PR Foto: PR
AOK har samlet en række af denne uges filmpremierer, der er fyldt med gys, grin og masser af drama. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

It (2017)

Instruktør: Andy Muschietti
Medvirkende: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Sophia Lillis m.fl.

Kort om filmen
»It« er baseret på Stephen Kings roman af samme navn, hvor man følger en gruppe børns kamp mod det onde. Den foregår i 1988, hvor flere børn er forsvundet i sovebyen Derry. Den mest centrale af børnene er Bill, hvis lillebror Georgie forsvinder sporløst. Bill og hans 12-årige venner, som går under navnet Tabernes Klub, gør alt for at finde broren igen. Deres søgen leder dem nede i byens kloakker, hvor klovnen Pennywise venter. Den nye filmudgave af »It« er planlagt til to dele, hvor man i den kommende film vil følge børnene som voksne.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»»Alle er bange for noget,« er der en, der siger et sted i »It« og filmen er, trods forbeholdene, bestemt i stand til at formidle den store og meget menneskelige frygt«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Joakim Grundahl:
»Man taber ikke popcornene af skræk, men det kryber så hyggeligt ned ad ryggen. Hvis man slet ikke bliver skræmt, kan man også bare nyde filmen for dens skildring af dynamikken mellem outsidere, der forsøger at finde fælles fodfæste mellem barndom og det usikre, der følger«.

Ekstra Bladet

Foto: Ikke oplyst

Henrik Queitsch:
»Der er skruet godt op for effekterne fra start til slut - ikke mindst på den maniske lydside - og der spares ikke på teaterblodet. Hvilket godt kan blive en kende anstrengende undervejs, men »It« har bestemt også sine positive sider. Ikke mindst Bill Skarsgård er virkelig ubehagelig som klovnen med de røde balloner og mange tænder, og selv om vi ser rigtig meget til ham, bevarer han det angstfremkaldende nærvær i hvert eneste billede«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Lise Ulrich:
»Andy Muschiettis filmatisering af Stephen Kings gyserklassiker »It« leverer ivrigt på effektive jump scares med svenske Bill Skarsgård som veloplagt børnespisende psykoklovn. Men det er det eminente børnecast og stemningsmættede 80’er-tidsbillede, der for alvor trækker stikket hjem«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Ida Rud:
»Fans af bogen må berede sig på, at filmen adskiller sig en del fra oplægget, og det er ærgerligt, at Muschietti og hans medforfattere har valgt at lade Kings elegante beskrivelser af ensomhed og racisme ende i papirkurven. Sluger man den kamel, er det dog en smuk fortolkning, der byder på mange subtile hyldester til Kings mesterværk«.


Logan Lucky

Instruktør:
Medvirkende: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Kate Holmes m.fl.

Kort om filmen:

»Logan Lucky« er instrueret af manden bag Ocean's-trilogien, Steven Soderbergh, og kan på mange måde beskrives som en spejlvendt udgave af Ocean-filmene, hvor alle de lækre kulisser blot er skiftet ud med en skurvogn og snuskede barer. Filmen handler om minearbejderen Jimmy Logan (Channing Tatum) og hans bror Clyde (Adam Driver), som er tidligere soldat og nu en enarmet bartender. De forsøger at bryde ud af underklassens lønslavesystem ved at begå et kup på en racerbane i North Carolina sammen med deres meget fartglade søster. Brødrene får dog brug for hjælp, og det er der, den temperamentsfulde sprængstofsekspert, Joe Bang (Daniel Craig) kommer ind i billedet. Det eneste problem er, at han først lige skal smugles ud af et fængsel.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Louise Kidde Sauntved:
»Logan Lucky er i den grad et forsvar for den lille mand. Den arbejdsløse. Den enlige far. Krigsveteranen. Pakket ind i en velturneret absurd komedie«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Michael Lind:
»Stortalentet Soderbergh gør brug af mange klicheer, men det fungerer. Stil, billeder, humor, manuskript, replikker og skuespil går op i en højere enhed og underholder for alle pengene. På en måde har han lavet en mere jordnær »Ocean’s Eleven« – udenom Hollywood. Som de selv siger i filmen: »En Ocean 7Eleven««.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Niki Vraast-Thomsen:
»Det tillokkende ved ’Logan Lucky’ er ikke kuppet i sig selv. Planen er latterligt kompliceret og usandsynlig. Til gengæld indeholder de skæve og sjove karakterer, og den kærlige måde skuespillerne indtager dem på, så meget charme, at man bliver overbevist. Måske den bedste Burt Reynolds-film uden Burt Reynolds«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Flemming Kaspersen:
»Filmen er en slags bonderøvs-version af »Ocean’s Eleven« – en kupkomedie befolket af kiksede hillbillies, vaneforbrydere, idiotiske YouTube-stjerner, selvoptagede racerkørere og salt of the earth-amerikanere. »Logan Lucky er ikke noget mesterværk. Men den fungerer fint som den lille, sjove kupkomedie, den ønsker at være. Hverken mere eller mindre«.


Stefan Zweig: Farvel til Europa

Instruktør: Maria Schrader
Medvirkende: Josef Hader, Barbara Sukowa og Tómas Lemarquis

Kort om filmen
»Stefan Zweig: Farvel til Europa« er lavet på baggrund af den sande historie om den jødiske forfatter Stefan Zweig fra Østrig. Filmen foregår i slutningen af Anden Verdenskrig i Europa, hvor man følger Stefans kamp for retfærdighed for jøderne. Han er bl.a. tvunget til at leve i eksil pga. omstændighederne i Tyskland og de udtalelser, han kommer med. I kamp for retfærdighed deltager han bl.a. i PEN-konferencen, hvor han bliver optaget af Brasiliens evne til at få folk af vidt forskellige racer til at leve fredeligt sammen.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»(...)midt i snart sagt samtlige scener står Josef Hader og spiller Zweig, så man mærker den stædige medmenneskelighed midt i alt det umenneskelige. Det bevæger. Måske fordi det minder om noget i vores tid. Eller simpelthen bare fordi det er godt skuespil i en god film«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Søren Vinterberg:
»For mange kendte og ukendte flygtninge i dag er hele temaet om den flygtedes ansvar for de tilbageblevne selvfølgelig pinende aktuelt, og det står skarpt i Maria Schraders studie af dette specielle menneske i de datidige mediers søgelys«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Peter Schepelern:
»Det er fin, kultiveret filmkunst, som på den måde ganske godt matcher Zweigs litterære kunst, med dens lidt for kunstfærdige sprog og lidt for mondæne melankoli. Filmen er absolut smukt lavet og bestemt interessant, især hvis man har et forhold til tysksproget eksillitteratur«.