Føj til favoritter Del Send
Film | 14/12/17

Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 50)

  • Foto: PR Foto:
AOK har samlet en række af denne uges filmpremierer, som byder på alt lige fra den længe ventede Star Wars-film til polsk satire samt animationsfilm om tyren Ferdinand. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

STAR WARS: THE LAST JEDI

Instruktør: Rian Johnson
Medvirkende: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver og Oscar Isaac

Kort om Filmen:
»Star Wars: The Last Jedi« er den ottende film i Star Wars-sagaen og fortsætter, hvor syveren »Star Wars: The Force Awakens« slap. Dermed følger man den unge Rey', den tidligere stormtrooper Finn og piloten Poe, kampen mod Den Første Orden og den magtsyge Kylo Ren. For at vinde kampen kommer Ray i træning hos Luke Skywalker, så han kan blive oplært i Jedi-riddernes ædle kunst.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Kristian Lindberg:
»(...)imponerende, at det stadig lykkes at levere overraskelser inden for de velkendte rammer«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kim Skotte:
»Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvænte. Den er episk stor i slaget, men ikke episk i fortællingen«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Katrine Sommer Boysen:
»(...)de galaktiske forhold er usandsynligt godt udtænkt og de fremmede, fordums planeter fascinerende i al deres retrofuturistiske overdrevethed (...) en Star Wars-film, der tåler sammenligning med de allerførste i serien«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Michael Lind:
»Ikke et dumt valg at betro Johnson denne svære opgave, for det er der kommet en meget flot, kraftfuld og rørende film ud af«.

Ekstra Bladet

Foto: Ikke oplyst

Henrik Queitsch:
»(...)køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Christian Jess Mark:
»Rian Johnson har sat sit klare fingeraftryk på Star Wars-universet og skabt en film, der er både rørende, sjov og med eminente actionsekvenser. Det er også en Star Wars-film, der tør gøre grin med sig selv, samtidig med at de store følelser behandles passende ærbødigt. En noget nær perfekt Star Wars-film«.


BRAD'S STATUS

Instruktør: Mike White
Medvirkende: Ben Stiller, Austin Abrams, Jenna Fischer, Michael Sheen m.fl.

Kort om filmen
Filmen »Brad's Status« handler om Brad (spillet af Ben Stiller), der skal vejlede sin søn i forhold til hans fremtidsmuligheder. Derfor tager Brad sønnen med rundt på forskellige universiteter. På turen møder Brad flere af sine gamle skolekammerater, som alle har fået gode karrierer, hvilket får ham til at sætte sit eget liv, og de beslutninger han har truffet undervejs i perspektiv.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Frederik Asschenfeldt Vandrup:
»Ben Stiller er en mere alsidig skuespiller end »Zoolander« og »Meet the Parents« lader ane, og han leverer en god, indadvendt præstation som Brad(...)«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Henning Høeg:
»(...)i rollen som Brad er Ben Stiller suveræn og hylende morsom på sin egen patetiske måde«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Marie Bille:
»(...) i »Brad’s Status« bliver fortællestemmen en krykke, der spænder ben for skuespillernes præstationer. Det er ærgerligt, at Austin Abrams, der spiller Brads søn, ikke får mere skærmtid. Men til gengæld er det fantastisk, når Michael Sheen i rollen som Brads gamle studiekammerat folder sig ud«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Kjartan Hansen:
»(...)selv om filmen kommer tungt fra start, kan man ikke undgå at blive grebet af Ben Stillers balancegang mellem drama og underspillet komedie. Vi forstår Brads misundelse og bitterhed og griner lidt ad os selv og livets trivialiteter«.


FERDINAND

Instruktør: Carlos Saldanha
Stemmer: Kate Mckinnon, David Tennant, John Cena m.fl.

Kort om filmen
»Ferdinand« er en fredelige tyr, der trods sin størelse og art hellere vil sidde og sniffe til blomster end at kæmpe med de andre tyre i flokken. En dag kommer nogle mænd til byen. De søger efter store stærke temperamentsfyldte tyre til tyrefægtning i Madrid, hvilket Ferdinand bestemt ikke egner sig til med sit blide sind. Men da mændende kommer forbi ham, bliver Ferdinand stukket af en bi og viser en anden side af sig selv, som mændene tror afspejler ham som tyr. Derfor bliver Ferdinand udvalgt og transporteret til hovedstaden, hvor man har høje forventninger til hans evner.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Louise Kidde Sauntved:
»En film, man ganske enkelt bliver i godt humør af. Og i øvrigt en glimrende anledning til at tage en god lang snak om mobning med ungerne«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Søren Vinterberg:
»(...) en nutidig underholdningsstandard med det gode, gamle, påståeligt optimistiske julehåb om fred på jord og i dyr og mennesker velbehag«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Katrine Sommer Boysen:
»Historien er sød, men den er næsten for spinkel til en så lang spillefilm. Det har Saldanha da også tydeligvis været klar over, så den er spækket med mere eller mindre morsomme biroller (...), der fylder alt for meget«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Michael Lind:
»Filmen er meget charmerende, farverig og rørende«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

David Madsen:
»Ferdinand er en film med hjertet på det rette sted. Det er den bedste film Blue Sky Studios har produceret siden »Ice Age«. Ikke at det er nogen stor bedrift. Den er stadig langt bagefter de helt store drenge fra Pixar og Warner Bros., men vil utvivlsomt underholde de yngste«.


STALINS DØD

Instruktør: Armando Iannucci
Medvirkende: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, jeffrey Tambor, Jason Isaacs m.fl.

Kort om filmen
»Stalins død« er en polsk satirefilm, der foregår i 1953 kort efter, at den sovjetiske diktator Josef Stalin gik bort. Her spidser situationen til og en magtkamp opstår mellem den afdødes nærmeste allierede i kommunistpartiets top. Der er især konflikt mellem politikeren Nikita Khrushchev og lederen for sikkerhedspartiet, Lavrentiy Beria. Filmen viser et satirisk indblik i det spil, der foregik i Sovjetunionen, som langt fra kun handlede om politik, men lige så meget om personlige agendaer og udspekulerede bagholdsangreb.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Louise Kidde Sauntved:
»»Stalins død« er dybt underholdende, tragisk og tankevækkende, med sylespidse replikker, der leveres med smittende overskud af de bedste af de bedste, med Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Michael Palin og teaterskuespilleren Simon Russell Beale som toppen af kransekagen«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Frederik Asschenfeldt Vandrup:
»De griber alle Iannuccis veloplagte replikker og løfter skildringen til en skarp satire, som alle magtfuldkomne regimer verden over kunne lære noget af«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Lau Lehrmann:
»I »Stalins død« er åbningsscenen ligeledes et mesterstykke ud i velorkestreret gag – et af årets højdepunkter i surreel komik«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Leif Davidsen:
»Det er den magtkamp, filmen skildrer i en række vanvittigt morsomme scener, hvor replikkerne fyger fra de fremragende britiske skuespilleres munde som projektiler fra en Kalasjnikov. Det er replik- og skuespilkunst på et meget højt niveau i en fascinerende, stiliseret scenografi«.