Føj til favoritter Del Send
Film | 28/09/17

Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 39)

  • Foto: PR Foto: PR
AOK har samlet denne uges filmpremierer, som byder på både dokumentar og komediedrama. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

GUD TALER UD

Instruktør: Henrik Ruben Genz
Medvirkende: Søren Malling, Lisa Nilsson, Marcus Sebastian Gert, Clint Ruben m.fl.

Kort om filmen:
Filmen foregår i 1980ernes Risskov, hvor Uffe og hans kone, Gerd Lillian, bor med deres tre drenge. Uffe er en streng far, måske fordi han har en baggrund som soldat, dog arbejder han nu som psykolog. Han vil gerne tiltales som Gud af sine børn og har nogle dybt ukonventionelle opdragelsesmetoder, hvilket betydet at de to ældste sønner har taget afstand til ham. Det er kun den mindste Jens, der stadig ser op til sin far. Dog forholder det sig helt anderledes på Uffes arbejde, hvor hans patienter forguder ham. Pludselig bliver Uffe ramt at sygdom og sætter sig for at skrive en bog. Det sætter gang i en del, og et opgør mellem far og sønner er på vej, mens moren, Gerd Lillian, kæmper for at holde sammen på familien.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»Det kræver sit at løfte sådan en rolle. At spille Gud og »Gud«. Men Søren Malling er rasende god«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kim Skotte:
»Gud taler ud er sjov, men ikke så sjov, at det gør ondt«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Michael Lind:
»(...) Henrik Ruben Genz har lavet et syret, godt ramt 80er-nostalgisk og humoristisk portræt af en meget anderledes forstadsfamilie – »Gud« ser i øvrigt sig selv som ’fikspunktet i en forstad’. Hvor en genial, usoigneret Søren Malling spiller den altoverskyggende hovedrolle og med tre talentfulde debutanter som brødrene«.

Ekstra Bladet

Foto: Ikke oplyst

Henrik Queitsch:
»»Gud taler ud« står og falder i det hele taget med Mallings præstation, der er imponerende og blændede dygtig udført, men desværre også skaber en slags skævvridning, da ingen af de andre medvirkende for alvor formår at give ham modspil«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Rasmus Friis:
»Søren Malling er et komisk kraftværk i titelrollen, men sønnernes opgør med Gud får aldrig fat i følelserne«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Jeppe Mørch:
»Med Gud taler ud« viser Henrik Ruben Genz igen stor visuel snilde«.

I AM NOT YOUR NEGRO

Instruktør: Raoul Peck
Fortæller: Samuel L. Jackson

Kort om filmen:
Filmen »I Am Not Your Negro« er en dokumentarfilm, der handler om den amerikanske forfatter og aktivist James Baldwin. Den handler om en bog som Baldwin forsøgte at få udgivet i 1979. En bog, der handler om racediskrimation fortalt ud fra en personlig fortælling. Titlen var Remember This House, men blev som sagt aldrig publiceret. Her mange år efter er debatten stadig vigtig og derfor bliver hans memoir nu fortalt ud fra fortidens borgerrettighedsbevægelse til nutidens BlackLivesMatter.

Filmen »I Am Not Your Negro« blev nomineret til en Oscar i 2017.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»I Am Not Your Negro« er, sagt med færre ord, en tankevækkende dokumentar. Også selv om den umiddelbart kan fremstå som mere af det samme. Mere af den veldokumenterede, dybt ulykkelige historie om racisme og undertrykkelse«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kristoffer Hegnsvad:
»Raoul Peck har med »I Am Not Your Negro« givet en stærk stemme, James Baldwins, nyt liv. Et alternativt pensum for raceproblemer i USA, som ikke dikteres af institutionerne, men nu er foreviget på lærred«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Uffe Paulsen:
»Med den karismatiske forfatter James Baldwin i centrum trækker dokumentaren »I Am Not Your Negro« elegante linjer gennem den amerikanske borgerrettighedshistorie. Det er 30 år, siden James Baldwin døde, men hans uforglemmelige analyser af den amerikanske kulturs iboende racisme er deprimerende aktuelle«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Lars Movin:
»(...) en historie, som må fortælles, og det har Raoul Peck nu gjort på fornem vis. Det er ikke en sjov historie, men det er en blændende god film«.