Føj til favoritter Del Send
Film | 14/09/17

Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 37)

  • Foto: PR Foto: PR
AOK har samlet en række af denne uges filmpremierer, som byder på hele seks film i genrerne dokumentar, drama, romantik, action og gys, så der er noget for enhver. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

EN FREMMED FLYTTER IND

Instruktør: Nicole Nielsen Horanyi
Medvirkende: Filmen blander virkelighed og fiktion, så alle de medvirkende i filmen spiller sig selv pånær Caspers rolle.

Kort om filmen:
»En fremmed flytter ind« er en dokumentarfilm baseret på Third Ear-podcasten »I et Forhold Med…«. Filmen handler om alenemoren Amanda fra Hvidovre, der via Facebook møder den charmerende fyr Casper, som også er enlig forælder. Efter kort tid bliver de meget forelskede, og der går ikke længe, inden Casper flytter ind hos Amanda. Casper afslører også hurtigt, at han er arving til en af Danmarks rigeste familier, men at han helst var foruden. Amanda møder dog kun familien gennem de sociale medier.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jacob Wendt Jensen:
»»En fremmed flytter ind« er et vigtigt eksperiment på sit felt, for kun ganske få podcasts er lavet til tv-serier og film. Og oveni købet et eksperiment der viser sig at være en særdeles vital og levedygtig film i biograferne«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kim Skotte:
»(...) i en situation, hvor man savner ny inspiration, er »En fremmed flytter ind« leveringsdygtig.«

Ekstra Bladet

Foto: Ikke oplyst

Henrik Queitsch:
»'En fremmed flytter ind' - der bygger på en populær podcast fra Third Ear - blander altså behændigt fakta og fiktion tilsat et reflekterende metalag, og det virker faktisk ret overbevisende«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Freja Dam:
»Med en raffineret Brechtsk verfremdungsteknik lykkes det Horanyi at lade os skiftevis leve os ind i den dragende historie, hvor vi glemmer alt om metalag, for så at få os til at stoppe op og tænke: Kunne jeg også lade mig bedrage?«

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Anne Schwartz Sørensen:
»Langt størstedelen af filmen læner sig dog op ad radioforlægget i en sådan grad, at billederne synes overflødige. Casper Rieper-Holm er og bliver et vanvittigt interessant fænomen, der bestemt er en film værdig. Men filmatiseringer af allerede mesterligt fortalte historier kræver større opfindsomhed«.

BORG

Instruktør: Janus Metz Pedersen
Medvirkende: Shia Labeouf, Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny m.fl.

Kort om filmen:
»Borg« foregår i 1980, hvor tennisrivalerne Björn Borg og John McEnroe kæmper mod hinanden i Wimbledon-finalen. Borg sidder på titlen og har muligheden for at vinde den igen og dermed have fire Wimbledon-sejre på stribe. Ud over selve kampen om titlen kommer man også ind bag facaden på de to stjerner og følger deres personlige kampe.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Kristian Lindberg:
»I »Borg« er skuespiller Sverrir Gudnason lige så isnende udtryksløs på banen som virkelighedens tenniskonge var, mens den mesterligt castede Shia LaBeouf bringer overraskende mange nuancer til rollen som den ustyrlige rival McEnroe - den LaBeouf, der gang på gang selv har fascineret offentlig-heden med barnagtige raserianfald«.

Ekstra Bladet

Foto: Ikke oplyst

Henrik Queitsch:
»Man sidder faktisk nærmest og bider negle undervejs, selv om man godt ved, hvem der vinder denne omgang. Det er en ganske flot præstation. Og man kan tilmed sagtens se 'Borg' selv om ens viden og passion omkring tennis er omtrent lige så stor som om brevduer«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Birgitte Lorentzen:
»De mange tenniskampe og især den gysende finale er så medrivende, at jeg helt glemte, at jeg kendte resultatet i forvejen. Det er godt og ærligt håndværk baseret på et ambitiøst skandinavisk samarbejde – en solid biopic, der tager sporten alvorligt og leverer med hjerte, sjæl og passion«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Rasmus Friis:
»Janus Metz’ ’Borg’ skildrer den ikoniske rivalisering mellem Bjørn Borg og John McEnroe, så man forstår, at det handlede om mere end tennis. LaBeoufs McEnroe kunne med fordel have stjålet lidt skærmtid fra Sverrisons Borg, men når de to stridshaner mødes i heftige slagudvekslinger på Centre Court, er det svært ikke at rykke helt ud på sædekanten – selv hvis man kender udfaldet«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Morten Piil:
»Borg fængsler som et ambitiøst forsøg på at bore sig ind i en exceptionel elitesportsmands psyke og skildre hans vinderinstinkt som en blanding af velsignelse og forbandelse«.

AMERICAN ASSASSIN

Instruktør: Michael Cuesta
Medvirkende: Dylan O'brien, Michael Keaton, Sanna Lathan og Taylor Kitsch m.fl.

Kort om filmen:
»American Assassin« er baseret på Vince Flynns bogserie om agenten Mitch Rapp fra CIAs terrorbekæmpelsesenhed. I filmen følger man den unge fyr Rapp, der mister sin kæreste under et terrorangreb på et ferieresort, hvorefter han sætter sig som mål at finde mændene, der står bag. CIA kommer på sagen, og Rapp kommer i træning under officer Hurleys, der har mange års erfaring inden for faget. Dog bruger Hurley lidt alternative midler under hans oplæring af Rapp. Inden træningen er fuldført sendes de begge på en hemmelig mission for at opspore stjålet plutonium.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jacob Wendt Jensen:
»O’Brien der er en gennemgående figur i ”The Maze Runner”-filmene er brugbar som stålsat kampmaskine, og viser også i glimt, at han kan spille mere nuanceret skuespil. Også selv om ”American Assassin” ikke er mere end en fin lille genrefilm hvis larm hurtigt lægger sig efter man kommer ud af biografen«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Søren Vinterberg:
»Spejlingen mellem forbryder og terrorbekæmper uddybes desværre ikke helhjertet som tema, da først den unge dræber på ægte missioner kommer Middelhavet rundt med Michael Keaton som hensynsløs mentor, knap nok styret af den kvindelige sorte CIA-chef (Sanaa Lathan)«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Henning Høeg:
»(...)store dele af ’American Assassin’ minder lidt for meget om et computerspil, hvor overfladen skinner, men baggrunden mangler«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Jens Steinicke Kjær:
»Filmens skurk puster til nogle temaer om hvor galt det kan gå for unge soldaters psyke, når landet, de har blødt for, lader dem i stikken. Men til trods for hans pæne ansigt er Taylor Kitsch stiv i sit skuespil, og fortællingen om den tabte soldat er set bedre i flere krigsfilmklassikere«.

GOD'S OWN COUNTRY

Instruktør: Francis Lee
Medvirkende: Josh O'Connor, Alec Secareanu

Kort om filmen
»God's Own Country« er en romantisk dramafilm, der handler om den unge fårefarmer Johnny, der prøver at holde familiens farm kørende efter, at hans far er blevet ramt af et hjerteanfald og er delvis lam, og dermed ikke kan stå for driften. Johnny og hans bedstemor er nu alene om at drive farmen og behøver hjælp udefra, da den travle periode nærmer sig. De hyrer den unge rumæner Gheorge, og kort efter indledes der et intenst forhold mellem ham og Johnny, der giver Johnny et nyt håb på fremtiden og tilværelsen
.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Søren Vinterberg:
»Familie og nabolag nærer mere Brexit-etnofobi end egentlig homofobi, i denne sikre debut om modgiften mod alment mandligt selvhad«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Christian Jess Mark:
»’God’s Own Country’ fortjener at blive en nyklassiker inden for homofilm, på linje med ’Weekend’ og ’Brokeback Mountain’. Det er et dybfølt og sanseligt portræt af kærlighedens frigørende potentiale med suveræne præstationer og en historie, der sniger sig ind under huden på én«.

MOTHER!

Instruktør: Darren Aronofsky
Medvirkende: Jennifer Lawrences, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson m.fl.

Kort om filmen
Filmen er et gyser-drama, som handler om et ægtepar, der inviterer fremmede, ukendte gæster indenfor i deres hjem. Det er især manden, der er åben for at møde nye bekendtskaber, og mens flere og flere mennesker ankommer i hjemmet, bliver forholdet mellem manden og konen sat på en voldsom prøve.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jacob Wendt Jensen:
»”Mother!” bliver for ensidigt tromlende og ufortalt, og derfor vil jeg hellere brække en arm, frem for at gense Aronofskys ringeste film«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kim Skotte:
»Filmen jamrer og klager med desperation over verdens kaotiske tilstand, men hvad det har at gøre med en forfatters skriveblokering, svæver i det uvisse i et gotisk gys, der har vilde billeder, men går helt fra koncepterne«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Niki Vraast-Thomsen:
» »Mother!« er fuld af kunst og splat. Man spærrer øjnene op, om man kan lide det eller ej, fra de første, rolige scener og til det sidste stik i det blødende hjerte (Bare en metafor… måske). En apokalyptisk lækkerbisken, som til fulde fortjener udråbstegnet i titlen«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Samina Jakobsen:
»Man sidder til det sidste og håber, at Aronofsky har et es i ærmet. Et es, der viser, at den første lange del ikke har været forgæves, og at Aronofskys fikse idéer ikke bare er staffage. Men esset udebliver«.

Nye tider

Instruktør: Petra Biondina Volpe
Medvirkende: Rachel Braunschweig, Sofia Helin, Marta Zoffoli og Bettina Stucky

Kort om filmen
Filmen handler om husmoren Nora og hendes kamp for kvinders valgret. Filmen forgår i Schweiz i 1971 i en lille landsby, som ikke er berørt af de store sociale omvæltninger, som 1968-bevægelsen medførte over hele Europa. Nye tider er allerede en stor succes i dens hjemland og er i spil til at vinde to Oscar-statuetter.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Joakim Grundahl:
»Underholdning kan være politisk, når krasse holdninger serveres i blød indpakning. Men med for meget feelgood bedøves kampgejsten af hyggeprutter«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Ida Rud:
»Skulle der sidde en blandt publikum, mand eller kvinde, der tænker, at feminisme er noget pjat, så kan de desværre finde bekræftende ammunition i denne film«.