Føj til favoritter Del Send
Film | 15/03/18

Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
AOK har samlet tre af ugens premierefilm, som byder på action i Tomb Raider med svenske Alicia Vikander, animeret drama om Vincent van Gogh og en romantisk komedie. Her får du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

Tomb Raider

Instruktør: Roar Uthaug
Medvirkende: Alicia Vikander, Walton Goggins, Doninic West og Daniel Wu

Kort om filmen
I den nye »Tomb Raider« møder man arkæologen Lara Croft på sin første ekspedition. Hvis man ikke kender til de to foregående film fra 2001 og 2003, hvor Angelina Jolie spiller Lara Croft, kan det fortælles at Lara Croft er datteren af en eventyrer, som forsvandt for syv år forinden. Croft er 21 år, og står til at overtage styringen af faderens forretningsimperium, men har på ingen måde lyst til at træde i hans fodspor. Det eneste hun ønsker at finde ud af, det er sandheden om, hvad der skete med hendes far.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Louise Kidde Sauntved:
»Det er befriende at opleve en Lara Croft, der ikke længere er defineret af lange ben og struttende bryster men af rå power, der ville gøre selv Sanne Salomonsen begejstret«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kim Skotte:
»»Tomb Raider« er tanket godt op med både tempo og fantasi, men den altafgørende årsag til, at filmen i mine øjne ligner en overraskende stor succes, er den klejne Alicia Vikander«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Katrine Sommer Boysen:
»(...) i stedet for at begræde fladheden af endnu en ret beset unødvendig genfortælling, kan man glæde sig over, at Lara Croft med hjælp fra Alicia Vikander endelig kommer til sin ret på det store lærred«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Henning Høeg:
»(...) selvom computereffekterne selvfølgelig er ufattelig flotte, så kan 2018-versionen bare ikke helt hamle op med originalen fra 2001«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Lise Ulrich:
»Der er gode skandinaviske kræfter bag den nye »Tomb Raider«, hvor svenske Alicia Vikander er både badass og sympatisk som spilikonet Lara Croft, og den norske instruktør Roar Uthaug iscenesætter et stærkt underholdende actioneventyr, der vækker minder om 80ernes klassiske »Indiana Jones«-film«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

David Madsen:
»»Tomb Raider« er et af de få eksempler på en filmatisering af et spil, der viser respekt for kildematerialet, men samtidig ikke er bange for at lave ændringer, så det passer til filmmediet. Det er i sig selv imponerende«.

Vores livs ferie

Instruktør: Paolo Vircí
Medvirkende: Helen Mirren, Donald Sutherland og Christian Mckay

Kort om filmen
Komedie-dramaet er baseret på romanen »The Leisure Seeker« af Michael Zadoorian og handler om ægteparret John og Ella Robina, som har været sammen i 50 år. Efter mange lykkelige år sammen har ægteparret besluttet, at der skal ske noget nyt. Derfor pakker de deres gamle autocamper og tager på en eventyrlig køretur. Turen får dem til at reflektere over fortiden, mens de samtidig får en masse nye oplevelser sammen. Mens de to er på vejen sidder parrets to voksne børn derhjemme og er ved at spænges af bekymring for deres forældre.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Søren Vinterberg:
»God for gamle - og for deres voksne børn«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Henning Høeg:
»Der er lagt op til søde scener og dybsindig snak. Men desværre snubler filmen i sine egne gode intentioner og ender som en velmenende skygge af det, den kunne have været«.

Loving Vincent

Instruktør: Dorota Kobiela og Hugo Welchman
Medvirkende: Saoirse Ronan, Aidan Turner, Helen McCrory, Chris O'dowd m.fl.

Kort om filmen
»Loving Vincent« er en olieanimeret film bestående kun af håndmalede malerier skabt af 150 kunstnere. Den foregår i 1890, og starter ud med Vincent van Goghs død i den lille franske by Auvres, hvor han på tragisk vis døde af et skud i maven. Et mord, der stadig er forbundet med meget mystik og spekulationer, hvilket filmen tager udgangspunkt i.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jacob Wendt Jensen:
»Lejlighedsbiografgængere vil finde filmen forvirrende og kunstfreaks vil måske elske de utraditionelle billeder (...) Alt efter humør kan man kalde filmen for en virtuos kuriositet, men det er mere ædrueligt at lande et sted mellem unik og forglemmelig«.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kim Skotte:
»(...) »Loving Vincent« [er] et fornemt eksempel på, at tekniske topkarakterer kan handle om andet end gigantiske budgetter«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Nanna Frank Rasmussen:
» (...) det er den visuelle og håndværksmæssigt imponerende præstation, der gør »Loving Vincent« til noget særligt. Desværre bliver den impressionistiske stil (...) ikke bedre af at bevæge sig med 12 billeder i sekundet. Det forvirrede mit øje«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Christian Jess Mark:
»»Loving Vincent« er absolut en imponerende bedrift, men vil ikke stå tilbage som en egentlig stor film«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Lars Bukdahl:
»Var jeg en passioneret beundrer af Vincent van Gogh, ville jeg måske blive forarget, nu nøjes jeg med at undre mig såre«.