Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 11/04/12

Nærkontakt i rum sø

  • Foto: PR, United International Pictures Foto: PR, United International Pictures
Sommerens blockbustersæson bliver skudt flot men lige lovlig patriotisk i gang af »Battleship«, der byder på veldesignede computeranimerede kampe mellem gigantiske robotter og bittesmå mennesker.

...

Da heltene i »Battleship« trækker det gamle krigsskib fra Anden Verdenskrig, ”USS Missouri” af stalden og bruger det som sidste mulighed i kampen mod overmagten fra det ydre rum, ved man ikke, om man skal grine eller græde.

Til tonerne af AC/DC’s snigende luftguitarvinder »Thunder« får heltene hjælp af en flok krigsveteraner. Øjeblikket i filmen er på en teenagedrenget facon meget sejt, men set med voksenbriller uhelbredeligt »for meget« og »cheesy«, som de siger i USA.

Sådan er det i det hele taget ofte med ”Battleship”, der på mange måder leverer varen, hvis man er interesseret i at se teknisk isenkram flyve gennem luften og blive smadret i tusind stykker, men som samtidig hele tiden er i fare for at blive irriterende, fordi der mangler selvironi og fordi det patriotiske kort spilles så rent.

Læs også: Top 10: De bedste film i biffen lige nu

»Battleship« er sikkert god at få selvtillid af for unge amerikanere, der ser at deres eget land er i krise. De vajende flag og al militærgejlet må vi så på den her side af Atlanterhavet tage med, hvis vi vil se amerikansk film spille med underholdningsmusklerne, når der er ofret mange penge på det.

Taylor Kitsch spiller Hopper. Han er en intelligent fyr i marinekorpset, der har det med at ødelægge tingene for sig selv, og det er ikke smart, hvis man vil spørge om Admiral Shanes datters hånd.

Før han kan få det gjort ordentligt, må han lige spille en hovedrolle i kampen mod et uforklarligt angreb fra det ydre rum af menneskelignende væsner med voldsomt isenkram og farlige snurretoppe i megastørrelse, der kan rive selv et krigsskib over på midten. De små menneskesoldater må langsomt finde sprækkerne i de stærke aliens facade.

Læs også: Her er ugens premierefilm

Replikkerne der flyver mellem heltene er mere kække end sjove som i for eksempel »Independence Day«, men computeranimationen er i top. Designet er simpelthen sammenhængende midt i al sin urealistiske hurlumhej, og derfor kan »Battleship« fascinere alene på den konto.

Grundhistorien er genbrug fra »War of the Worlds« tilsat robotdesign fra »Robocop«, mens de stor krigsskibes velkomne come-back får filmen til at minde en om ”Pearl Harbor”.

Respekt for den veldrejede gnistrende regnbue af drengerøvsunderholdning, men desværre kammer den lange film i længden over med sine mange overflyvningsbilleder af de store skibe tilsat rockmusik.

Man fornemmer samarbejdet med militæret på den gode måde i filmen i forhold til underholdningsværdien og fremvisningen af udstyr, men derfor havde man ikke ligefrem behøvet at lade konsulenterne med sildesalaten på brystet og vinger på skuldrene få indflydelse på manuskriptet.

Hvad: Battleship
Hvem: Instr.: Peter Berg, Medv.: Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Liam Neeson, Rihanna
Hvor: Vises i biografer over hele landet
Hvornår: Premiere torsdag 12. april 2012

Se trailer:

Powered by Preview Networks

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer