Føj til favoritter Del Send
Film | 07/03/12

Modstandsfilm er største biografhit siden »Klovn«

  • Foto: PR Foto: PR
Godt 100.000 mennesker har allerede indløst billet til »Hvidsten gruppen«

...

Det er langt fra den første og formentlig heller ikke den sidste. Men spillefilm om Danmark under Anden Verdenskrig bliver ved med at fascinere danske biografgængere.

Læs også: Anmeldelsen af filmen »Hvidsten gruppen«

Godt 100.000 mennesker har allerede set filmen »Hvidsten gruppen«, som dermed kan kalde sig den bedst sælgende danske film siden Casper Christensens og Frank Hvams komedie »Klovn« fra 2010.

Bjarup Riis kniber sig i armen
»Hvidsten gruppen« er skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis' debut som instruktør. Filmen har generelt fået gode anmeldelser og er især blevet rost for sin indfølte beskrivelse af følelserne i den danske modstandsgruppe og deres familier.

Som debuterende filminstruktør må jeg knibe mig i armen over, at så mange danskere har taget min film til sig, samtidig med alle de fantastiske anmeldelser jeg har fået, og jeg er dybt taknemmelig, siger Anne-Grethe Bjarup Riis.

Læs også: Modstandsfilm sablet ned

I den forløbne weekend stod »Hvidsten gruppen« for 45 pct. af den samlede billetomsætning i de danske biografer.

Sin generations krigsfilm
Hver generation af danskere skal have deres film om Anden Verdenskrig, og »Hvidsten gruppen« kan meget vel gå hen og blive vores, skrev Berlingskes Jacob Wendt Jensen i sin anmeldelse af filmen, der havde premiere i fredags. (Læs anmeldelsen her)

Hvidsten gruppen var aktiv fra 1943-1945 med Hvidsten Kro ved Randers som base. Gruppens medlemmer var de første modstandsfolk, der blev dødsdømt og henrettet i Danmark. I rollen som Marius Fiil, kroejer og leder af gruppen, ses Jens Jørn Spottag, mens Bodil Jørgensen spiller hans kone.

Hvad: »Hvidsten gruppen«
Hvor: Vises i biografer over hele landet.
Hvornår: Premiere 1. marts 2012

Se trailer:

Powered by Preview Networks

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer