Føj til favoritter Del Send
Film | 28/12/12

Masser af sequels i 2013

  • Foto: Frank Masi Foto: Frank Masi
Det er tid til at glæde sig til alle de nye film, der får premiere i 2013. Året byder blandt andet på en række fortsættelser på allerede kendte historier.

...

Hvis en film sælger mange billetter, så er det næsten uundgåeligt, at der vil komme en fortsættelse. Fortsættelser - eller sequels, som de hedder i Hollywood - dukker hele tiden op og også 2012 bød på en del af slagsen. 2013 bliver også et år, hvor det gode gamle og det allerede kendte bliver hyppigt repræsenteret på filmselskabernes premierelister.

Det betyder ikke, at der ikke er nye, originale film på tegnebrættet og slet ikke når vi kigger på den hjemlige produktion, der allerede i januar lægger ud med Thomas Vinterbergs roste ‘Jagten’.

Gennem året bliver vi præsenteret for alt fra animationsfilmen ‘Otto Er Et Næsehorn’, Thriller med Nicolaj Lie Kaas i ‘Skytten’, komedie med Casper Christensen i Tomas Villum Jensens ‘Player’, ‘Sorg og Glæde’, nyt drama fra Niels Malmros, for blot at nævne et par stykker. 

Se Januar måneds filmtrailere

Glem heller ikke den norske ‘Kon-Tiki’ om Thor Heyerdahls berømte opdagelsesrejse. Fra udlandet er der blandt andet store klassikere som ‘Anna Karenina’, ‘Les Miserables’ og ‘The Great Gatsby’ på vej.

Men dem, der foretrækker nye kapitler i de historier, de allerede har stiftet bekendtskab med kommer ikke til at mangle noget.

Allerede i januar er der nyt fra Min Søsters Børn serien i Min Søsters Børn i Afrika og i februar kan man for femte gang stifte bekendtskab med en hårdslående Bruce Willis i endnu et kapitel i Die Hard serien.

I A Good Day To Die Hard deler John McClane øretæver ud i Moskva. Samme måned kan man gense en af de tidlige Pixar film, Monsters Inc, som får repremiere i 3D.

I marts er der nyt fra den eventyrlystne havskilpadde i Sammys Store Eventyr 2 og i april er en ny gal morder på spil i femte film i Scary Movie serien.

Også i april, kan man følge milliardæren og superhelten Tony Stark og hans alter Ego, Iron Man på nye eventyr. I Iron Man 3 må Stark overveje om det er ham, der styrer Iron Man dragten, eller omvendt.

Maj måned byder på mere action for bilfanatikere i sjette film om The Fast & The Furious og så er der mere drengerøvshumor med fire småt begavede venner i Hangover 3. Man kan også få et gensyn med en af de helt tidlige Zombie film. En genindspilning af Evil Dead ser nemlig dagens lys i maj.

Supermand får endnu en gang luft under vingerne - eller hvad han nu flyver med. Man Of Steel, som har premiere i juni, er endnu et bud på en film om den usårlige superhelt fra Metropolis efter den sidste lidt sløve ‘Superman Returns’ fra 2006. Denne gang sidder Zack Snyder i instruktørstolen.

Han har tidligere lavet superhelteaction i ‘Sucker Punch’ og ‘Watchmen’. Spielbergs protegé, J.J. Abrams prøver i samme måned kræfter med den udødelige Star Trek serie i filmen Into Darkness. Det var også Abrams, der stod bag ‘Star Trek’ fra 2009. Og nu vi har nævt Spielberg, så er der i juni måned repremiere på en af hans helt store publikumssucesser, Jurassic Park, som nu er blevet overført til 3D mediet.

I juli får den sjove animationsfilm Grusomme Mig en efterfølger og det samme gør den vellykkede action-komedie Kick Ass. Hugh Jackman sliber endnu en gang jærvens klør i The Wolverine, en ny film i X-Men serien.

I 2010 mødtes fem gamle skolevenner med Adam Sandler i spidsen, for at holde 4. juli weekend. I august måned mødes de igen i Drengerøve 2.

Efter en repremiere på ‘Monsters Inc’ i februar, kommer nu en helt ny film om de to venlige uhyrer. Monsters University fortæller forhistorien om, hvordan de to monstre mødtes på universitetet, hvor de ikke var lige gode venner.

Bruce Willis spiller ikke bare John McClane igen i 2013, han gentager også sin rolle som den tidligere agen, Frank Moses, som igen får sit fredelige privatliv ødelagt af onde skurke i Red 2.

September byder på endnu en film med de små blå væsner, der kaldes Smølferne og i oktober kan man se endnu en animeret filmudgave af Olsen Banden i Olsen Banden på Dybt Vand.

I november får superhelten Thor, der sammen med Iron Man også optrådte i The Avengers i 2012, endnu en film i The Dark World.

Også Katniss Everdeen, der var den centrale person i fremtidsfilmen The Hunger Games vender tilbage til det store lærred. Selv om Everdeen har vundet sin frihed, er hendes folk stadig undertrykt, men et oprør ulmer.

Og året slutter med en af de helt store fortsættelser, nemlig Peter Jacksons andet kapitel i Hobbitten trilogien. Den første film, der havde premiere 12. december er ved årets udgang blevet set af 422.881 danskere og har indtjent over 500 millioner dollar på verdensplan, så mon ikke den nye film med undertitlen ‘Dragen Smaugs ødemark’ bliver en af julens store publikumsmagneter i 2013?.

God tur i biograferne.