Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 13/12/17

Lillejuleaften på Island of Horror: To klassiske ø-gys!

Tidspunkt

Lørdag 23. dec. 2017, kl 19:15

Cinemateket

Gothersgade 55
1123 København K

Åbningstider

Tir-fre: 09.30-22.00, lør-søn: 12.00-22.00
Mandag lukket

Kontakt

33 74 34 12
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Lillejuleaften på Island of Horror: To klassiske ø-gys!

Brugeromtale
Oprettet af: Lotte Formenti / Cinemateket 13. dec 2017

Søg ind på midten af den mørke ø, når hylene fra asfaltjunglen og de blitzskarpe julelys og samvittigheden over manglende julegaveindkøb bliver for meget!

Lillejulaften byder vi på eksotisk, faretruende junglestemning med Fay Wray og Charles Laughton i to klassiske ø-horror-værker fra Hollywoods frimodige pre-Code-æra: 'The Most Dangerous Game' og 'Island of Lost Souls' (begge 1932).

Køb billetter her: http://bit.ly/2ApDzyK

-----------------------
OM AFTENENS FILM
-----------------------

Kl. 19.15: The Most Dangerous Game

Hvad gør man, når man er færdig med live-action-optagelserne til ’King Kong’ men må vente i månedsvis, mens animatoren skaber kæmpeaben? Instruktør/producer-parret Schoedsack og Cooper valgte ganske enkelt at indspille en ekstra film, i de samme kulisser med omtrent samme skuespillere. Med udgangspunkt i en novelle af Richard Connell blev ’The Most Dangerous Game’ en af 1930’ernes mest velfortalte og indflydelsesrige spændingsfilm, der ikke alene har affødt et utal af især uofficielle remakes, men angiveligt også inspirerede 1960’erne berømte seriemorder The Zodiac Killer. Leslie Banks spiller storvildtjægeren Count Zaroff, der har optrappet sin hobby til at gælde verdens farligste bytte – mennesket. Med Zaroffs glammende sporhunde i hælene, mens spændingen og rædslen stiger, ses Fay Wray og Joel McCrea på vild flugt, så letpåklædt, at filmen to år senere ikke længere kunne vises.

Medvirkende: Joel McCrea, Fay Wray, Leslie Banks
Instruktør: Irving Pichel, Ernest B. Schoedsack
USA, 1932 / DCP, 63 min. / Engelsk dialog / Tilladt over 15 år

Kl. 21.00: Island of Lost Souls
Instruktør: Erle C. Kenton

På en fjern tropeø eksperimenterer en genial kirurg med det lokale dyreliv, der tvinges til at gå oprejst og afstå fra at æde hinanden. Smertefulde operationer suppleres med sadistiske opdragelsesmetoder. Men hvor længe kan det indre vilddyr holdes tæmmet? Og vil en tilfældig gæst gennemskue sammenhængen eller falde pladask for den indfødte pige med de sære, panteragtige øjne? Charles Laughton leverer en af sine store præstationer, og karakterens dyst med de dyriske kræfter i junglens mørke er blevet set som en refleksion over Laughtons kamp med at holde sin egen latente homoseksualitet i skak, mens det mere umiddelbare spændingspunkt nu er panterpigens farlige jalousi, da heltens kæreste ankommer, og de indfødte for alvor begynder at vise tænder og kløer. Replikken "The natives are restless tonight!" stammer fra denne film.

Medvirkende: Charles Laughton, Richard Arlen, Kathleen Burke, Bela Lugosi
USA, 1932 / DCP, 70 min. / Engelsk dialog / Tilladt over 15 år

-----------------------
1930'ERNES PRE-CODE HORROR
-----------------------

Amerikanske film fra 1929-1934 kaldes for 'pre-Code cinema'. Det var nemlig årene umiddelbart inden Hollywood gennemtrumfede ufravigelig selvcensur via regelsættet 'The Motion Picture Production Code'. I pre-Code-filmene hører vi tordenstormen før stilheden, svømmer i syndfloden langt fra tørken, nyder vildskaben og frihedsrusen før dressuren og underkastelsen.

Tonefilmen var netop brudt igennem, og negativt set var det en periode, hvor filmskaberne bøvlede med hæmmende lydteknik og store, klodsede kameraer. Til gengæld udforskede man med pionersjæl sindets forbudte krinkelkroge, fra eksotisk skadefro sadisme til frydefulde perversioner.

Dette mærkes ikke mindst i periodens horrorfilm, der lukker junglen ind i filmstudiet og stiller spørgsmål ved civilisationens krav over for menneskets fortrængte natur i forbindelse med grænseoverskridende begær. Må et menneske tænde på en panter? Må en mand tænde på en anden mand? Må en kvinde tænde på en dværg? Hvad nu hvis, hvordan og med hvem? Kødet kan være forbudt, men i pre-Code cinema er døren til at sparke op og ånden altid redebon!

Bedst kendt blandt tidlige biografgys er de klassiske monsterfilm fra Universal ('Dracula', 'Frankenstein', 'The Mummy' etc.). Disses berømmelse overskygger ofte, at størstedelen af de bedste horrorfilm fra tonefilmens første årtier faktisk er skabt af andre selskaber end Universal. Det gælder også pre-Code æraen, og med det i baghovedet vil denne serie bevidst søge om i mørket bag den ellers ikoniske Universal-globus, for dér bl.a. at genopdage flere af de absolut bedste filmatiseringer af en række af skræklitteraturens største klassikere.

Serien er sammensat af kulturformidler Nicolas Barbano og markerer dennes 40-års-jubilæum som filmanmelder med speciale i forkætrede, yderliggående genrer.

Læs om alle filmene på http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?...

-----------------------
FILMVISNINGER:
-----------------------

Dr. Jekyll og Mr. Hyde - med introduktion ved Nicolas Barbano
Lørdag den 2. december kl. 18:30

Dobbeltmennesket Dr. Jekyll og Mr. Hyde (Rouben Mamoulian, 1931)
Onsdag den 3. januar kl. 21:30

Freaks - med introduktion ved Mikkel Munch-Fals
Tirsdag den 9. januar kl. 19:30

Freaks (Tod Browning, 1932)
Fredag den 1. december kl. 19:15

The Mask of Fu Manchu - med introduktion ved Filmnørdens Hjørne
Søndag den 7. januar kl. 19:00

The Mask of Fu Manchu (Charles Brabin, Charles Vidor, 1932)
Lørdag den 2. december kl. 16:45

Gratis foredrag i Asta Bar: H.G. Wells - hans bøger og film
Søndag den 14. januar kl. 18:00

Island of Lost Souls med introduktion ved Nicolas Barbano
Søndag den 14. januar kl. 19:00

Island of Lost Souls (Erle C. Kenton, 1932)
Lørdag den 23. december kl. 21:00

Lillejuleaften på Island of Horror: 2 klassiske ø-gys!
Lørdag den 23. december kl. 19.15-23.00

The Most Dangerous Game (Irving Pichel, Ernest B. Schoedsack, 1932)
Lørdag den 23. december kl. 19.15
Søndag den 7. januar kl. 17:00

Edgar Allan Poe-aften: Double feature med musik ved Fuzzy
Fredag den 19. januar kl. 19:00

-------------------------------------
PRAKTISK INFORMATION
-------------------------------------
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: 23. december 2017 kl. 19.00 og 21.00
Billetter (80 kr, dog 50 kr for Cinematekets medlemmer): Bestilles på tlf. 33 74 34 12 eller online via http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?....

Læs mere om Cinemateket og medlemsfordele på: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/medlemssite.aspx

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Det mener brugerne..

 

best island horror

For me is the reamake of Super Mario Odyssey, Detroit: Become Human, and Sky Island. Now I will continue playing run 3 online on juegos friv gratis to kill time.