Føj til favoritter Del Send
Film | 03/03/11

Her er ugens premierefilm

  • Foto: Warner Bros Foto: Warner Bros
  • Foto: Walt Disney Studios Foto: Walt Disney Studios
  12  
Se hvilke film der er på vej til de danske biografer, og læs anmeldelserne af de film, der allerede har haft premiere.


Premierefilm uge 51


Der er hele ni film på premierelisten i denne uge.

Davis Guggenheims fine U2 dokumentar From The Sky Down får alligevel spilletid i biograferne, takket være Vester Vov Vov. Filmen var ellers ment til det danske dvd marked.

Der er mere dyster dokumentar i Gun Fight, der tager debatten om USAs våbenpolitik op.

Der er to animationsfilm på listen. De dansende pingviner fra Happy Feet danser nu igen i Happy Feet 2, som vises i 3D i både original version og med dansk tale. Samme målgruppe vil kunne se den japanske Arriettys Hemmelige Verden, der bygger på en roman af Mary Norton.

Tom Hanks og Julia Roberts spiller hovedrollerne i drama-komedien En Ny Chance til Larry Crown, om en midaldrende mand, der beslutter sig for at få den eksamen, han aldrig fik som ung.

Uforløste gnidninger gør en ellers glædelig bryllupsweekend til et større drama i Another Happy Day og i det franske drama, Polisse, forsøger en fotograf, der prøver at dokumentere livet i et ungdomsfængsel.

I Kill List tvinges en mand til at genoptage erhvervet som snigmorder, grundet økonomiske problemer, men ugens vel nok mest ventede film bliver Guy Ritchies fortsættelse til action dramaet om den engelske mesterdetektiv, Sherlock Holmes. Den nye film har fået titlen Sherlock Holmes 2: Skyggespillet.

  • From The Sky Down
  • Gun Fight
  • Happy Feet 2
  • Arriettys Hemmelige Verden
  • En Ny Chance til Larry Crown
  • Polisse
  • Kill List
  • Sherlock Holmes 2: Skyggespillet

Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 50


Trailer:


Premierefilm uge 49


Trailer:


Premierefilm uge 48


Med indgangen til julemåneden fyldes der godt op på gavehylderne i byens biografer. Syv film er på premierelisten i denne uge.

Justin Timberlake kæmper mod tiden i en fremtidsverden hvor tid bogstavelig talt er penge i In Time, og der er sci-fi til de lidt yngre biografgængere i fjerde kapitel af Spy Kids serien, denne gang foregår løjerne i intet mindre end 4D.

Der er mytologisk action i Immortals, hvor sagnkongen kong Hyperion forsøger at vække titanerne fra deres dvale.

Neds byder på skotsk hverdagsdrama fra Skotland, om en intelligent dreng, der befinder sig midt i slummens bandementalitet. Lidt mere muntert drama finder man i den norske Sygt Lykkelig, hvor utroskab er det centrale tema.

Og den historiske komedie Hysteria fortæller den pudsige historie om kvinden, der opfandt vibratoren.

Sidste film i denne uge er der ikke megen julestemning over. Det er nemlig Hong Kong thrilleren Revenge: A Love Story om en seriemorder, der fjerner fostre fra gravide kvinder. Men der ligger naturligvis en grum hemmelighed i morderens fortid til grund.

Læs anmeldelser af filmene:

Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 47


Der er ikke mange deciderede julefilm i premierelisten resten af året, men i denne uge får Arthurs Julegaveræs premiere i biograferne. Animationsfilmen følger Julemandens yngste søn, Arthur, som pludselig må træde til, da en pige i England ikke har fået leveret sin julegave.

50/50 fortæller den delvist virkelige historie om en ung mand, der får kræft, med en komisk vinkel.

I den danske thriller I:DA vågner pigen Aliena op i Frankrig med to millioner Euro på sig og ingen hukommelse.

Og i det iranske drama Nadir og Simin - En separation, fortælles historien om et par, der skilles, da manden forlader landet i håbet om et bedre liv, mens kvinden bliver tilbage for at passe sin syge far.

Læs anmeldelser af filmene:

Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 46


Seks film rammer biograferne i denne uge. Michael Winterbottoms morsomme The Trip, som bygger på tv-serien af samme navn, blev vist ved åbningen af CPH PIX i foråret. Nu kan alle kigge med.

Den norske Hjem Til Jul kigger ind ad vinduerne hos en række forskellige mennesker, der forsøger at holde jul i den lille by Skogli.

The Help, med originaltitlen Niceville, er filmatiseringen af Kathryn Stocketts roman om raceproblematikken i 1960ernes Mississippi.

Vampyrsagaen Twilight får endnu et kapitel med Breaking Dawn - Del 1, og i den fransk/italienske animationsfilm Mia og Migoo finder pigen Mia magiske væsner i en mystisk skov.

Og endelig kan man se Nicolas Bro, Marijana Jankovic og Nikolaj Lie Kaas i trekantsdramaet Beast.

Læs anmeldelserne af filmene:


Premierefilm uge 45


Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 44


Hvis du i forvejen ikke havde paranoia over at blive smittet med frygtelige sygdomme, af fremmede, der hoster på dig i bussen, så får du det efter at have set Steven Soederberghs spændende epidemi-thriller, Contagion.

Ugens to øvrige premierefilm er begge franske. Dramaet Brøndgraverens Datter er instrueret af skuespilleren og instruktøren Daniel Auteuil, som blandt andet kendes fra hovedrollen i to af nyere fransk films helt store, 'Kilden i Provence og 'Manon og kilden'. Brøndgraverens Datter spiller han både hovedrolle og instruerer.

Der er mere humor i Poupoupidou, om en fransk model, der tror hun er reinkarnationen af Marilyn Monroe. En dag findes modellen efter et formodet selvmord, men der er ugler i mosen.

Læs anmeldelser af filmene:

Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 43


Steven Spielbergs og Peter Jacksons meget ventede og stort anlagte film om Tintin og Enhjørningens Hemmelighed får premiere i denne uge.

Desuden kan man se Sarah Jessica Parker i den romantiske komedie Kvinde På Spring, samt den lidt mere løsslupne ditto, What's Your Number.

Læs anmeldelserne:


Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 42


Uge 42 er beskeden når der gælder premierefilm, kun to film får premiere. Den ene er tredje kapitel af gyserserien Paranormal Activity. Filmen, der foregår tilbage i 1988, har været så hemmelighedsfuldt fra filmselskabernes side, ikke engang pressen har fået adgang til anmeldervisninger.

Den anden er det danske drama Værelse 304, der foregår på et hotelværelse i København, hvor en række forskellige skæbner og historier flettes sammen.

Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 41


I denne uge er der hele syv film på premierelisten og ugens film hælder næsten alle mod den mere muntre ende af genreskalaen.

Eneste undtagelse er måske dokumentarfilmen One Lucky Elephant om en circusdirektørs varme venskab med en elefant, der snart skal pensioneres.

Og så får dansefilmen Footlose en opdatering. Den nye version er lavet af instruktøren Craig Brewer, som blandt andet stod bag den glimrende Black Snake Moan.

Også Alexandre Dumas' gamle klassiske røverhistorie om De tre musketerer er blevet genindspillet, denne gang med Mads Mikkelsen som den onde Rochefort.

Den franske periodekomedie Kvinderne på sjette sal har været vist under de Franske Filmmandage i Grand, men kommer nu i rigtig distribution.

Der er dansk komedie i Klassefesten, hvor tre aldrende drengerøve mødes til en genforeningsfest og forsøger at overbevise både andre og sig selv, om at de stadig er drengerøve.

Og børnene kan bruge efterårsferien på at se den tyske animationsfilm Savanne Banden, som kort var oppe under Buster Festival, samt den nye Peter Plys film, hvor Plys og vennerne er på Nye Eventyr i Hundredemeterskoven.

Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 40


Journalisten Mads Brügger har i denne uge premiere på sin spændende dokumentarfilm Ambassadøren, hvor han har fuppet sig vej til en diplomatstilling i Afrika for at undersøge illegal handel med diamanter.

I den helt anden ende af skalaen finder vi Rowan Atkinson i agentkomedien Johnny English - Født På Ny, samt et nyt kapitel i Far til Fire serien, denne gang tager familien Tilbage Til Naturen.

Der er amerikansk sci-fi action i Abduction, om en teenager, der havner i en kæmpe konspiration og må flygte medsnigmordere lige i hælene.

Det er ikke mange Hollandske film, der ender i danske biografer, men komedie-dramaet The Misfortunates, hvor en forfatter ser tilbage på sin barndom i 80'erne, har fundet vej til de danske lærreder.

Og endelig kan man se den japanske ungdomsfilm Norwegian Wood, om ulykkelig kærlighed.


Premierefilm 29. september


En rigtig spændende premiereuge med lidt for enhver smag, hele to danske film og store instruktører på listen.

Instruktørerne bag 'Terkel i Knibe' og 'Rejsen Til Saturn' er på banen med vikingekomedien Ronal Barbaren om en lille splejset viking, der må mande sig op og redde sin noget mere muskelsvulmende slægt.

Helt dansk er Samme Dag Næste År ikke, men filmen er skabt i Lone Sherfigs danske hænder, med Anne Hathaway og Jim Sturgess i de bærende roller.

Den spanske instruktør Pedro Almodovar har med Huden Jeg Bor I skabt et dystert drama med Antonio Banderas som platikkirurgen, der eksperimenterer med et levende menneske i sin kælder.

Gys er der også i Guillermo Del Toros Don't Be Afraid Of The Dark. Pans Labyrint- og Hellboy instruktøren har genindspillet gyseren fra 1973, hvor nogle tilflyttere finder dæmoniske kræfter i kælderen på deres nye hus.

Og endelig er der rost dokumentar i Page One: Inside the New York Times, hvor den store amerikanske avis prøver at finde en vej ud af aviskrisen.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 22. september


Der er bred geografisk spredning i premierelisten i denne uge og lige som sidste uge, er der dansk deltagelse. Nicolaj Coster Waldau spiller nemlig en af hovedrollerne i den norske thriller Headhunterne, om en kunsttyv med luksusvaner.

Fra Frankrig kommer hverdagseventyret Feen om en nattevagt, som forelsker sig i en fe. Og fra Tyskland kommer det romantiske drama Hvis Ikke Os, Hvem Så, om to unge børn af tidligere nazister. Parret forelsker sig både i hinanden og i den ekstreme venstrefløj i 60'enes Berlin.

Og fra Hollywood kommer den romantiske komedie Bollevenner med Justin Timberlake og Mila Kunis i hovedrollerne som... ja, Bollevenner.


Premierefilm 15. september


Denne uge yder på en repremiere af Volker Schlöndorffs 32 år gamle mesterværk Bliktrommen. Nu har instruktøren klippet filmen om i en ‘Director’s Cut’, som er blevet 20 minutter længere end den originale version.

Det er også i denne uge, at Nicholas Winding Refns amerikanske Drive, med Ryan Gosling i hovedrollen har premiere. Men der er mere dansk på listen i denne uge. Dokumentarfilmen om Svend Auken, som er lavet af Aukens kone, Anne Wivel, kan ses i biograferne fra 14. september. Filmen følger Svend Auken i 2 et halvt år frem til sin død i 2009.

Desuden kan man se den sorte danske komedie Skyskraber om en ung, underkuet mand, der bor i en kedelig forstad, men får sit liv vendt på hovedet af en pige.

Er man til gys og gru, så er der vampyruhygge i 3D i Fright Night, men søger man komedie, så er Hvis Jeg Var Dig med Ryan Reynolds nok et bedre bud.


Premierefilm 8. september


Premierefilmene står i kø i denne uge, hvor der er hele syv film på listen. Dokumentarfilmene er repræsenteret ved Holy Wars, hvor en islamisk fundamentalist og en fanatisk kristen sættes overfor hinanden, samt den mere muntre The Greatest Movie Ever Sold, hvor Morgan Spurlock, der stod bag 'Supersize Me', retter en kritisk linse mod skjult reklame i film.

Der er græsk hverdagsdrama i Attenberg og engelsk ditto i Submarine, som Arctic Monkeys forsanger Alex Turner har lavet soundtrack til.

Er man mere til action thrillere, vender man nok nærmere blikket mod Columbiana om en lille pige, der vokser op og bliver lejemorder for at hævne sine forældres død.

Og vil man have humor, så kan man vælge mellem Zookeeper, hvor en dyrepasser pludselig opdager at dyrene omkring ham begynder at tale, eller Crazy Stupid Love om en række personer, der alle kæmper med den svære kærlighed.


Premierefilm 1. september


Western og science fiction genrerne fusionerer i denne uge i actionfilmen Cowboys & Aliens, hvor Harrison Ford og Daniel Craig tager kampen op mod onde rumvæsner. Jon Favreau, der også stod bag Ironman filmene, har siddet i instruktørstolen.

Fra de hjemlige kanter er der ungdomsmusical i filmen Bora Bora. 15-årige Mia løber hjemmefra, men finder både nye venner og kærlighed blandt Københavns gadebander.

Og så kan man i denne uge se det kinesiske drama Efterskælv, som er den mest sete film i Kina nogensinde. I Filmen må en mor vælge at redde kun en af sine to tvillinger, der begge er begravet i ruinerne efter et jordskælv. De overlever dog begge og moren konfronteres med sit valg mange år senere.

Læs anmeldelserne af:
Premierefilm 25. august


Den ekstremt folkekære komiker, Dirch Passer vækkes nu til live i en film, der følger Dirch i en periode, hvor hans faste makker Kjeld Petersen er død og Dirch kæmper med at finde sit eget ståsted i underholdningsbranchen. Nicolaj Lie Kaas spiller hovedrollen som Dirch.

Det er også ugen, hvor de små, blå væsner, der kaldes Smølfer, indtager det store lærred for første gang. I 3D filmen, der blot har fået titlen Smølferne, har smølfernes ærkefjende Gargamel, lokket dem ind i en portal, der fører dem til New York. Nu gælder det så om at finde vejen hjem til landsbyen.

Mere voksen underholdning finder man i den stjernespækkede De Satans Chefer, om tre mænd og deres meget ubehagelige chefer.

Sidste film i denne uge er dokumentarfilmen Bobby Fisher Against The World, der som titlen antyder fortæller historien om skakgeniet Bobby Fisher, som døde i 2008 som en sær og paranoid gammel mand.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 18. august


Endnu en uge med seks premierefilm i biograferne og endnu en uge med lidt for enhver smag. I sidste uge ramte superhelten Captain America de danske biografer, i denne uge følger Grønne Lygte - eller Green Lantern trop.

Og der er mere tegneserieaction. Den muskelsvulmende barbar ved navn Conan er blevet filmatiseret for første gang siden Arnold Schwarzenegger brugte figuren til at bryde igennem i Hollywood.

I dokumentarfilmen Steam Of Life får man et sjovt indblik i en række menneskers liv, som alle er filmet med en finsk sauna som ramme. I den Oscar nominerede Nawals Hemmelighed, følger man to tvillinger, der forsøger at finde sandheden om deres afdøde mor.

Den tysk/Israelske Ajami har også en Oscar nominering med i bagagen. Filmen fortæller fem personers historier i kvarteret Ajami, hvor muslimer, jøder og kristne bor side om side.

Og endelig kan man se komikeren og studieværten Conan O'Briens anstrengelser og oplevelser på en 10 måneder lang stand-up turné, som han tog på efter at være blevet vraget som studievært på det hæderkronede Tonight show. Filmen hedder Conan O'Brien Can't Stop.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 11. august


Sommerferien er ved at være overstået og biograferne bugner igen af premierefilm. I denne uge har seks film premiere og der er en god blanding af action, drama og komedie.

Tegneseriehelten Captain America bliver den første af tre superhelte, der rammer premierelisten i løbet af 14 dage. Captain America: The First Avenger er en tiltrængt og flot opdatering til den første filmatisering af Captain America fra 1990.

Vi bliver i tegneserieuniverset med den danske, animerede action-komedie Jensen & Jensen. Filmen er lavet af holdet bag -Terkel i Knibe' og 'Rejsen Til Saturn' og fortæller historien om to brødre, der bliver dusørjægere i København i en nær fremtid.

I den prisbelønnede mexicanske Los Bastardos, ser to arbejdere sig nødsaget til at blive lejemordere, men deres første offer inviterer dem på en overflod af stoffer og det bliver en ikke helt normal nat for de to mænd.

Woody Allen er på banen med en ny komedie. I Midnight In Paris spiller Owen Wilson hovedrollen som en forfatter, der under et ophold i Paris, kommer på en mystisk rejse tilbage i tiden.

Ugens to sidste premierefilm er den tyrkiske Skæbnens Nummerologi om tre personers historier, som vikles ind i hinanden, samt det fransk/britiske trekantsdrama All Good Children.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 28. juli


Efter et par uger med kun ganske få film i premierelisten, trappes der nu op igen. Størst i denne uge er nok Steven Spielberg og JJ Abrams' sci-fi thriller, Super 8, hvor en gruppe drenge filmer en mystisk togkatastrofe. Jim Carrey skal dog også nok trække folk i biografen med sin nyeste komedie Poppers Pingviner.

Nostalgikere kan gense, og en ny generation kan nyde et af de største biografhit i 1985. Robert Zemeckis Tilbage Til Fremtiden får nu dansk repremiere.

Der er fransk komedie med sangerinden - og Johnny Depps kone - Vanessa Pardis i Heartbreaker, om en mand, der lever af at ødelægge andre menneskers forhold.

Og i den prisbelønnede Til Havet, følger vi en lille dreng, der bor hos sin mor i Rom, men tager på ferie hos sin far i Mexico.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 21. juli


Også i denne uge får kun to film premiere. Guillermo Del Toro, der har instrueret film som 'Hellboy', 'Pans Labyrint' og 'Blade II', er producent på den spanske gyser Julia's Eyes om en næsten blind tvilling, der forsøger at opklare sin søsters (selv)mord.

Der er mere munter underholdning i Brudepiger fra holdet bag 'Knocked Up' og '40 Year Old Virgin'. Filmen følger - som titlen antyder - en flok brudepiger, kort før deres bedste venindes bryllup.

Læs anmeldelserne af:
Premierefilm 14. juli


Der er kun to film på premierelisten denne uge, en lille og en stor. Den stor er til gengæld en af årets allermest ventede film, nemlig afslutningen på Harry Potter sagaen. I Harry Potter og Dødsregalierne, del 2, fortsætter Harry og hans venner med at ødelægge Voldemorts horcruxer og det trækker op til det endelige opgør.

I den helt anden ende af genreskalaen, finder man den ungarske instruktør Béla Tarrs sort/hvide drama, Hesten Fra Torino, om to simple bønders sidste syv dage i Torino i 1889.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 7. juli


Kate Hudson er trækplaster i den letbenede romantiske komedie Skal, Skal Ikke om to veninder og en mand i midten.

Der er mere problematisk romantik i den danske Julie om et ungt tennistalent, der mangler kærlighed fra faren og i stedet kaster sig i armene på sin træner.

Romantik er også omdrejningspunktet i det svenske drama En Rationel Løsning, med et stærkt svensk ensemble. En mand falder for sin vens kone og indkalder til et møde for at finde en rationel løsning på problemet.

Og så er der noget utraditionel action i Hanna, om en ung pige, der er vokset op i den finske ødemark, hvor hun er blevet trænet som hemmelig agent. En dag beslutter hun sig for at komme ud af sit eksil og rejse gennem Europa. Men der er mordere lige i hælene på hende.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 30. juni


Ivo Caprinos fantastiske stop-motion film fra 1976, Bjergkøbing Grand Prix, er blevet renset digitalt og får nu repremiere i danske biografer.

Også i den yngre kategori, kommer den belgiske filmen Cowboy, Indianer og Hest - the Movie!, som bygger på en populær børne tv-serie om tre plasticfigurer.

I den animerede sci-fi komedie, Milo På Mars, ønsker en 9-årig dreng, at hans mor bliver bortført af rumvæsner. Og det bliver hun så.

Ewan McGregor og Christopher Plummer spiller hovedrollerne i en komedie om en 75-årig far, der springer ud som homoseksuel i Beginners og i Barneys Mange Liv spiller Paul Giamatti en tv-producer emd et yderst nuanceret liv.

Og i den argentinske Djævlens Trækspil fortælles historien om en harmonikaspiller, der er i besiddelse af selve djævlens instrument. Han vil dog gerne af med det og forsøger at finde den tidligere ejer.

Læs anmeldelserne af:


Premierefilm 23. juni


Liam Neeson spiller i Unknown Identity, manden der under et ophold i Berlin mister hukommelsen. Da han vågner op fra coma, har en anden mand pludselig overtaget hans identitet.

Der er dansk ungdomsmusical i Magi I Luften, og dansk deltagelse i thrilleren The Whistleblower, hvor Nikolaj Lie Kaas spiller overfor Rachel Weisz.

Cameron Diaz spiller en ubehøvlet lærerinde i Bad Teacher og endelig kan man se japansk manga i Nausicaä - Vindenes Dal.


Premierefilm 16. juni


Opfølgeren til den populære animationsfilm om en karateentusiastisk panda får dansk premiere i denne uge. I Kung Fu Panda 2 skal Po kæmpe mod en ond skurk, der vil erobre Kina.

I den franske komedie Potiche (Trofæ-Fruen), spiller Gerard Depardieue en fabriksdirektør, der bliver syg og Catherine Deneuve hans kone, der liver op fra en slumrende tilværelse som passiv trofæ kone, og overtager driften af kandens fabrik.

Vampyrer og mennesker bekriger endnu en gang hinanden i Priest, og så er der tysk romantisk drama i The City Below.


Premierefilm 9. juni


Nigel Cole, som lavede den fine 'Calendar Girls', har fundet en ny sand historie fra den engelske arbejderklasse og skabt en film med samme varme. I Det Stærke Køn følger vi en flok fabrikspiger, der tager den hårde kamp for ligeløn op, i England i 70'erne.

I sci-fi thrilleren Source Code, spiller Jake Gyllenhall en officer, der vågner op i et tog umiddelbart før en terrorbombe sprænger toget i stumper og stykker. Heldigvis er han en del af et eksperiment, der gør at han gang på gang genoplever de samme kritiske minutter. Så han kan langsomt nærme sig bombemanden.

Paul hører også til i science fiction genren, omend fra en helt anden komisk nuance af genren. To nørder støder på et rumvæsen i Nevada ørkenen og forsøger at hjælpe ham med at finde sit rumskib, så han kan komme hjem efter 60 år i eksil på Jorden.

Og så er der gys og spøgelser i Insidious, som er lavet af folkene bag blandt andet 'Paranormal Acitivity' og 'Saw' serien.


Premierefilm 1. juni


X-Men serien får tilføjet endnu et kapitel i denne uge med X-Men: First Class. Den nye film er en del af Origins serien, hvor der kigges tilbage på superheltenes uge år. First Class fortæller historien om hvordan Magneto og Xavier mødtes første gang.

Og så får den første af tre animerede filmatiseringer af Ole Lund Kirkegaards fantastiske børnebøger. Det er folkene bag Terkel i Knibe og Rejsen til Saturn, der har taget bøgerne under kærlig behandling og første film bliver Orla Frøsnapper.

Ugens sidste to premierefilm er begge dokumentarfilm, men med helt forskelligt indhold. Den danske politolog Bjørn Lomborg har allerede skabt opmærksomhed i USA med sin miljøfilm, Cool It. Nu får filmen dansk premiere. Og endelig kan man se You Don't Like the Truth: 4 Days Inside Guantanamo om den 15-årige Omars grumme skæbne i Guantanamo.


Premierefilm 26.maj


Der er kun to film i premiereposen denne uge. Den ene er Lars Von Triers længe ventede Sci-fi drama, Melancholia, som har tiltrukket sig Verdenspressens opmærksomhed. Filmens ene kvindelige hovedperson, Kirsten Dunst modtog prisen for Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation som den depressive Justine.

Ugens anden film er fortsættelsen på komedien Tømmermænd i Vegas, hvor en flok venner tager på rejse og drikker sig fra sans og samling så alt går galt. Denne gang har vennerne Tømmermænd i Thailand.


Premierefilm 19. maj


Fem film lander i biograferne i denne uge. Største publikumsmagnet bliver nok det fjerde kapitel i Pirates of the Caribbean serien, denne gang er Jack Sparrow I ukendt farvand.

Man kan også opleve Brad Pitt og Sean Penn som henholdsvis far og søn i dramaet Tree Of Life, og så er der dansk dokumentar i Min Avatar Og Mig, om internetfænomenet Second Life.

I det tyske drama Na Putu bliver en kvinde utryg, da hendes partner bliver fyret og begynder at hænge ud med fundamentalistiske muslimer. I Mødet i Toscana blomstrer kærligheden derimod mellem Juliette Binoche og William Shimell.
Premierefilm 12. maj


Den argentinske instruktør Gaspar Noé, som stod bag den barske Irréversible, er nu igen aktuel med filmen Enter The Void om en ung pusher, hvis sjæl våger over søsteren, selv efter hans død.

I Exit Through The Gift Shop får man et spændende indblik i historien bag street art fænomenet Mr. Brainwash, der startede som dokumentarist, men pludselig selv ville stå i rampelyset. Det er den verdenskendte street artist, Banksy, der har samlet en overflod af filmstrimler til dette pudsige portræt.

Anders W. Berthelsen tager igen til Sydamerika, denne gang som den homoseksuelle Thomas, der brændende ønsker sig et barn, men ikke kan få det gennem traditionelle kanaler. Så han tager til Rio for at købe et i filmen Rosa Morena.

Og med Alt Tilladt, endelig er der nyt fra Farrelly brødrene, der stod bag 'Vild med Mary' og en lang række andre bindegale film. Denne gang sender de to mænd på en uges scoretur med frit lejde fra konerne.


Premierefilm 5. maj


I denne uge kan man komme Bag Blixens Maske i Morten Henriksens dokumentar om den karismatiske danske forfatter, Karen Blixen.

Der er mere dokumentar i Position Among The Stars, hvor vi følger en indonesisk familie, der prøver at bryde ud af slummen.

Den kinesiske instruktør, Zhang Yimou, har fundet inspiration hos Coen brødrene i den groteske action-komedie, En Kvinde, En Pistol og En Nudelbar.

Fast & Furious serien får et femte kapitel, denne gang køres der stærk i Rio. Robert Pattinson og Reese Witherspoon forelsker sig i 1930'ernes USA i Water For Elephants, og Vincent Cassel spiller kynisk psykolog i det franske drama Vores Tid Kommer.


Premierefilm 28. april


Efter påsken er der kommet gang i premierelisten igen. Den kun 16-årige Frederikke Dahl Hansen bærer hovedrollen i det danske ungdomsdrama Frit Fald flot, og Kenneth Brannag har for en stund bevæget sig langt væk fra Shakespeare ved at instruere mytologisk action i Thor.

Og så kan man se engelsk gangsterdrama i filmatiseringen af Graham Greenes Brighton Rock, mens der er mere stilfærdigt drama i Maos Sidste Danser, der følger en kinesisk balletdansers møde med det frisindede USA.

Og endelig bliver der fægtet med sværd til den store guldmedalje i den New Zealandske The Warriors Way.


Premierefilm 21. april


Efter en uge med hele ni film på premierelisten, er der i denne uge kun en enkelt ny film i biograferne. Men man kan selvfølgelig stadig nå at se de film, man ikke nåede i sidste uge, og glem heller ikke at der er masser af gode film i CPH:PIX programmet. Den store filmfestival løber frem til 1. maj.

Den enlige film på denne uges liste er Neil Burgers Limitless, med Bradley Cooper i hovedrollen som den sløve, utjekkede Eddie. Eddie forsøger at skrive den bog, han allerede har fået forskud på, men han er for tung i bagdelen til at få begyndt.

Men så en dag finder han en pose med et designerdrug, der bevirker at han kan udnytte 100 % af sin hjernekapacitet og så kommer der gang i tingene. Pludselig kan han skrive, lære fremmedsprog på ingen tid, og begå sig på aktiemarkedet. Men som alle stoffer, har dette også en bagside.

Premierefilm 14.april


Der er godt fyldt op på premierelisten i denne uge, hele ni film rammer biografernes lærreder. Tredje og sidste kapitel i Luc Bessons film om Arthur og Minimoyserne har fået titlen Arthur 3 - De To Verdener.

Og så får Ice Age holdets nyeste film, Rio premiere. Filmen bør være bekendte for alle fans af smartphone spillet Angry Birds.

James Gandolfini spiller manden, der betaler en stripper for at flytte ind, for at udfylde tomrummet efter sin afdøde datter i Welcome To The Rileys.

Pernilla August debuterer som spillefilmsinstruktør med dramaet Beyond, og drama er der også i The Lincoln Lawyer med Matthew McConaughey som den smarte advokat, der pludselig fordyber sig i en seriøs sag.

Fantasy genren er denne uge repræsenteret med Sucker Punch, hvor pigen Baby Doll bliver tvangsindlagt til det hvide snit, men drømmer sig ind i en fantasiverden, hvor hun tager kampen op mod en flok monstre.

En af nyere tids største gyser succeser får endnu et kapitel med Scream 4, mens der er mere jordnært gys i Jüd Süss - I Ondskabens tjeneste, hvor en skuespiller medvirker i en nazistisk propagandafilm, men får kolde fødder.

Og til sidst er der interessant dokumentar i Guilty Pleasures, der er centreret om de triviallitterære romantiske Harlequin-bøger.Premierefilm 7.april


Operachef, Kasper Holten går til filmen med sin instruktion af Mozarts opera 'Don Giovanni', eller Juan, som Holtens nye film er blevet kaldt.

I den helt anden ende af det musikalske spektrum, kan man se dokumentar- og koncertfilmen Justin Bieber: Never Say Never om teenagefænomenent Justin Bieber.

Holder man af mere animationsfilm, kan man i denne uge nyde den Oscarnominerede Illusionisten med manuskript af den franske komikerveteran, Jaques Tati.

Det religiøse drama Om Guder og Mænd har også flere priser, fra blandt andet Cannes Filmfestival, med i bagagen når den får dansk premiere.

Kasper Holten er ikke eneste danske indslag på denne uges premiereliste. Der er også dansk dokumentar i Love Addict, samt et nyt kapitel om Max Pinlig i Sidste Skrig.

En flok gymnasieelever tager kampen op mod en invasionshær i den australske I Morgen Da Krigen Brød Ud, og i den argentinske thriller Carancho, spinnes historien om de personskadeadvokater, der som gribbe jagter ulykker med profit for øje.Premierefilm 31. marts


Syv film rammer biograferne i denne uge, og der er krig i tre af dem. Engelske Peter Weir fortæller i The Way Back, den virkelige historie om syv krigsfanger, der i 1940 flygtede fra en arbejdslejr i Gulag.

I World Invasion: Battle Los Angeles, er det aliens, der endnu en gang prøver at slå kløerne i Jorden.

Mere stilfærdigt går det til i Get Low med Robert Duval og Bill Murray. Duval spiller eneboeren, der planlægger sin egen begravelse og samtidig skal beslutte om han vil afsløre en dyb hemmelighed om byen, inden han dør.

Producenterne bag 'Grusomme Mig' har nu lavet Hop, en animationsfilm om påskeharen, der hellere vil være rockstjerne end at overtage familiefirmaet.

Det gamle folkeeventyr om den lille rødhætte, der skal krydse den mørke skov uden at blive pist af ulven, får et varulvetvist i instuktøren Catherine Hardwickes Red Riding Hood. Hardwicke har tidligere leget med varulve i den første Twilight film fra 2008.

Sidst, men ikke mindst får den Oscarnominerede dokumentarfilm Inside Job dansk premiere i denne uge. Matt Damon lægger fortællerstemme til filmen, der kaster et yderst kritisk blik på årsagerne og de ansvarlige for den verdensomspændende finanskrise.


Premierefilm 24. marts


I denne uge kan man gense Akira Kurosawas mesterværk De Syv Samuraier i en ny digital kopi, når Vester Vov Vov har repremiere på filmen fra 1954.

Der er historisk drama fra romertiden i Eagle of the Ninth og romantisk komedie med Natali Portman og Ashton Kutcher i Venskab med Fryns.

Og så er der to dokumentarfilm på premierelisten i denne uge, dels det danske kunstnerportræt How Are You og dels den mexicanske Circo om et omrejsende cirkus.

Råzone instruktøren Christian E. Christiansen får også dansk premiere med sin Hollywood gyser The Roommate.

Og sidst, men ikke mindst falder Kristin Scott Thomas, som journalisten Julia, over en gribende historie fra jødeforfølgelsen i De Kaldte Hende Sarah.

Husk også Rock og Punk weekend i Husets biografPremierefilm 17. marts 2011


Ole Christian Madsen, som instruerede den spændende 'Flammen og Citronen' har nu kastet sig over en komedie. i SuperClásico tager en mand med rod i tilværelsen til Argentina for at vinde sin kone tilbage.

Der er Sci-fi action i I Am Number Four, hvor en ung mand er på evig flugt fra en dødspatrulje fra en anden planet, og mere thriller-agtig sci-fi i den 'District 9' lignende Monsters.

Resten af ugens premierefilm byder på varm, stilfærdig komedie med Gérard Depardieu i Mine Eftermiddage med Margueritte, samt kulsort dokumentar om en fransk gedehyrde i Le Quattro Volte, der blev prisbelønnet i Cannes og vandt hovedprisen på sidste års CPH:DOX festival.Premierefilm 10. marts 2011


En gammel Phillip K. Dick novelle ligger til grund for sci-fi thrilleren The Adjustment Bureau, hvor Matt Damon spiller politikeren, der føler sig overvåget og forfulgt.

Der er gys i Ritualet med Anthony Hopkins som djævleudrydder, mens Dwayne Johnson og Billy Bob Thornton står for ugens action i Faster, hvor en vred mand kommer ud af fængsel og straks begynder at hævne sig over de folk, der fik ham fængslet.

Disney har givet Shaekspears klassiske Romeo og Julie et nyt tvist i Gnomeo og Julie, hvor havenisser spiller de centrale roller, og i det koreanske krimi-drama, Mother, prøver en mor at bevise sin drabssigtede søns uskyld.

Og endelig har den engelske instruktør, Steven Frears, brugt en tegneserie som forlæg til Tamara Drewe, en komedie om en lille bys grimme ælling, der vender forvandlet tilbage efter et ophold i storbyen.

Vil man opleve Georges Bizets opera, Carmen fra første parket, så er muligheden der når CinemaxX for første gang viser opera i 3DPremierefilm 3. marts 2011


Kongens Store Tale med Colin Firth i hovedrollen er med hele 12 Oscarnomineringer, en af denne uges mest opsigtsvækkende premierefilm.

I Let Me In får vi en amerikansk genindspilning af den fine svenske ungdoms-vampyrfilm 'Lad Den Rette Komme Ind'.

Resten af ugens premierefilm hører til i den mere muntre genre. Martin Lawrence klæder sig endnu en gang ud som gammel, overvægtig kone i Big Mommas: Like Father, Like Son, og Johnny Depp lægger stemme til den animerede western-kamæleon, Rango, i filmen af samme navn. Rango er effektfirmaet Industrial Light & Magics første fuldlængde film.

Og i Mr. Nice finder man en slags engelsk pendant til den amerikanske 'Blow'. Filmen fortæller den virkelige historie om en af Englands største potsmuglere i 70'erne.

NB! Husk også Animatronic Festival i Huset, som blandt andet byder på manga klassikeren Robot Carnival.

-->