Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 01/04/08

Grand Teatret

  • Vinder af Byens Bedste Filmoplevelse 2013: Grand Teateret Foto: Brian BergmannVinder af Byens Bedste Filmoplevelse 2013: Grand Teateret Foto: Brian Bergmann
  • Foto: Alexander Tomi Foto: Alexander Tomi
  12  
Med en historie, der går helt tilbage til 1923, er Grand Teatret en af byens ældste og mest traditionsrige biografer. Grand har gennem hele sin levetid stået for det kvalitetsbevidste filmrepertoire med vægten lagt på det europæiske.
Med en historie, der går helt tilbage til 1923, er Grand Teatret en af byens ældste biografer. Det er her det bedre borgerskab, og de intellektuelle går i biografen, når de skal se en sort/hvid albansk helaftensfilm eller det seneste franske kammerspil.

Grand har gennem hele sin levetid stået for det kvalitetsbevidste filmrepertoire med vægten lagt på det europæiske. I 1970'erne og i begyndelsen af 1980'erne havde Grand ligefrem ry for at være byens franske biograf.

Repertoiret i Grand udgøres stadig for en stor del af europæiske film. Grand er blandt andet med i et EU-støttet samarbejde, der går under navnet European Cinemas. Her er det et krav, at mindst halvdelen af repertoiret i de deltagende biografer er europæisk. Men Grand viser også amerikanske, australske og asiatiske film. Målgruppen er det voksne og veluddannede publikum, der sætter pris på at se vedkommende kvalitetsfilm.

Grand Teatret har også sit eget importselskab Camera Film, der hvert år er repræsenteret på Cannes Film Festivalen. Her udvælges hovedparten af de film, som Camera Film importerer til Danmark. Camera Film importerer typisk en 12 -15 filmtitler til Danmark hvert år.

Salene i biografen (på nær sal 3) er udstyret med stole fra norske Skeie, og i følge ledelsen af biografen er disse stole biografstolenes Ferrari.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.