Føj til favoritter Del Send
Film | 14/11/12

Gode film til julemåneden

  • Det er en fornøjelse i sig selv at opleve Tim Burtons sprudlende fantasi.  Foto: Fra filmen

    Det er en fornøjelse i sig selv at opleve Tim Burtons sprudlende fantasi.

    Foto: Fra filmen
Find inspiration til en julemåned i biografmørket.

Når vi går ind i julemåneden er dagene blevet korte og triste, men så kan man jo altid søge tilflugt i biografens hyggelige mørke. December måned byder både på et par gamle kendinge, samt selvfølgelig en række nye film, som får premiere op til, og omkring jul. Her er AOKs bud på film, der kan gøre ventetiden frem til jul en smule nemmere for både store og små.

Indiana Jones Marathon
2. december
CinemaxX

Julemåneden når kun at blive to dage gammel før CinemaxX præsenterer et action-eventyr overflødighedshorn bestående af samtlige fire Indiana Jones film. Steven Spielbergs filmhit-serie, der åbnede med ‘Raiders of The Lost Ark’ tilbage i 1981, vises i sammenhæng fra klokken 13.45, med et par indlagte pauser, så man kan fylde popcorn spanden op. Hele serien kan ses for en samlet billetpris på 200 kr.

Læs mere

Chrismas On Mars
2. december
Husets biograf

Foretrækker man psykedelisk science fiction frem for arkæologisk action, så bør man gå i Husets biograf, som igen i år viser rockgruppen The Flaming Lips’ meget alternative julefilm. Det er bandets frontman, Wayne Coyne, der har instrueret filmen, som han selv og resten af bandet har roller i. Vær forberedt på en ganske bizar, men underholdende og musikalsk julefilm.

Læs mere

Børnefilm for de mindste
4. og 5. december, kl. 10
Kulturstationen Vanløse

Kulturstationen Vanløse har sammensat en times filmprogram for de 3-6 årige, som vises to dage i træk. Det er Hello Kitty og hendes venner, der går på opdagelse i sne og jul. Det er gratis at kigge med, men man bedes tilmelde sig på mail: vanlose_tilmelding@kff.kk.dk

Læs mere

Et Juleeventyr
5. december, kl. 18.30
Rytterskolen, Brønshøj Torv

Få julehistorier har så stor klassikerstatus som Charles Dickens’ ‘Et Juleeventyr’ fra 1843 og historien er filmatiseret i utallige versioner og fortolkninger. På Rytterskolen på Brønshøj Torv kan man se BBCs version af historien i en filmatisering fra 1977. Der er adgang for 25 kroner og billetter kan bestilles via Place2book.

Læs mere

Nightmare Before Christmas
6. - 11. december
CinemaxX

Tim Burtons fantastiske stop motion film om allehelgenskongen, der kupper julen, kom sidste år i en meget vellykket 3D version. CinemaxX har igen i år denne skæve juleklassiker på programmet og har man endnu ikke set Burtons film fra 1993, bør man benytte chancen for at se den i flot 3D på stor biografskærm.

Læs mere

Ringenes Herre Marathon
10. december
Imperial

To dage før 'Hobitten' får dansk premiere, kan man se eller gense Peter Jacksons imponerende 'Ringenes Herre' trilogi i samlet flok på Nordeuropas største biograflærred. Imperial byder på en marathonvisning med alle tre film, kun afbrudt af en halv times pause mellem filmene, hvor Imperial byder på en kop kaffe, så man kan holde sig vågen i samtlige 558 minutter, de tre film varer til sammen. Arrangementet starter klokken 14 og varer til omkring midnat.

Læs mere

Hobitten
Premiere 12. december
Flere biografer

En af julemånedens helt store blockbustere bliver formentlig Peter Jacksons forhistorie til ‘Ringenes Herre’ trilogien. ‘Hobitten’ - med undertitlen ‘En Uventet Rejse’ - byder på et gensyn med Gandalf, Gollum og andre af de kendte figurer, men det er naturligvis Bilbo Sækker og hans første store eventyr, der er historiens centrum.

Læs mere

Zambezia
Premiere 20. december
Flere biografer

De lidt større børn kan fra 20. december fornøje sig med animationsfilmen ‘Zambezia’, som udspiller sig blandt fugle i den fiktive afrikanske fugleby af samme navn. Filmen fortæller historien om en ung falk, der brændende ønsker at blive medlem af det flyvende forsvar, der beskytter byen, men først skal han igennem en hård træning. Filmen vises med danske stemmer og i 3D.

Læs mere

Find Nemo
Premiere 25. december
Flere biografer

Når man har fordøjet juleanden, er en tur i biografen måske en idé. 25. december er der i hvert fald mulighed for at se Pixar fantastiske animationsfilm, Find Nemo. Den ni år gamle film har været igennem den digitale rensemaskine og er blevet genskab i 3D, så Nemos lange rejse nu bliver endnu mere spektakulær. Filmen vises med danske stemmer.

Læs mere

Life of Pi
Premiere 25. december
Flere biografer

En af efterårets meget omtalte film er ‘Brokeback Mountain’ instruktøren Ang Lees filmatisering af forfatteren Yann Martels prisvindende eventyr-roman ‘Life of Pi’. Filmen følger en indisk dreng, som overlever et skibbrud sammen med en bengalsk tiger og kommer på en livsforandrende rejse.

Læs mere

Se december måneds filmtrailere