Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 14/11/12

Gnister i gamle huse

  • Hope Spirngs Foto: PRHope Spirngs Foto: PR
Det er umuligt ikke at blive en lille smule (gen)forelsket i vidunderlige Meryl Streep efter at have set ’Hope Springs’.

Hope Springs’ er en vaskeægte feel-goodfilm. En efterårsglødende vitaminpille til de mørke aftener og en fin påmindelse om, at vi skal huske at passe godt på hinanden – og på kærligheden.

Kay er ikke længere tilfreds med, at hendes ægteskab efter 31 lange år er reduceret til rutiner, daglige brokkerier og separate soveværelser. Hvor hendes gnavpot af en ægtemand er blevet tør og stiv som et stykke gammelt drivtømmer, mærker Kay nemlig stadig ungdommeligt grønne safter bruse i årerne.

Derfor booker hun en tur til Maine – med en uges intensiv parterapi. Men vil det lykkes dem at finde tilbage til den nærhed, der var engang, eller skal kurset i virkeligheden hjælpe dem med at sige farvel til et ægteskab, der for længst er dødt?

Det er et dybt alvorligt emne, ’Hope Springs’ tager fat i. Et emne der, i hvert fald delvis, vil vække genklang hos rigtigt mange – også dem der ikke har været gift i 31 år. For det er så let at tage kærligheden for givet, og glemme hvorfor man engang blev enige om, at man ikke kunne leve uden hinanden.

Når ’Hope Springs’ alligevel er en film fuld af grin og lethed, skyldes det de to helt eminente skuespillere i front; Meryl Streep og Tommy Lee Jones er to af de bedste skuespillere i deres generation, og formår, et til tider lige vel karikeret manuskript til trods, at få så mange lag og nuancer med i deres karakterer, at vi skiftevis græder, græmmes, krummer tæer, griner og lunes ved livets små uforudsigeligheder.

Særligt Meryl Streep, her genforenet med sin ’The Devil Wears Prada’-instruktør David Frankel, er ikke til at stå for. Fra åbningsscenen, hvor hun forgæves og særdeles kejtet forsøger at forføre sin uimodtagelige mand, har hun os i sin hule hånd.

’Hope Springs’ er en klog, rørende – og overraskende sjov - film om moden kærlighed, sex og intimitet.

Hvad: Hope Springs
Hvem:
Instruktør David Frankel. Medvirkende: Meryl Streep og Tommy Lee Jones
Hvor: Premiere over hele landet

Se trailer:

Powered by Preview Networks