Føj til favoritter Del Send
Film | 27/12/12

Filmpremierer i 2012

 • Mads Mikkelsen, til højre, spiller Struensee i 'En kongelig affære'. Foto: Ikke oplystMads Mikkelsen, til højre, spiller Struensee i 'En kongelig affære'.
Liste over filmpremierer i 2012 og links til anmeldelser af årets film.

...
Se premierelisten for 2013 og anmeldelser af årets film her

25. december - uge 52

Se trailere fra december måneds premierefilm her

Årets sidste premiereuge byder blandt andet på storfilm fra Ang Lee og repremiere på en moderne animationsklassiker.

2. juledag er traditionelt set en stor dag i biograferne og i år vil det noki høj grad være Ang Lees filmatisering af Yann Martels roman, Life of Pi, der trækker folk ind i biografmørket. Det spirituelle drama har allerede før premieren fået stor opmærksomhed for filmens imponerende visuelle stil.

Men også gensynet med den lille Klovnfisk, Nemo, burde danne kø ved billetlugerne. Find Nemo er blevet digitaliseret og kan nu ses i 3D, stadig med danske stemmer.

Max Pinlig tager i den nye film i serien om ham på Roskilde Festival. Men hans mor synes, at hun bør følge med.

I 2 Days In New York får et ungt par besøg af kvindens familie fra Frankrig og det sætter parforholdet på en alvorlig prøve.

Martin McDonagh, som stod bag den fine 'In Bruges' er på banen med endnu et humoristisk drama med Collin Farrel i hovedrollen. I Seven Psychopaths spille han en forfatter, der skriver en bog om syv psykopater og selv bliver forviklet ind i historien.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

20. december - uge 51

Se trailere fra december måneds premierefilm her

Efter en uge, hvor Peter Jacksons 'Hobbitten' løb med det meste opmærksomhed, er denne uge helt fri for store Hollywood blockbustere. Tre film er på premierelisten, en fra Sydafrika, en fra Frankrig og en fra Tyskland.

I den sydafrikanske animationsfilm Zambezia, bliver en eventyrlysten teenage-falk en del af fugleforsvaret ved Victoria Falls. Situationen spidser til da en ond leguan kidnapper falkens far.

Den franske Amour følger et ældre ægtepar, hvor kvinden bliver ramt af en blodprop, men nægter at lade sig indlægge. Manden må derfor passe sin kone i deres lejlighed i Paris.

Der er tysk dokumentar i Close To Heaven, eller 'Dem Himmel Ganz Nah', om en bjerghyrde fjernt fra civilisationen, der kæmper lige hårdt mod ulve og bjørne, som mod den modernisering, der truer hans erhverv.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

12. december - uge 50

Se trailere fra december måneds premierefilm her

Så kom den endelig. Peter Jacksons prolog til ‘Ringenes Herre’ trilogien, har været ventet længe af fans af den imponerende trilogi. Hobitten følger Bilbo Sækker og hans eventyr, hvor han første gang stifter bekendtskab med den skæbnesvangre ring. Filmen bliver den første i de danske biografer, der benytter den såkaldte HFR (High Frame Rate) teknologi, der viser dobbelt så mange billeder i sekundet som normalt.

Fra Italien kommer den prisbelønnede Cæsar Skal Dø, om et fængsel og de indsattes svære kamp for at sætte Shakespeares 'Julius Cæsar' op som teaterstykke i fængslet.

Og der er også noget for de mindste i denne uge. I animationsfilmen Zarafa, som foregår i 1820’erne, tager en beduin en forældreløs girafunge med fra Afrika til Paris, hvor han vil forære den til Kong Karl den 10.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

6. december - uge 49

Se trailere fra december måneds premierefilm her

To krimier og en komedie er hvad denne biografuge byder på.

En kriminalinspektør sætter en dreng i hypnose i et forsøg på at opklare et brutalt mord. Lasse Hallström har instrueret filmatiseringen af Lars Keplers roman, Hypnotisøren.

Der ligger også en roman til grund for Killing Them Softly, nemlig George V. Higgins’ gangsterdrama ‘Cogan's Trade’ fra 1974. Brad Pitt spiller en lejemorder, der prøver at finde de rigtige ansvarlige for et røveri.

I Think Like a Man tager fire fyre sagen i egen hånd, da deres kærester begynder at bruge en romantisk selvhjælpsbog som guide til deres kærlighedsliv. Fyrene beslutter sig for at forsøge, at vende den svære situation til deres egen fordel.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

29. november - uge 48

Se trailere fra november måneds premierefilm her

Det er barske og deprimerende film, der præger november måneds sidste ugeliste. Det betyder dog langt fra at filmene ikke er værd at kigge nærmere på.

Barbara er Tysklands bidrag til Oscar nomineringen for bedste udenlandske film i år. Dramaet udspiller sig i det lukkede Østtyskland i 1980, hvor en ung kvindelig læge går med tanker om at flygte til Danmark.

I End of Watch spiller Jake Gyllenhaal og Michael Pena to dedikerede politibetjente i den kriminelle South Central bydel i Los Angeles. Filmen fortælles udelukkende gennem håndholdte kameraer og overvågningskameraer.

Det engelske drama, Tyrannosaur følger en alkoholiseret og voldelig mand, som får nyt indhold i livet da han møder en ung, traumatiseret kristen pige.

Det skal dog ikke være trist det hele. De mindste børn kan se animationsfilmen Brendan og Hemmelighedernes Bog om en irsk munk med en magisk billedbog.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

22. november - uge 47

Se trailere fra november måneds premierefilm her

Der er tre meget forskellige film på premierelisten i denne uge. Ole Bornedal har siddet i instruktørstolen på gyseren The Possession, om en pige, der køber en mystisk trææske på et loppemarked, en æske, der snart efter begynder at påvirke hendes mentale tilstand.

Der er også mørke kræfter på spil i animationsfilmen De Eventyrlige vogtere, dog i mere børnevenlig form. Ole Lukøje, Påskeharen og alle de andre eventyrlige vogtere bliver nemlig truet af den mørke Bøhmand, som er træt af at ingen tror på ham.

Sidst, men absolut ikke mindst, kan man se det varme og humoristiske dram De Urørlige, som bygger på en virkelig historie om et umage venskab mellem en lam rigmand og en småkriminel sort mand, der bliver personlig hjælper for den lamme mand.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

15. november - uge 46

Se trailere fra november måneds premierefilm her

Mange har nok ventet længe på konklusionen på sidste kapitel af teenage-vampyr-serien Twilight. Forløsningen kommer i denne uge med Breaking Dawn - Del 2.

Men filmugen byder også på en række spændende film, som måske stikker lidt dybere end et par hjørnetænder fra Hollywood. Blandt andet kan man se den yderst interessante Room 237, som behandler en række af de analyser og teorier om skjulte budskaber, der opstod omkring Stanley Kubricks gysermesterværk, 'The Shining'.

Der er mere dokumentar i den russiske Manden Med Kameraet, der giver et stemningsbillede af en russisk storby anno 1929. Filmen er produceret samme år, men er nu dukket op til overfladen og kan ses i danske biografer.

Den højst originale franske Holy Motors kommer til Danmark med alverdens lovprisninger fra filmfestivalen i Cannes. Hovedpersonen, en limousinechauffør, gennemgår i filmen 11 forskellige liv i 11 forskellige forklædninger.

I Hope Springs spiller Meryl Streep og Tommy Lee Jones et ægtepar, der for at sætte lidt fut i ægteskabet, tager på weekendophold hos en kendt parterapeut.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

8. november - uge 45

Se trailere fra november måneds premierefilm her

CPH:DOX er stadig i fuld gang. Åbningsfilmen, den opsigtsvækkende og chokerende The Act of Killing åbnede festivalen, men kommer nu i biograferne uden for festivalregi. Filmen følger en række gangstere, der var bødler under kommunistforfølgelsen i Indonesien i 1965.

Den fine animations-børnefilm En Kat i Paris er også en festivalfilm, den var nemlig en del af programmet ved sidste års Buster Festival, men kan nu ses i biograferne.

Der er også animation for de lidt ældre og barnlige sjæle i Hotel Transylvania, hvor en ung mand en dag checker ind på selveste Draculas hotel og forelsker sig i hans datter.

Ben Afleck har instrueret og spiller selv hovedrollen i Operation Argo om en højst usædvanlig redningsaktion i Teheran i 1979, hvor seks amerikanske gidsler skal hjælpes ud af landet.

Og i dramaet People Like Us rejser en mand til sin hjemby efter sin fars død. Her finder han sin hidtil ukendte halvsøster, som dog er enlig mor og alkoholiker, så han venter lidt med at give sig til kende.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

1. november - uge 44

Se trailere fra november måneds premierefilm her

Niko må ud at finde sin papbror, som er blevet kidnappet af den onde Hvide Ulv i anden film om Julemandens rensdyr.

I trekantsdramaet Your Sister's Sister ender en mand i seng med sin venindes søster, lige som veninden har tænkt sig at erklære manden sin kærlighed.

Denne uges gys kan findes i Sinister, hvor Ethan Hawke spiller en forfatter, der flytter hele familien ind i et hus i en forstad. Huset har tidligere dannet ramme om nogle brutale mord og på loftet finder forfatteren en kasse smalfilm om mordene.

Mere muntert går det til i The Odd Life of Timothy Green, hvor en par, der ikke kan få børn sender et ønske til højere magter. Dagen efter banker deres drømmebarn på døren.

Thure Lindhardt spiller i Keep The Lights On en dansk dokumentarist, der indleder et homoseksuelt forhold i New York, et forhold, der udvikler sig problematisk og dramatisk.

Husk også, at det er i denne uge CPH:DOX fylder de københavnske biografer med over 200 dokumentarfilm fra hele verden. En af de mest ventede film på programmet er Andreas Johnsens glimrende dokumentar om rapfænomenet Kidd. Kidd Life kan ses fra 3. november

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

25. november - uge 43

Se trailere for oktober måneds premierefilm her

Så er det i denne uge, at agenten over dem alle, James Bond med kodenavnet 007, igen kan ses i biograferne. Skyfall er nyeste skud på Bond stammen og lander i biograferne på 50-året for Bond seriens begyndelse.

I Skyfall mister Bond en vigtig liste over alle undercover agenter og det får alvorlige konsekvenser. Filmen, der er instrueret af ‘American Beauty’ instruktøren, Sam Mendes byder på action i vanlig 007 stil, et par nye kig i Bonds fortid, samt en mindre overraskelse, som naturligvis ikke skal afsløres her.

Lars Mikkelsen spiller Viceværten i filmen af samme navn. Viceværten finder en dag en nøgen kvinde i en tom lejlighed, som viser sig at vende op og ned på hans tilværelse.

Også damebladskribenten Anne får rystet sin pose, da hun researcher en historie om prostitution blandt universitetselever i Elles.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

18. oktober - uge 42

Se trailere for oktober måneds premierefilm her

Dokumentar, komedie og et enkelt gys, det er hvad denne uges filmpremierer byder på.

Den nært forestående CPH DOX festival lancerede årets program ved blandt andet at vise den meget spændende The Imposter om en ung fransk mand, der lyver sig vej ind i en amerikansk familie, der nogle år tidligere har mistet deres søn. På trods af, at manden ikke ligner sønnen og taler med accent, bliver han accepteret af familien som den forsvundne søn.

Tættere på vores egne breddegrader er filmen Palme, der som titlen antyder, er et portræt af den tidligere svenske statsminister, som blev myrdet i Stockholm i 1986. Filmen byder blandt andet på hidtil ikke offentliggjorte smalfilmklip.

Der er lettere sort komedie i Natural Selection om et stærkt kristent ægtepar, der i mange år har levet i cølibat fordi konen er ufrugtbar. Hun opdager dog, at hendes mand har deponeret hos den lokale sædbank og finder frem til en af mandens mulige sønner.

For de lidt mindre, byder Asterix og Briterne på endnu en gang gallisk tegneserieaction. Denne gang har romerne sat næsen op efter England, så Asterix og Obelix tager af sted for at give en hjælpende næve. Filmen vises i 3D og både med danske og originale stemmer.

Gyserserien Paranormal Activity er nået til fjerde kapitel. Katie Featherston er flyttet til et nyt hus, men det lader ikke til at hun helt er sluppet af med de spøgelser, der forfølger hende.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

 • The Imposter
 • Palme
 • Natural Selection
 • Asterix og Briterne
 • Paranormal Activity 4

11. oktober - uge 41

Se trailere for oktober måneds premierefilm her

Nick Cave har skrevet manuskript til gangsterdramaet Lawless, om tre brødre, der brygger ulovligt sprut i de amerikanske skove i 1930ernes forbudstid. Shia La Boef spiller hovedrollen som den yngste bror.

Savages er Oliver Stones nyeste thriller. To venner dyrker pot i Californien og nyder livet. Men da de afslår et lukrativt tilbud fra et narkokartel, bliver deres tilværelse vendt på hovedet.

Jonathan Spang instruerer og spiller selv med i komedien Talenttyven, om et afdanket sanger, der forsøger at stjæle sin kærestes noget større talent.

Monsieur Lazhard er et canadisk komedie-drama om en algirsk lærer, der bliver vikar i en klasse, hvis lærerinde har hængt sig selv.

Børnenes efterårsferie bliver beriget med to film på premierelisten. Disney studierne står bag Klokkeblomst og vingernes hemmelighed, en selvstændig historie om Klokkeblomst, som ellers kun har optrådt i skyggen af Peter Pan.

Desuden byder ugen på den danske animationsfilm Marco Macaco, som udspiller sig på en doven caribisk ferieø, hvor aben Marco er landbetjent. Han drømmer om mere action og får det da et casino pludselig skyder op på øen.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

4. oktober - uge 40

Se trailere for oktober måneds premierefilm her

Vi nærmer os skolernes efterårsferie og der bliver fyldt op i biografernes programmer. Hele otte film er på premierelisten i denne uge.

Mange har sikkert ventet på filmatiseringen af Jack Kerouacs hovedværk, On The Road, som endelig rammer det store lærred. Francis Ford Coppola købte rettighederne til filmen tilbage i 1980, men først nu kommer den til live i biograferne.

Læs også: Beatpoeterne går til filmen

Er man mere til action, så er der to gode bud. Fortsættelsen på Luc Bessons actiondrama om onde kvindehandlere, der får smæk af Liam Neeson, byder på lige så kontant action som etteren. Taken 2 er instrueret af Olivier Megaton, som også stod bag kameraet  på Luc Besson historien 'Columbiana'.

I fremtiden går det også hedt til. I Sci-fi action thrilleren Looper er tidsrejser blevet muligt og mafiaen bruger den nye teknologi til at sende intetanende ofre tilbage i tiden, hvor en lejemorder venter på dem.

Der er også dobbelt op på dokumentarfilm i denne uge. Searching for Sugar Man fortæller den spændende historie om 70er-musikeren Rodriguez, som forsvinder sporløst, da ingen tilsyneladende gider at høre hans plader. Flere årtier dukker han dog op igen og i mellemtiden har hans musik fundet et publikum.

I Vivan Las Antipodas vendes jorden bogstavelig talt på hovedet. Filmen undersøger, hvor forskellig et liv folk har på jordens antipoder, altså de to punkter, der ligger direkte modsat af hinanden på Jordens overflade.

Hella Joof har instrueret Lene Maria Christensen og Nikolaj Lie Kaas i komedien Sover Dolly På Ryggen, om en gravid kvinde, der opsøger donoren til hendes barn og bliver overrasket over, hvad hun finder.

Børnene får serveret det sidste afsnit af Far Til Fire Serien i denne omgang. Det sidste kapitel har fået undertitlen Til Søs. Og endelig kan man se det uafhængige danske drama Kufferten i udvalgte biografer. Filmen følger to børn, der drager ud for at finde det ene barns forældre, som er blevet taget af tyskerne under 2. verdenskrig.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

27. september - uge 39

Se trailere for september måneds premierefilm her

Den kontante tegneseriedommer fra fremtiden, Judge Dredd, er igen gået til filmen. Sidst bar Sylvester Stallone uniformen, som i den nye film bliver udfyldt af Karl Urban. Dredd må denne gang på jagt efter en fæl narkobaron.

Mere stilfærdigt går det til i Bille Augusts store drama om skagensmaleren P.S. Krøyer og især hans kone, Marie Krøyer. Det er Augusts første (biograf)film på dansk siden han instruerede den Oscarvindende 'Pelle Erobreren' i 1987.

I dokumentarfilmen Hesteviskeren Buck får man tegnet et portræt af den virkelige mand, der inspirerede til filmen 'Hesteviskeren' med Robert Redfort i hovedrollen.

Der er også dokumentar fra Schweiz i Børnene fra Mount Napf, der følger en familie langt oppe i bjergene, hvor børnene hver dag må gå mange kilometer gennem sne og ulvebeboet landskab for at komme i skole.

Desuden kan man fra denne uge se forfatteren Jesper Bernts film Sort Kaffe og Vinyl i Vester Vov Vov. Den humoristiske historie om bohemelivet på Vesterbro blev vist under CPH Pix i foråret og er allerede udgivet på dvd, men nu kan man altså se den på stort lærred i Vester Vov Vov

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

20. september - uge 38

Se trailere for september måneds premierefilm her

I Kapringen spiller Pilou Asbæk hovedrollen som en skibskok, der sammen med seks andre sømænd, bliver kapret af somaliske pirater i Det Indiske ocean.

Rachel Weisz spiller i The Deep Blue Sea en kvinde, der er splittet mellem sin ægtemand og en ny yngre mand, som hun forelsker sig i.

Der er nuklear gys i Chernobyl Diaries, som er skabt af Oren Peli, som også stod bag ‘Paranormal Activities’ serien. Filmen følger seks amerikanske turister, der besøger ruinerne fra atomkraftværkskatastrofen i Tjernobyl. De opdager dog, at det tilsyneladende forladte område ikke er helt forladt alligevel.

I den amerikanske animationsfilm ParaNorman bliver en 13-årig dreng mobbet fordi han hævder at kunne tale med de døde. Men da byen pludselig invaderes af zombier får piben en anden lyd.

Dokumentarfilmen Project Nim følger et eksperiment fra 70erne, hvor en ung chimpanse sættes i familiepleje og behandles som et menneskebarn. Nim udvikler næsten menneskellige kommunikationsevner, men skiftende plejefamilier sætter et uheldigt præg på Nims opvækst.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:


13. september - Uge 37

Se trailere for september måneds premierefilm her

Halvdelen af ugens premiereliste er på danske hænder. I You and Me Forever bliver to slyngveninder skubbet fra hinanden, da den frimodige og udadvendte Maria lokker den ene af pigerne ind i en verden af fester og sex.

I ungdomsdramaet Hemmeligheden bliver tre søskende også forældreløse, da deres mor pludselig falder død om. De beslutter sig for at holde morens død hemmelig, så myndighederne ikke opdager det. Men det er ikke nemt at bære på sådan en hemmelighed, spiecielt ikke da børnenes far vender hjem efter at have siddet i fængsel.

Wes Anderson, som instruerede de herlige ‘The Dardjeeling Limited’ og ‘The Royal Tennenbaums’ er klar med endnu en skæv komedie. Moonrise Kingdom foregår i 1965, hvor en forældreløs 12-årig dreng forelsker sig i en pige, der bor i et fyrtårn. Sammen tager de på opdagelsesrejse i vildmarken. Bruce Willis, Edward Norton, Tilda Swindon og Bill Murray spiller de voksne hovedroller.

Lidt mere traditionel komedie finder man i Bachelorette, om en polterabend, der løber løbsk. Kirsten Dunst og Isla Fisher er blandt hovedrollerne.

Her vil du kunne læse Berlingskes anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

6. september - uge 36

Se trailere for september måneds premierefilm her

Susanne Biers nye film, Den Skaldede Frisør, med Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i hovedrollerne rammer biograferne denne uge. Filmen følger en families forvirrede forviklinger under et bryllup i Italien.

Lidt mere sort humor finder man i den amerikanske Ted, hvor drengen John (Mark Wahlberg) ønsker sig at hans bamse bliver levende. Det bliver den og vokser op sammen med John, Men venskabet med bamsen, der nu mest bare sidder på sofaen og ryger hash, skaber problemer for Johns forhold til kæresten.

Også Bernie er en komisk vinkel på en ellers drabelig og virkelig historie om en meget venlig bedemand, der dog tager livet af sin noget ældre livsledsager. Bernie er dog så rar, at den lokale sherif har svært ved at rejse tiltale. Jack Black spiller hovedrollen som den venlige bedemand.

Dokumentarfilmen Moonrider følger den unge cykelrytter, Rasmus Quaade, der drømmer om at blive verdensmester i enkeltstart og den Oscarnominerede, Israelske The Notebook fortæller historien om en litteraturprofessor, som står lidt i skyggen af sin far. En dag får faren en pris, der egentlig var ment til sønnen og det sætter sønnen i et dilemma. Skal han afsløre sig som den sande prismodtager og bryde ud af farens skygge?

Her vil du kunne læse anmeldelser af filmene fra den dag, de har premiere:

30. august - Uge 35

Sylvester Stallone og hans lejesoldat-kumpaner er tilbage i The Expendables 2. Denne gang skal actionheltene på jagt efter et pengeskab, som er faldet ned med et fly.

Pusher instruktøren Nicholas Winding Refn har været producer på den hårdkogte thriller, Black's Game, fra det islandske gangstermiljø. En ung mand lader sig lokke af hurtige damer og hurtige penge, ind i et betændt og voldeligt miljø.

Pixar studiernes nyeste animationsfilm hedder Modig og handler om en handlekraftig og oprørsk prinsesse fra det skotske højland. Filmen er i 3D og vises både med originale og danske stemmer.

Der er to dokumentarfilm på premierelisten i denne uge. Ballroom Dancer var åbningsfilm ved CPH:DOX festival sidste år, men nu får filmen egentlig premiere. Filmen følger en tidligere verdensmester i latinamerikansk dans, som nu kæmper en svær kamp for at genfinde storheden fra tidligere og få et et comeback.

I Ai Weiwei - Never Sorry har et kamerahold fulgt den verdenskendte kinesiske arkitekt, kunstner og aktivist, Ai Weiwei og tegner et portræt af den kontroversielle og socialt bevidste kunstner.

Læs anmeldelser af filmene: 


Uge 34


Humøret er højt på denne uges premiereliste, som består af fire komedier og to dokumentarfilm, der også er af den muntre slags.

Oceans 11 instruktøren Steven Soederbergh står bag en af tidens helt store kommercielle successer. Magic Mike, der delvist bygger på skuespilleren Channing Tatums fortid som mandlig stripper, blev produceret for kun 7 millioner dollars og har allerede tjent sig selv ind over 10 gange, inden den danske premiere.

I That's My Boy spiller Adam Sandler en anstrengende far, hvis største bedrift er at have nedlagt klasselærerinden i gymnasiet. Han synes at hænge fast i fortiden og dukker pludselig op til sin søns bryllup for at platte ham for nogle penge.

Andre af Hollywoods komiske sværvægtere, som Ben Stiller og Vince Vaughn spiller sammen i The Watch, om et frivilligt vagtværn, der pludselig får travlt, da der lander rumvæsner i deres område.

Jean Reno spiller en mesterkok, hvis kulinariske gejst er udtømt i Kokken. Han får modspil af en yngre kok med helt anderledes ideer om mad.

Danske Kaspar Astrup Schröder er gået bag om et besynderligt japansk firma i Lej En Familie A/S. Firmaet udlejer falske venner, kolleger og endda hele familier til folk, der har brug for enten at dække over et hemmeligt liv, eller blot har brug for illusionen om flere venner og familiemedlemmer.

En slovakisk borgmester tager alternative midler i brug for at booste en døende landsbys indbyggertal. Han inviterer hele oplandet til en kæmpe singlefest. Begivenhederne er dokumenteret i Matchmaking Mayor

Læs anmeldelser af filmene:

 • Magic Mike
 • That's My Boy
 • The Watch
 • Kokken
 • Lej En Familie A/S
 • Matchmaking Mayor


Uge 32


I denne uge kan man se genindspilningen af Total Recall, som bygger på Sci-fi forfatteren Phillip K. Dicks roman, 'We Can Remember It for You Wholesale'. I den nye version, der er noget mere dyster end originalen fra 1990, er det Collin Farrel, der spiller manden, der tilsyneladende ikke er, hvem han tror og pludselig bliver jaget af regeringsagenter.

Der er mere action i den indonesiske The Raid: Redemption, som blev vist under CPH PIX festivalen i april, men som nu kommer i biografdistribution. Filmen er en højoktan actionfilm centreret om en rydningstruet bygning, hvor en narkohaj har til huse.

Mere stilfærdigt går det til i den franske I Sylvias By, hvor en ung mand betages af en kvinde i Strasbourgs gader og beslutter sig for at følge efter hende. Måske har de mødtes før?

Glenn Close spiller kvinden, der forklæder sig som mand i tyve år for at få job som butler på et fint hotel i Victoriatidens Irland. Albert Nobbs er baseret på romanen af samme navn, skrevet af George Moore.

Fans af dansefilm får endnu et kapitel i Step Up serien. I Step Up Revolution bliver dans brugt til demonstrationer mod nedrivning af en bygning og så danses der i 3D.

Læs anmeldelser af filmene:


Uge 31


Den uges premiereliste byder på gys, grin og genganger. Abraham Lincoln - Vampire Hunter tegner en temmelig alternativ forhistorie om den tidligere amerikanske præsident. Lincolns mor bliver nemlig dræbt af vampyrer og så må den unge Abraham i lære som vampyrjæger, så han kan tage hævn.

Den produktive Woody Allen er aktuel med komedien To Rome With Love, der følger en række forskellige menneskers forviklinger i Rom.

For de mindste er der gensyn med dyrene fra Madagascar serien. Vi er nået til tredje kapitel, som har fået undertitlen Europas Mest Eftersøgte. Filmen vises i 3D og både i original version, samt med danske stemmer.

Læs anmeldelser af filmene:


Uge 30


Der er kun to film på premierelisten i denne uge.

Det engelske drama Weekend udspiller sig over netop en weekend, hvor den homoseksuelle Russel samler et one-night-stand op på en bar og ender med at tilbringe hele weekenden med ham, Måske er der en spirende forelskelse, eller også er det bare en kærkommen flugt fra hverdagen.

Smukke Audrey Tatou spiller en kvinde, der har begravet sig i arbejde efter sin mands død i La Délicatesse. En dag kysser hun en kollega ved en pludselig indog det skaber forvirring på kontoret.

Læs anmeldelser af filmene:

Uge 29


Så er det i denne uge at Christopher Nolans fantastiske trilogi om Batman bliver afsluttet. I The Dark Night Rises vender Batman tilbage fra sit eksil for endnu en gang at redde Verden, denne gang fra superskurken, Bane.

I den svenske Avalon forsøger en aldrende festarrangør at komme tilbage til sin storhedstid ved at åbne en eksklusiv natklub i en svensk ferieby.

Der er japansk manga for de mindre børn i Laputa - Slottet i Himlen og den finske dokumentar Reindeer Spotting følger vi en ung junkie og småkriminel da han tager ud i Europa og leder efter et bedre liv.

Læs anmeldelser af filmene:


Uge 28


Thure Lindhart spiller en maler, der flytter til Canada i den sorte komedie Eddie The Sleepwalking Cannibal. Hans nye bofælle går i søvne og spiser små dyr og denne bizarre hændelse hjælper maleren ud af sin kunstneriske blokering.

I den fransk/italienske Habemus Papam bliver en kardinal udnævnt til den nye Pave. Han har dog svært ved at håndtere opmærksomheden, så Vatikanet tillader en psykoanalytiker for at finde ud af, hvad der er galt med ham.

Smølferne og den fortryllede fløjte kommer tilbage til biograferne. Det er vel at mærke ikke de gamle animerede smølfer og historien fra 1976, der nu tages op igen i biograferne.

Sidst, men ikke mindst er der action Thriller med Bruce Willis i Cold Light of Day, hvor en forretningsmands forældre pludselig bliver kidnappet under en ferie.

Læs anmeldelser af filmene:


Uge 27


En af tegneseriegiganten Marvels mest populære superhelte rammer lærredet i en ny version i denne uge. Spiderman har fået tilføjet en bindestreg, ny instruktør og ny hovedrolleindehaver. The Amazing Spider-Man nulstiller historien og fortæller igen historien om Peter Parkers transformation til den murkravlende spindler.

Ugens øvrige premierefilm er af mere stilfærdig karakter. I Take Shelter begynder en hallucinerende mand at bygge et beskyttelsesrum, da han har fået et varsel om en frygtelig storm. Hans nye projekt får dog omkostninger for familien.

I den svenske Udyret blandes fire forskellige og på hver sin måde triste skæbner ind i hinanden og i den franske Lykkelige Omstændigheder bliver et nyforelsket pars følelser sat på en prøve, da kvinden bliver gravid og hendes hormoner sender hende ud i diverse eksperimenter, blandt andet i sengen.

Sidst, men ikke mindst kan man for første gang følge Woody Allen bag kameraet. Det er i hvert fald første gang instruktøren selv har givet lov til at lade et kamerahold følge ham i arbejde. Woody Allen: A Documentary - Manhattan, Movies & Me følger Allens arbejde med filmen 'You Will Meet a Tall Dark Stranger' fra 2009.


Uge 26


I Ice Age - På Gyngende Grund, bliver vennerne fra istiden skilt, da det uheldige egern, Scratch i sin evige jagt på et agern, kommer til at dele Jordens kontinentplader.

Demi Moore og Miley Cyrus spiller mor og datter på hver sin side af generationsklæften i teenagedramaet LOL.

I Martha Marcy May Marlene er en ung kvinde på flugt fra en sekt og søger tilflugt hos sin søster, som hun ikke har set i flere år. Gensynet bliver ikke uden problemer.

Læs anmeldelser af filmene:


Uge 25


Der er både fortid, nutid og fremtid blandt ugens premierefilm. I starten af 1900 tallet eksperimenterer Carl Jung med det, der bliver kendt som psykoanalyse. Han bliver venner med Sigmund Freud, som er den førende psykiater på feltet, men deres venskab trues, da Jung indleder et forhold til en tidligere patient og spirende psykoanalytiker. Viggo Mortensen, Michael Fassbender og Keira Knightley udgør hovedrollerne i A Dangerous Method.

I Captive bliver en gruppe kristne nødhjælpsarbejdere kidnappet af muslimske teorister i dfen filipinske jungle. De tilbringer et år i fangeskab og må udstå både mentalt press fra kidnapperne, samt junglens hårde omgivelser.

Guy Pearce spiller i Lockout agenten, der i en nær fremtid bliver uskyldigt dømt for forræderi. Han får dog en chance for at rense sit navn, han skal bare redde præsidentens datter ud af et farligt fængsel i det ydre rum.

Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 24


Den gamle 80’er tv-serie 21. Jump Street bliver genoplivet på det store lærred i denne uge. Filmen har dog ikke meget andet en navnet til fælles med tv-serien og lægger en noget mere humoristisk tone, end den gamle serie, der søsatte Johnny Depps karriere. Depp og de fleste andre hovedpersoner fra serien medvirker i øvrigt i såkaldte cameos i filmen.

‘Almost Famous’ instruktøren Cameron Crowe er aktuel med en stilfærdig film om en familie, der køber et hus på landet og får en zoologisk have med i købet. Matt Damon spiller hovedrollen i We Bought a Zoo.

Mel Gibson kæmper forsøger igen at finde nåde i Hollywood. I Get the Gringo spiller han en kriminel, der finder en umage ven i en lille dreng i et Mexicansk fængsel.

I den franske Kilimanjaros Sne får en tidligere skibsværftsfører foræret en rejse. Kort før afgan bliver billetterne og hans penge dog stjålet og det sætter ham i et moralsk dilemma, for måske skal tyvene findes i hans egen vennekreds.

Og de blodtørstige kan mæske sig med andet kapitel af horrorspoof’en Piranha 3DD, hvor glubske piratfisk igen tager for sig af retterne på en amerikansk strand.

Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 23


Premierelisten bugner i denne uge, hvor hele otte film rammer biograferne.

Dox bio viser den danske dokumentarfilm Free The Mind, som følger tre personer, som underlægger sig Professor Richard Davidson eksperimenter med at ændre deres hjerner, blot ved tankens kraft.

I den også danske komedie Fuglejagten tager drengen Victor ufine midler i brug for at vinde den årlige fuglespotterdyst.

Vi hopper over broen til Sverige, hvor krimien Nobels Testamente kommer fra. Filmen er en adaption fra Liza Marklunds bogserie om journalisten Annika Bengtzon.

I Hvad gør vi nu? følger vi befolkningen i en lille landsby i Mellemøsten, hvor kvinderne har sørget for fred mellem de forskellige trossamfund, men nu blusser stridighederne op og hvad gør man så?

Twilight stjernen Kristen Steward lægger vampyrerne på hylden og spiller Snehvide i endnu en filmatisering af den klassiske historie. I Snow White and the Huntsman er drejet om den jæger, der bliver beordret at dræbe Snehvide, men ender med at forelske sig i stedet.

Der er også problematisk kærlighed i Like Crazy, hvor en pige bryder sin midlertidige opholdstilladelse i USA, hvilket gør forholdet til hendes amerikanske kæreste yderst vanskeligt.

Husets biograf har fundet en af 80'ernes markante horror film frem til en repremiere. Det er kultfilmen Re-Animator, som er drejet over den klassiske Frankenstein formel.
Læs mere om Re-Animator i Huset

I kærlighedsdramaet The Lucky One udstår en soldat i Irak tre missioner, kun fordi han i felten har fundet et foto af en kvinde. Tilbage i USA opsøger han kvinden.

Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 22


Science fiction fans har ventet længe på denne dag, hvor Ridley Scotts Prometheus rammer biograferne. Filmen er en slags forhistorie til Alien serien og giver til dels en forklaring på, hvor de grumme monstre fra de fire Alien film stammer fra.

Mere fredeligt bliver det i Laksefiskeri i Yemen, hvor Ewan McGregor spiller en fisker, der tager til Yemen for at lære en oliesheik at fiske. Det bliver ikke uden problemer.

I det norske familiedrama Limbo rejser Sonia til Trinidad, hvor hendes mand arbejder for et oliefirma. Hun finder dog ud af, at han ikke har været tro og det ripper op i familiestrukturen.

Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 21


Instuktøren Andrea Arnold har genfortolket Emily Brontës klassiske kærlighedsdrama, Stormfulde Højder, om teenageren Heathcliff, der indlemmes i en familie i Yorkshire, hvor mændende hader ham, men den jævnaldrende Cathy tiltrækkes af ham.

I Volcano beslutter en mavesur familiefar sig for at tage skeen i den anden hånd og sætter alle sejl ind på at genfinde kærligheden til sin kone og sine døtre.

Der er romantisk komedie i Du kan vente dig, som bygger på en populær graviditetsbog og så er K og J, alisas Men in Black tilbage med et tredje kapitel, hvor der tidsrejses tilbage til 60'erne.

Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 20


I denne uge kan man se den anden af tre planlagte animationsfilmatiseringer af Ole Lund Kirkegaards klassiske børnebøger. Først kom den vellykkede ‘Orla Frøsnapper’ og nu er det blevet Gummi Tarzans tur til at ramme det store lærred i filmen, der blot hedder Gummi T.

Der er mere spas, formentlig af den yderst pinlige slags, i hvert fald hvis man ser tilbage på Sacha Baron Cohens tidligere film. i Diktatoren spiller han, nå ja en diktator. Filmen er en kreativ omskrivning af romanen ‘Zabibah and the King’, som er skrevet af Saddam Hussein.

I den franske Små hvide løgne tager en gruppe unge mennesker på en strandferie kort efter en fra gruppen har været involveret i et alvorligt trafikuheld. Venskaber sættes på prøve da små, hidtil gemte hemmeligheder begynder at dukke op til overfladen.

Et trafikuheld sætter også Leo og Paiges parforhold på en prøve i Elsk mig igen. Paige mister hukommelsen og tror stadig hun er forlovet med sin ekskæreste, så Leo må begynde helt forfra for at overbevise Paige om at han er hendes udkårne.

Og sidst, men ikke mindst har ‘V for Vendetta’ instruktøren James McTeigue drejet en gysende thriller om et af horrorforfatteren Edgar Allan Poes mest kendte digte, The Raven.

Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 19


Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 18


Powered by Preview Networks


Premierefilm uge 16


Er man træt af de traditionelle, kulørte superheltefilm, så er Chronicle måske et alternativ. Instruktørdebutanten Josh Trank giver i hvert fald et anderledes bud på en historie om superkræfter. Tre unge får nemlig telekinetiske evner, som de udnytter på både godt og ondt.

Science fiction komedien Iron Sky har heller ikke dybe rødder i den virkelige verden. Her finder en måneekspedition pludselig en hær af nazister, som har gemt sig på månens skyggeside siden 1945.

'Oceans 11' instruktøren Steven Soederbergh er klar med action thrilleren Haywire, hvor en kvindelig freelance soldat får afsløret sin hemmelige identitet under en undercover opgave i Dublin og må finde de ansvarlige, før de finder hende.

Og sidst, men ikke mindst, kan man se Madonnas instruktørdebut i Wallis & Edward, et allerede rost drama om en romance i kongehuset i 1930'ernes England.

Læs anmeldelser af filmene:

 • Chronicle
 • Iron Sky
 • Haywire
 • Wallis & Edward

Premierefilm uge 15


I denne post-påskeuge kan man opleve det intense - og Golden Globe nominerede familiedrama Hvad med Kevin i biograferne. Tilda Swindon spiller moren til en teenager, der udviser lettere psykopatisk adfærd.

I Battleship finder den amerikanske flåde nogle aliens i havet ud for Pearl Habour. De fremmede er ved at bygge en energikilde på havets bund og de bliver ikke glade for at blive forstyrret.

Den engelske dokumentarfilm TT3D - Closer To the Edge følger en række motorcykelkørere i gaderæset Turist Trophy på Isle of Man.

Læs anmeldelser af filmene:

 • Hvad med Kevin
 • Battleship
 • TT3D - Closer To the Edge


Premierefilm uge 13


Nicolaj Arcels stort anlagte historiske drama om Christian 7.s læge, Johann Friedrich Struensee, rammer biograferne i denne uge. En Kongelig Affære har blandt andre Mads Mikkelsen og Trine Dyrholm i bærende roller.

Der er også historisk action, omend af mere mytisk karakter, i Wrath of the Titans, opfølgeren til sidste års 'Clash of the Titans', der i øvrigt også havde Mads Mikkelsen på rollelisten.

Spirende sexualitet er omdrejningspunktet i den norske ungdomskomedie, Ta' Mig og de lidt yngre kan se frem til Lille Spejl På Væggen Der - Eventyret om Snehvide, en  spillefilmsversion af Brødrene Grimms klassiske eventyr.

Desuden kan børnene glæde sig til animationsfilmene Lorax - Skovens Beskytter, om det lille miljøbevidste skovvæsen, der prøver at redde skovens træer, samt Piraterne om en piratkaptajn, der prøver at vinde prisen som årets pirat.

Læs anmeldelser af filmene:

 • En Kongelig Affære
 • Wrath of the Titans
 • Ta' Mig
 • Lille Spejl På Væggen Der - Eventyret om Snehvide
 • Lorax - Skovens Beskytter
 • Piraterne

Premierefilm uge 11


Endnu en Oscar film rammer de danske biografer i denne uge, og endda en af de helt store vindere. Martin Scorseses eventyr fra 30'ernes Paris, løb med ikke færre end fem statuetter ved uddelingen i februar. Hugo følger en forældreløs dreng, der bor på en banegård, hvor han stiller urene og prøver at bygge en robot. Men filmen er samtidig en hyldest til filmskaberen Georges Melies.

Birger Larsen, som debuterede med den fine 'Lad Isbjørnene Danse' er aktuel med thrilleren Fortidens Skygge, der er en filmversion af tv serien 'Den Som Dræber.

I dokumentarfilmen Jiro Dreams Of Sushi, får vi den pudsige historie om en af verdens bedste sushikokke, som har en af verdens mindste restauranter på en metrostation i Tokyo.

Den finsk instruerede franske komedie, Miraklet i Le Havre, fortæller historien om eks-forfatteren Marcel, der nu lever af at pudse sko på havnen. En dag ankommer en illegal afrikansk dreng til havnen og det vender op og ned på Marcels liv.

Goerge Clooney har instrueret Ryan Gosling i det politiske drama Kamæleonen, om en yderst ambitiøs kampagneleder i Washington.

Og endelig står Liam Neeson i spidsen for en gruppe oliearbejdere, der styrter ned i Alaska og må finde en vej ud af den ondskabsfulde natur, i action dramaet The Grey.

Læs anmeldelser af filmene:

 • Hugo
 • Fortidens Skygge
 • Jiro Dreams Of Sushi
 • Miraklet i Le Havre
 • Kamæleonen
 • The Grey

Premierefilm uge 9


Tre vidt forskellige premierefilm rammer biografernes lærreder i denne uge.

I hverdagsdramaet Ekstremt Højt og Utroligt Tæt På vandrer 11-årige Oscar rundt i New York, hvor han forsøger at finde en besked fra sin far i efterdønningerne fra 11. september.

Der er gys og djævleuddrivelse i Italien i The Devil Inside og i Hvidsten Gruppen debuterer skuespilleren Anne-Grethe Bjarup Riis som spillefilminstruktør med dramaet om den danske modstandsbevægelse.

Læs anmeldelser af filmene:

 • Ekstremt Højt og Utroligt Tæt På
 • The Devil Inside
 • Hvidsten Gruppen

Premierefilm uge 8


Endnu en Oscarnominering kan ses i biograferne fra denne uge. Merryl Streep portrætterer den tidligere engelske premiereminister, Magareth Thatcher i Jernladyen.

Nicholas Cage spiller igen stuntkøreren Johnny Blaze, der har solgt sin sjæl til Djævlen og nu må køre land og rige rundt som et flammende skellet. I Ghost Rider 2 forsøger han at gemme sig i Østeuropa.

Der er intens drama mellem teenagepiger i Abepigerne, der modtog prisen for ‘Bedste Svenske Film’ i 2011 og Reese Witherspoon kommer imellem to topagenter og bedste venner i den romantiske action-komedie, This Means War.

Forfatteren Jan Guillous svenske efterretningsagent, Carl Hamilton optræder på det store lærred i Hamilton - I Nationens Interesse, hvor Hamilton overvejer at stoppe sin karriere som agent, indtil statsministeren bliver udsat for et attentat.

I den engelske Attack The Block falder et rumvæsen ned i en socail boligblok. En ungdomsbande dræber den fremmede gæst, men det skulle de aldrig have gjort.

Læs anmeldelser af filmene:

 • Jernladyen
 • Ghost Rider 2
 • Abepigerne
 • This Means War
 • Hamilton - I Nationens Interesse
 • Attack The Block


Premierefilm uge 6


En af årets store Oscarfavoritter kan ses i biograferne i denne uge. Det er det franske komedie-drama, The Artist, som har hele 10 chancer for at få en gylden statuette hjem senere på måneden. Filmen handler om en stumfilmstjerne, der ikke vil overgive sig til talefilmen og er samtidig en hyldest til den gamle filmform.

Danske Asger Leth har instrueret blandt andre Tintin skuespilleren Jamie Bell, i thrilleren Med Livet Som Indsats, og Drew Barrymore kæmper for hvalerne i familiedramaet Big Miracle.

Der er gys med selveste Harry Potter. Daniel Radcliffe spiller hovedrollen i The Woman In Black og så får Star Wars - Episode 1: The Phantom Menace repremiere efter at have været gennem 3D maskinen.

En af spion-mesterforfatteren John Le Carres største romaner rammer nu også biografen i filmform. Gary Oldman spiller hovedrollen som George Smiley i Dame, Konge, Es, Spion.

Læs anmeldelser af filmene:

 • The Artist
 • Med Livet Som Indsats
 • The Woman In Black
 • Star Wars - Episode 1: The Phantom Menace
 • Dame, Konge, Es, Spion


Premierefilm uge 5


Der er fuld fart på premierelisten. I denne uge er der syv nye film i biograferne, heriblandt to dokumentarfilm. Tabloid fortæller den mystiske historie om en tidligere amerikansk skønhedsdronning, der i 1977 bortfører og voldtager en mormon, mens den danske Testamentet fortæller historien om den forgældede Henrik, der pludselig arver flere millioner, men samtidig får resten af familien i hælene.

Roman Polanski står bag forviklingsdramaet Carnage, hvor to forældrepar bliver dybt uenige ved en middagssammenkomst.

Den danske sitcom Lærkevej overføres til det store lærred med filmen Lærkevej - Til Døden os Skiller, og Min søsters børn serien når til femte kapitel med Min Søsters Børn - Alene Hjemme.

I Spud Milton - Ørerne i Maskinen, bliver en ung begavet dreng mobbet på den Sydafrikanske privatskole, hvor han går. Heldigvis får han en ny, men umage ven i skolens engelsklærer.

Og sidst, men ikke mindst får Den Bestøvlede Kat sin helt egen film, som fortæller kattens historie før han blev ven med Shrek.

Læs anmeldelser af filmene:


Premierefilm uge 4


Seks film åbner i biograferne i denne uge. Størst fokus får nok fjerde kapitel i Mission Impossible serien. Ethan Hunt og hans kumpaner redder igen verden, denne gang fra en galning med atomvåben.

Steven Spielberg står bag krigsdramaet War Horse, hvor en ung mand sælger sin hest til militæret under 1. verdenskrig. Han fortryder dog, og så er eneste udvej at melde sig til hæren og drage i krig mens han leder efter sin ven.

Michelle Williams spiller Marilyn Monroe i My Week With Marilyn, som følger filmdivaen i en periode, hvor hun indspiler filmen ‘Prinsen og Korpigen’ og kommer op at toppes med selveste sir Laurence Olivier.

Den danske 10 timer i Paradis er udtaget til den prestigefyldte Sundance Film Festival. Filmen fortæller historien om en bodybuilder, der tager til Thailand for at finde kærligheden.

Dokumentarfilmen Two Years at Sea følger eneboeren Jake Williams, som har meldt sig ud af samfundet og bosat sig i et skur langt oppe i det skotske højland.

Ugens vel nok mest skæve film er den svenske Sound Of Noise, der bygger videre på en svensk kortfilm. I filmen opfører en gruppe musikalske guerillaterrorister en symfoni i fire satser rundt omkring i Malmø. De spiller på alt, hvad der er indenfor rækkevidde, men en politimand, der hader musik er i i hælene på dem og prøver at slukke for musikken.

Læs anmeldelser af filmene


Premierefilm uge 3


Seks film åbner i biograferne i denne uge. Størst fokus får nok fjerde kapitel i Mission Impossible serien. Ethan Hunt og hans kumpaner redder igen verden, denne gang fra en galning med atomvåben.

Steven Spielberg står bag krigsdramaet War Horse, hvor en ung mand sælger sin hest til militæret under 1. verdenskrig. Han fortryder dog, og så er eneste udvej at melde sig til hæren og drage i krig mens han leder efter sin ven.

Michelle Williams spiller Marilyn Monroe i My Week With Marilyn, som følger filmdivaen i en periode, hvor hun indspiler filmen ‘Prinsen og Korpigen’ og kommer op at toppes med selveste sir Laurence Olivier.

Den danske 10 timer i Paradis er udtaget til den prestigefyldte Sundance Fil Festival. Filmen fortæller historien om en bodybuilder, der tager til Thailand for at finde kærligheden.

Dokumentarfilmen Two Years at Sea følger eneboeren Jake Williams, som har meldt sig ud af samfundet og bosat sig i et skur langt oppe i det skotske højland.

Ugens vel nok mest skæve film er den svenske Sound Of Noise, der bygger videre på en svensk kortfilm. I filmen opfører en gruppe musikalske guerillateorister en symfoni i fire satser rundt omkring i Malmø. De spiller på alt, hvad der er indenfor rækkevidde, men en politimand, der hader musik er i i hælene på dem og prøver at slukke for musikken.

Læs anmeldelser af filmene

 • Mission Impossible 4 - Ghost Patrol
 • War Horse
 • My Week With Marilyn
 • 10 timer i Paradis
 • Two Years at Sea
 • Sound Of Noise


Premierefilm uge 2


Verdens bedste film, ifølge filmentusiaster fra hele verden, er Orson Welles debutfilm, Citizen Kane. Filmen får repremiere i Cinemateket denne uge, så hvis man endnu ikke har set dette mesterværk, er chancen der nu.

I sci-fi gyseren The Darkest Hour angriber onde rumvæsener Jorden gennem elnettet. Fire amerikanere tager kampen op.

Sean Penn spiller i This Must Be The Place en punker fra Dublin, der hænger fast i 80erne. Han tager til USA da hans far ligger for døden og ender på en ‘road trip’ gennem USA og gennem farens fortid som KZ fange.

I 1985 indledte den tyske instruktør, Wim Wenders et venskab med danseren og koreografen Pina Bausch. I 2009 døde Bausch og det fik Wenders til at lave dokumentarfilmen Pina, et portræt, hvor danserne fra Wuppertals danseteater mindes Bausch.

Læs anmeldelser af filmene:

 • Citizen Kane
 • The Darkest Hour
 • This Must Be The Place
 • Pina


Premierefilm uge 1


Filmåret 2012 starter hårdt og kontant med sci-fi action med Hugh Jackman. Real Steel foregår i en fremtidsverden, hvor robotboksning er det nye sort. Jackman spiller en slidt boksepromoter, som pludselig opdager, at han er far til en 11-årig dreng. Sammen opbygger de en helt ny robot til robot-bokseringen.

I den danske Undskyld jeg forstyrrer, ender den 20-årige Helene i et kaotisk teatermiljø i sin søgen på sin biologiske far.

Fire drengerøves scoretur til Kreta ender ikke helt som planlagt i den engelske Scoreturen og Forbudt Kærlighed skildrer problemerne mellem den iranske gymnasiepige Atafeh og hendes fundamentalistiske bror, som mener, han skal redde den Atafeh fra vestlig indflydelse, og især hendes homoseksuelle forhold til en jævnaldrende pige.

Læs anmeldelser af filmene:

 • Real Steel
 • Undskyld jeg forstyrrer
 • Scoreturen
 • Forbudt Kærlighed