Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 24/09/12

FilmKunst/KunstFilm: Samtidskunsten og filmens koder

Brugeromtale
Oprettet af: Statens Museum for Kunst 24. sep 2012

FilmKunst/KunstFilm
Vi zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie – fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

00'erne til nu: Samtidskunsten og filmens koder
I 2000'erne stiller kunstnerne skarpt på både indholdet og det æstetiske output i deres film- og videoværker. Med adgangen til mere avanceret teknik raffineres det filmiske udtryk og indholdsmæssigt dykkes der dybere ned i undersøgelserne af filmens konventionelle sprog og genrer, som udfordres, dekonstrueres og gentænkes.

Foredraget tager udgangspunkt i den amerikansk-cubanske kunstnerduo Allora&Calzadillas A Man Screaming Is Not a Dancing Bear fra 2008 og de danske kunstnere Sofie Thorsens The Achromatic Island fra 2010 og Jesper Justs Sirens of Chrome også fra 2010. Marianne Torp er førsteinspektør på SMK med ansvar for samtidskunsten.

Film
Allora&Calzadilla: A Man Screaming Is Not a Dancing Bear, 2008
Sofie Thorsen: The Achromatic Island, 2010
Jesper Just: Sirens of Chrome, 2010

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register